De la o vârstă, și mă refer la 35-40+, nu mai este suficient sa folosești pe tenul tău un serum de calitate și o crema foarte bună, este nevoie de mult mai mult pentru ca pielea ta să își păstreze fermitatea și ridurile să nu evolueze.
Pe măsură ce anii trec, observăm că fruntea se încrețește tot mai tare, că ridul dintre ochi e tot mai vizibil, că de la prea mult zâmbit ridurile ”laba gâștei” sunt tot mai multe, că parcă pielea se mai lasă și facem fălcuțe ca buldogii, că pomeții nu mai sunt atât de proeminenți, cearcănele se adâncesc, buzele se subțiază și deshidratează, ba mai apare și o gușă pe care anul trecut n-am observat că ar fi existat. Vă este cunoscut controlul din oglinda de acasă în care identificăm toate acestea și mai multe chiar?
Si totusi, ce poti face ca tenul tău să arate bine, să fii tu în continuare, fără să să-ți schimbi trăsăturile feței?
Există câteva proceduri care ne ajută să îmbunătățim textura pielii, ca aceasta să devină mai elastică, mai întinsă și să diminuăm ridurile fără să ne „transformăm”. Vă voi vorbi despre acestea pe parcursul câtorva articole. Prima procedură despre care povestesc este Ellanse.
Când și unde am auzit de Ellanse
Am auzit pentru prima dată de această procedură în cabinetul unui medic chirurg estetician. Suna foarte bine ce am auzit: o substanță introdusă în piele stimulează producerea colagenului propriu și redă o piele mai suplă, mai întinsă. Un fel de lifting fără cuțit, al cărui efect ține între 1 și 4 ani, în funcție de fiecare persoană în parte și de tipul de Ellanse folosit ( S sau M).
Cum nu știam pe nimeni care să-și fi făcut procedura, nu am avut curaj. În plus, după ce m-am uitat la un filmuleț pe YouTube, m-a luat panica văzând cum împinge medicul o canulă pe sub piele. Și eu sunt o persoană rezistentă la durere și fără frică de ace.
Apoi am auzit de vreo două cunoștinte care și-ar fi făcut. Am văzut rezultatul pe fața lor. La una din ele nu m-a impresionat pentru că devenise gogoșică la față și puțin cam transformată, și nu în bine. Este foarte posibil să-și mai fi făcut și altele la față și nu ce trebuie, probabil că de aici efectul cam deformat al feței.
Cu cealaltă persoană m-am întâlnit întâmplător și observasem că și-a făcut ceva la față pentru că arăta mult mai întins tenul ei, dar nu știam ce. Acid nu, pentru ca nu era umflată, botox nu, pentru ca se vedeau ridurile de expresie. Când mi-a zis că a apelat doar la Ellanse, nu-mi venea să cred. Mă uitam la ea și o admiram.
Cum mi-a venit curajul sa recurg la Ellanse și cine m-a convins?
Cumnata mea mi-a zis că vine în Piatra-Neamț, la Micromedica, un medic chirurg estetician și să mă informez că a auzit ca e foarte bun: Tiberiu Hriscă. Mi-am întins antenele și am aflat numai lucruri faine: ce profesori a avut, cu cine a operat, de la cine a învățat, persoane care au făcut diverse proceduri – de la acid hialuronic în buze sau botox și până la mastopexie sau implant mamar – și au fost foarte mulțumite de rezultate. Am aflat și ca este trainer Teoxane ( pe înțelesul tuturor, îi învață pe alții să injecteze fillere).
Cum era timpul să îmi fac un refresh la față, mi-am făcut o programare. I-am zis ce mă deranjează și ce aș vrea să corectez, iar dr. Tiberiu Hrișcă a venit cu soluția, după ce m-a analizat atent și mi-a mai pus o serie de întrebări. Prima intervenție a fost procedura de Ellanse. Mi-a recomandat să le luăm treptat, să lăsăm tenul să lucreze și să se adapteze după fiecare procedură, astfel încât următoarele intervenții să fie în funcție de ce necesități au mai rămas.
Foarte important este că eu am precizat că prefer un aspect natural, cu intervenții minime care să nu-mi schimbe fizionomia. Dr. Tiberiu Hrișcă mi-a spus că în tot ceea ce face urmărește să respecte armonia corpului și a feței și apelează, în funcție de fiecare caz în parte, la intervenții și proceduri care să avantajeze pacienta și să îi ofere un aspect natural, pe cât posibil. Nu se grăbește și nu face multe proceduri o dată.
L-am și bombardat cu multe întrebări ca să mă lămuresc cu câteva aspecte de genul: de ce nu mai ține botoxul așa mult sau chiar deloc la unele persoane, de ce cad pleoapele la botox, de ce migrează acidul hialuronic pus la cearcăne, de ce se umflă acidul injectat în diverse părți ale feței si ajungi gogoșică, precum și multe altele. La toate mi-a răspuns pe înțelesul meu, dar cu argumentare medicală, înțelegând că făcute CORECT procedurile, rezultale sunt optime. Bineînțeles că vă voi povesti și vouă în viitoarele articole despre secretele procedurilor de înfrumusețare.
Ziua E ( de la Ellanse)! Cum a fost injectarea Ellanse. Cât a durat. Cât de tare a durut.
De mână cu o prietenă, care urma să își facă și ea o lipoliză la gușă, m-am dus plină de entuziasm la Ellanse. Fiind atât de bine-dispusă în ziua respectivă, temerile legate de cât de tare va durea procedura mai dispăruseră.
Dr. Tiberiu Hrișcă m-a dat cu cremă anestezică pe gât și obraji, pentru că pe aceste două zone voiam să-mi îmbunătățească textura pielii, și abia apoi mi-a introdus acele și canula cu substanță. Mă uitam îninte să mă așez pe pat dacă găsesc ceva de care să mă țin atunci când va durea mai tare, asta ca să nu urlu :)) . Jur că nu a fost nevoie!
Procedura a durat puțin, estimez că vreo 20 minute, timp în care doctorul a plimbat canula pe sub piele pe ambii obraji și pe toată partea din față a gâtului. Trebuia să fiu cuminte și să-mi țin gura ca să nu mă tot mișc că altfel aș fi vorbit și râs toată procedura. Prietena mea m-a pozat și m-a filmat. Am trimis filmulețul din timpul procedurii câtorva prietene cărora nu le venea să creadă că nu e dureros. Probabil că starea mea bună de spirit, corelată cu tehnica doctorului și ”mâna ușoară” a acestuia, au contribuit mult la această lipsă a durerii. De asemenea a contat foarte mult și atitudinea prietenoasă, profesionistă și relaxată a doctorului. Mi-a dat încredere că totul va decurge perfect și că nu am de ce să mă tem.
Ca să vă puteți imagina, de pe o scară de la 1-10, durerea a fost sub 1. Mai mult o stare de ușor disconfort decât durere. Uneori simțeam că ajunge durerea la maxim un 2, dar doar pentru 1-2 secunde.
Cât de tare a durut după Ellanse, m-am umflat sau m-am învinețit. Cât a fost nevoie să stau în casă.
Imediat după procedură m-am umflat puțin în zonele în care a injectat substanța. Se vedeau ușor înțepăturile și cam atât. Eram atât de ok încât m-am dus să-mi iau copilul de la gradiniță fără ca nimeni să observe ceva diferit la fața mea. Acasă am aplicat un gel cu arnică pe zonele tratate vreo 2 zile de frică să nu mă învinețesc. Nu m-am învinețit deloc, iar obrajii și gâtul au început treptat să se dezumfle. Deși credeam că voi fi bușită vreo săptămână, luni m-am întors la birou cu fața intactă (vineri făcusem procedura).
Când se vor vedea rezultatele după Ellanse?
Primele rezultatele după Ellanse s-au văzut cam la o săptămână și jumătate după procedură. Am remarcat la ridurile de la ochi care și-au schimbat puțin direcția datorită faptului că obrajii s-au întins puțin. La 3 săptămâni am observat și o îmbunătățire la ridurile din zona gâtului. După ce trec cele 3 luni, cam atât durează până voi vedea rezultatul procedurii, voi face un update acestui articol și vă voi spune clar cum a funcționat la mine.
Ce înseamnă de fapt Ellanse
Ellanse este un stimulator de colagen. Alte produse de care poate ați mai auzit că fac cam același lucru sunt Radiesse și Sculptra.
Ellanse este un produs pe bază de policaprolactona, material care este folosit de peste 35 de ani în compoziția firelor de sutură din chirurgie, este 100% biocompatibil cu organismul uman și 100% biodegradabil. Practic nu există reacții adverse pentru policaprolactona ci, din contra, este indicat pentru persoanele care din diverse motive nu apelează la injecțiile cu acid hialuronic.
Fillerul Ellanse este absolut minunat pentru că oferă un volum natural, restabilește echilibrul și simetria feței, repară cutele feței, nu migrează din zonele în care a fost injectat, iar principala proprietate a produsului este aceea că stimulează activ formarea de colagen nou.
Ce zone pot fi tratate cu Ellanse
Fillerul Ellanse poate fi folosit pentru:
- biorevolumetria feței
- corecția și volumizarea pomeților
- corecția șanțurilor nazogeniene
- lifting/ umplere a zonei temporale
- reconturare mandibulară
- modelarea nasului
- refacerea conturului feței
- corecția bărbiei
- rejuvenarea pielii de la nivelul mâinilor, zonei de deasupra genunchiului, de la nivelul coapsei interioare
- rejuvenarea pielii de la nivelul gâtului și decolteului
Ce nu ai voie să faci după Ellanse
Nu trebuie să stai la soare sau în frig. Așadar în perioada de după Ellanse folosește obligatoriu protecție solară cu factor mare de protecție.
Cât costă procedura Ellanse
Prețul procedurii Ellanse este în funcție de cantitatea injectată. 1 ml poate costa de la 1500 lei în sus, în funcție de doctor sau varianta (S, M) pe care o alegi.
Contraindicații ale procedurii
Nu pot recurge la această procedură persoanele care:
- sunt însărcinate sau care alăptează
- suferă de boli infecțioase acute
- sunt sub tratament cu anticoagulante sau hormoni steroizi
- suferă de boli autoimune
- suferă de boli oncologice
- au alergie la una dintre componentele produsului
- au implante permanente pe zona de injectare
Ai grijă!!!
Pentru că au fost atâtea cazuri de probleme majore apărute după intervenții/proceduri menite să-ți reîntinerească tenul și să îți evidențieze trăsăturile, ai întotdeauna grijă unde te duci, ce doctor alegi. Informează-te, ascultă sau citește păreri, discută cu doctorul înainte, vezi ce riscuri sunt.
Nu toți care injectează acid, botox, ellanse sau diverse sunt medici. Nu toți medicii care injectează sau taie știu ce fac. Așadar informează-te înainte să faci experimente cu tenul tău.
Roagă medicul să îți arate produsul pe care ți-l injectează. Să te asiguri că e cel despre care ați discutat anterior și să îți lipească în carnețel eticheta produsului sau să dea detalii despre intervenție. Așa vei ține corect evidența la ce ți-ai făcut.
Cât despre prețuri, s-ar putea să ai plăcuta surpriză ca medici esteticieni foarte buni să aibă prețuri rezonabile pentru proceduri. Așadar informează-te corect și alege ceea ce e mai bine pentru pielea și corpul tău.
Dacă mai aveți intrebări, vă răspund cu drag aici, la comentarii, sau lăsați-mi un mesaj pe pagina de Facebook a revistei: atelier47.
Pentru că la celelalte articole mi-ați cerut în privat datele de contact ale doctorilor, vi le voi lăsa aici pe cele ale Dr. Tiberiu Hrișcă:
Tel.: +40 742 836 375 , Instagram: @dr.tiberiu.hrisca
- îl găsiți în Piatra-Neamț (Micromedica), Roman, Botoșani ( Iatropolis) și Iași (Arcadia)
Citește și: