Cum alegem roșiile sănătoase?


Foto: 21region.org
Foto: 21region.org

Auzim peste tot că este sănătos să consumi legume proaspete. Însă, nu știm întotdeauna cum să le alegem pe cele mai bune dintre ele.

Ni se întâmplă să mergem la supermarket și să cumpărăm roșii care nu au niciun gust. Desigur că cel mai bun răspuns ar fi să ne orientăm înspre roșiile cultivate de țărani sau de un producător bio. Numai că, nu toți avem șansa să le procurăm în acest fel. Și atunci, ajungem tot în supermarket unde roșiile se împart în două categorii: cele organice și cele modificate genetic.

Cum alegem roșiile de calitate?


Roșiile crescute organic, care se găsesc în supermarket, gata ambalate în plăsuțe, cântărite și cu prețul afișat, au codul de bare format din cinci cifre și acesta începe cu cifra 9.

În schimb, roșiile modificate genetic au pe etichetă trecut codul de bare, format tot din cinci cifre, însă, acesta începe cu numărul 8.

Un alt lucru important care trebuie verificat pe etichetă este țara de proveniență. Fructele și legumele care vin din Austria, Franța, Germania, Grecia, Ungaria sau Luxemburg sunt mai sănătoase, pentru că aici este interzisă producția de alimente modificate genetic.

Citește și: 

Cea mai mare conferință de spiritualitate, terapii complementare și tradiții are loc în mai, la Piatra Neamț


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *