Totdeauna am fost curioasă de cum decurg lucrurile într-un salon de tatuaje, dincolo de poveștile și pozele frumoase post-operațiune. Mă gândeam că ar fi prea ciudat să îți treacă pragul doar oameni cu idei cuminți și ”normali”. Așa că l-am provocat pe Alex Nechita de la 13 Ink Tattoo să îmi destăinuie câteva excentricități, ciudățenii, picanterii care fac lumea asta să fie atât de frumoasă în diversitatea ei.
Am auzit că nu duci lipsă de clienți cu o imaginație foarte bogată. Povestește-mi despre câteva idei care te-au uimit până și pe tine.
E adevărat, am avut parte de câteva întâlniri cu posibili clienți, să le spunem … pretențioși. Pretențiile nu ar fi o problemă, dar în multe cazuri, solicitările lor sunt atât de vagi încât nu știu cum să abordez chestiunea. Spre exemplu, am avut solicitări de genul: “Bună ziua, aș dori să-mi fac un tatuaj.” Întrebarea logică era: ”Ce tatuaj?”; răspunsul: “Nu știu, orice, să mi se potrivească!”. Și de aici începe un adevărat dans, o discuție sterilă, fără subiect.
În concluzie mi-am dat seama că nu pot citi gândurile oamenilor. Mi s-a cerut, și nu o singură dată, să tatuez în zone “foarte intime” și am constatat că unele femei nu cunosc denumirile propriilor părți anatomice. Voi știți ce înseamnă năsturel? Atunci am aflat și eu că așa i se mai spune clitorisului. Mi s-a cerut să fac tatuaje pe labii – flori sau fluturași. Am fost nevoit să refuz din motive evidente.
O parte neplăcută a acestei meserii este că, de multe ori, întâlnesc oameni certați cu apa și săpunul. La categoria tatuaje ciudate intră portetele iubiților, urmate de întrebarea dacă se pot scoate după? Umblă câteva legende despre tatuaje, care sunt adoptate de unii clienți, cum că tatuajele se duc după un an. Nu! Rămân pe viață! Nu există tatuaje temporare.
Care sunt cele mai ciudate întrebări despre tatuaje pe care le-ai auzit?
Mulți dintre clienți au întrebat dacă au voie să se mai spele în următoarele două săptămâni. Da, igiena este foarte importantă! Mulți întreabă dacă tatuajele dor? Da, dor! Nu este însă o durere insuportabilă și, după cum se vede, nu întotdeauna ține de bărbăție.
A plâns vreun bărbat în timp ce îl tatuai?
Da. Nu doar unul. Din experianță vă spun că bărbații sunt mai puțin rezistenți decât femeile când vine vorba de tatuaje. Curajul, în cazul reprezentanților celor două sexe în ceea ce privește primul tatuaj, este invers proporțional cu reacțiile pe care le au atunci când îi înțepi. Femeile sunt mai fricoase la început, înainte de a fi înțepate, dar imediat ce ajung să cunoască durerea exclamă: ”Asta e tot?”. În schimb, bărbații sunt cei viteji care au și povești de spus.
Am avut multe cazuri în care unii bărbați au leșinat după prima linie sau care au renunțat la jumătatea tatuajului.
Care rezistă mai bine în timpul tatuajelor: femeile sau bărbații?
Din experiență am aflat că femeile sunt mult mai rezistente la durere. Cu toate acestea, sunt destui bărbați care rezistă foarte bine la ședințe extinse.
Care-s cele mai trăznite tatuaje pe care le-ai făcut?
Fluturași colorați la bărbați. În schimb am acoperit multe tatuaje despre care clienții nu știau mai nimic, litere chinezești sau tribale întortocheate.
Cel mai intim loc în care ai lucrat? 🙂 Ai transpirat, ai avut emoții?
Am făcut foarte multe tatuaje pe sânii femeilor, în zona inghinală și pe fund.
Nu este o problemă și nu am transpirat niciodată. Nici emoții nu am avut. Nu mă interesează decât rezultatul final. Pentru mine, toți clienții sunt niște pânze pe care le tratez la fel, fără excepție. Eu mă comport profesionist, fără ca cel în cauză să se simtă privit ciudat, indiferent de cât de dezbrăcat este.
În schimb, mi-a fost imposibil să onorez câteva comenzi, deoarece clientele mi-au solicitat să le tatuez între sâni, dar fără să se dezbrace. Asta este imposibil.
Noua modă este matching tattoo. Sunt doar pentru îndragostiți sau s-a întâmplat să se ”match” la întâmplare?
Recent am avut ocazia de un „match” nepregătit între două persoane care nu sunt oficial împreuna, dar cine știe? Își fac și nu e chiar o modă. E o ”moda” sau o necesitate atunci când unele persoane vin să acopere tatuajele unor foști sau chiar actuali parteneri.
Citiți și: