Propolisul, antibioticul natural
Tot ce avem nevoie pentru sănătatea noastră se găsește în natură. Printre medicamentele din jurul nostru, propolisul este o minune pentru sănătate. De la dureri în gât până la coșurile ce îți invadează corpul, de la înțepături de insecte până la leacuri „băbești” care să atenueze durerile de măsele, tinctura de propolis este bună atât intern cât și extern. Pentru a fi siguri că este 100% naturală este recomandat să o achiziționați direct de la apicultori.
Cătina, cel mai puternic antioxidant
Că tot este sezonul gripelor, recomandarea noastră pentru formarea imunității și vitaminizarea corpului este cătina. Pentru a prepara leacul minune ai nevoie de un borcan, boabe de cătină și miere de albine. Pune în borcan bobițele printre care adaugați miere de albine (naturală) și lăsați la macerat. Acel sirop rezultat este mană cerească, iar bobițele acrișoare te revigorează instant.
Adio, păr stresat!
După un sezon fierbinte în care părul tău a fost agresat de razele puternice UV și de cantitățile impresionante de clor ce se găsesc în piscine, acesta are nevoie să fie băgat la terapie intensivă. Cum faci asta? Măștile homemade sunt soluția! Amestecă două gălbenușuri de ou cu două linguri de ulei de măsline și aplică de la scalp spre vârfuri. Oul va reduce căderea părului, iar uleiul de măsline îl va hidrata profund. So simple!
Uleiul de cocos-multiple beneficii pentru frumusețe
Printre multitudinea de întrebuințări, uleiul de cocos face minuni atât pentru ten, cât și pentru păr. Poți înlocui demachiantul, crema hidratantă, soluția de plajă și masca de păr cu acest ingredient minune. Aplică o cantitate mică pe un disc demachiant și înlătură machiajul cu grijă. Pentru un bronz perfect și o piele hidratată, uleiul de cocos face minuni, doar că trebuie să fie folosit cu grijă pentru că nu are factor de protecție. Părul uscat îți va fi recunoscător dacă înainte de baie, aplici o cantitate generoasă de ulei călduț și îl lași timp de câteva ore acoperit cu un prosop.
Zahărul, drogul nostru cel de toate zilele
Nevoia de dulce pe care o simțim adeseori este defapt nevoia de zahăr. Așa cum dependenții de droguri au nevoie de doza lor. Suntem atât de dependenți de praful alb și dulce, încât în momentul în care nu îl avem devenim nervoși, agitați și chiar unor persoane li se manifestă acest lucru prin scăderea glicemiei ceea ce duce la stare de rău general și moleșeală. Nu sunt medic, dar știu că zahărul îți oferă energie pe moment și te moleșește imediat. Plus că nu are niciun beneficiu pentru sănătate. Decât să mănânci o bomboană de ciocolată, nu mai bine alegi să consumi câteva bobițe de strugure? Știu că e greu, dar cu timpul îți vei mulțumi pentru asta!
Citește și: