Cele mai bune variante de a-ți petrece vacanța în 2017!


foto: blog.terravista.ro

Cristian Petroșanu, directorul agenției de turism Pietricica, vine cu câteva idei și recomandări despre cum ne putem petrece vacanța în 2017. Aflăm ce destinații sunt la modă anul acesta, care sunt convenabile și mai sigure de vizitat, dar și ce chilipiruri putem prinde dacă ne grăbim să facem rezervările.

Care sunt cele mai căutate destinații de vacanță anul acesta?

În ceea ce privește destinațiile externe, în topul preferințelor turiștilor se situează Grecia, Spania, Bulgaria, Italia și Turcia. Primele trei destinații înregistrează o creștere din ce în ce mai mare a cererii, pe fondul instabilității din ultimii ani din țări precum Egipt, Tunisia și chiar Turcia, destinații de vacanță extrem de solicitate în anii din urmă, dar care, din cauza unor probleme interne, s-au văzut în situația de a înregistra o scădere destul de importantă a cererii, de teama unor eventuale atentate, teamă poate puțin exagerată.


Pe partea de turism intern, litoralul românesc înregistrează o creștere a cererii din ce în ce mai mare de la an la an, pe același fond al instabilității unor destinații externe. Turiștii sunt de asemenea interesați din ce în ce mai mult să viziteze Delta Dunării, stațiunile consacrate de pe Valea Prahovei și Bucovina.

Care destinații sunt mai convenabile (raport optim calitate-preț)?

Din acest punct de vedere, Bulgaria oferă un raport calitate-preț destul de corect, această destinație fiind, de multe ori, preferată de către familiile cu copii. Regimul All Inclusive, pe care îl găsim aici, atrage având în vedere că se reduc cheltuielile unei familii cu doi copii, de exemplu, cu tot ce înseamnă masă și băuturi plătite la fața locului. Acestea ar fi considerabil mai mari decât în cazul achiziționării unui bilet de vacanță în regim All Inclusive.

Găsim însă și pe litoralul românesc hoteluri care oferă un raport calitate-preț corect și tarife accesibile, drept dovadă fiind faptul că, pentru anumite perioade ale sezonului estival, nu mai găsim locuri la unele dintre acestea, iar rezervările se fac cu luni bune înainte de concediu. Îmbucurător este și faptul că pe litoralul românesc apar, de la an la an, din ce în ce mai multe hoteluri care oferă All Inclusive.

La ce trebuie să fim atenți atunci când rezervăm o excursie?

Aici ar fi destul de multe de spus, dar, sintetizând, cred că am depășit vremurile în care conta mai mult prețul decât siguranța vacanței. Din punctul nostru de vedere, o atenție deosebită trebuie acordată agenției de la care îți cumperi biletul de vacanță  – aici mă refer la tot ce ține de licențiere, seriozitate, vechime pe piață etc. – astfel încât să ai siguranța că vei găsi la fața locului ceea ce ai rezervat.

Este de asemenea important să obținem informații corecte legate de destinația la care vrem să ajungem, cele legate de perioada propice, calitatea hotelurilor, cheltuieli suplimentare pe care le putem avea etc. Aici rolul agenției de turism este important și, chiar dacă la prima vedere putem spune că ne este mai lejer și mai ieftin să ne rezervam vacanța „de pe net”,  este totuși de preferat să discutăm cu oamenii din domeniu față în față. Așa cum am mai specificat, siguranța și reușita vacanței trebuie să fie prioritare; sunt din ce în ce mai multe surprize neplăcute apărute cu rezervările vacanțelor pe site-uri neverificate temeinic.

foto: androidblogger.eu

Există un trend de a alege un city-break sau o destinație exotică? Am observat că s-a mărit numărul prietenilor care aleg astfel de oferte.

Da, city-breakurile sunt la modă, asta și datorită faptului că s-au înmulțit destinațiile spre care putem zbura cu companii aeriene low-cost. Trăim vremuri în care distanțele nu mai contează atât de mult, iar după doua-trei ore de zbor putem fi în Roma, Paris, Barcelona sau alte orașe europene, unde trei-patru zile ne putem bucura de frumusețile oferite de acestea, la tarife accesibile. Ideea este să îți rezervi locurile la avion cu câteva luni înainte, cazarea o mai rezolvi și achiți pe parcurs, iar, înainte de plecare, să mai pregătești niște bani de buzunar. 🙂

Destinațiile exotice înregistrează și ele o creștere a cererii; Republica Dominicană, Mexic sau Maldive sunt din ce în mai solicitate. Dubai este și ea o destinație care a devenit la modă și unde se poate ajunge la tarife din ce în ce mai rezonabile și mai accesibile. De asemenea, croazierele se bucură de interesul turiștilor noștri, cu precădere cele de pe Marea Mediterană sau din Scandinavia.

Ce chilipir ai disponibil, în acest moment, în agenție?

Chilipir poate fi să mergi în Turcia o săptămână la hotel de 5* cu Ultra All Inclusive, cu 500 de euro, avion inclus; în Grecia/Thassos cu autocarul cu 130 euro, cazare 7 nopți la vilă, sau la Eforie Nord, 6 nopți de cazare la hotel de 2* cu 325 lei/persoană, la început de iulie. Chef de distracție să ai, destinații de vacanță pentru orice buzunar se găsesc!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *