Cum arată femeia perfectă și femeia sexy, cu dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu


Trăim timpuri în care se vorbește tot mai mult despre egalitatea dintre sexe. Femeile vor să fie tratate de la egal la egal cu bărbații, iar bărbații simt deseori că-și pierd masculinitatea în fața acelora cu care își împart viața.

În această luptă de supremație a sexelor uităm adesea de noi, de menirea noastră și nu facem altceva decât să ne întărâtăm unii pe alții și să visăm la idealuri arhetipale de frumusețe, bunătate, inteligență etc.

Într-o plăcută discuție cu  psihoterapeutul dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu am aflat propria lui viziune despre femeia perfectă și femeia sexy. Două sintagme atât de uzitate încât au devenit aparent banale, dar atât de importante și diferite în percepția fiecăruia.


Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu

Cum este, cum arată femeia perfectă pentru tine?

Există și e femeie! Se perpetuează o concepție greșită cum că femeia perfectă ar trebui să fie bărbat, adică să aibă calitățile unui bărbat. E greșit!

Femeia perfectă va avea calitățile femeii, care sunt: iubirea, blândețea, toleranța, tandrețea, răbdarea, maternitatea. Înțelepciunea emoțională este atribuită femeii și asta presupune ca ea să fie ca o emoție și să se manifeste ca o emoție în înțelepciune.

Din punct de vedere al aspectului, n-o să fie niciodată îmbrăcată în bocanci (și în bocanci poate să fie o femeie frumoasă). Și când spun asta mă refer la ținută, e vorba de haine, de păr, de absolut tot.

Eram la părintele Argatu și a venit soția unui preot. Mi-a plăcut foarte mult cum arăta. Eram cu vreo 15 ani mai mic decât ea. Preoteasa nu era cu batic în cap, purta o haină de blană, avea o rochie peste genunchi, era frumos, decent, feminin îmbrăcată. Era rujată, dar nu era strident fardată. Nu-mi place asta și nu cred că o femeie trebuie să fie strident machiată, ci frumos.

Adică, atunci când te uiți la ea, să-i vezi frumusețea nu machiajul 🙂 .

Exact! Coco Chanel avea o expresie: “Îmbracă-te prost, își vor aminti rochia;  îmbracă-te impecabil, își vor aminti femeia.”

Asta nu înțeleg femeile. Ele trebuie să se îmbrace ca să arate ele frumos, nu geanta Hermes, nu pantofii Gucci. Trebuie să fie o armonie.

Când femeia încearcă să facă din bărbat casă, îi rupe libertatea. Îl castrează.

Pentru mine femeia perfectă este cea care are această armonie în ea. Yinul, principiul feminin, înseamnă planetă, natură, universul material. O femie care este în armonie cu ea însăși, nici nu mai are nevoie de putere pentru că totul e Yin.

Oamenii consideră Yin-ul slab. Nu-i adevărat. Există o putere intrinsecă a Yin-ului. Știți versurile: ” (…) tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,/ Mi-e prieten numai mie (…)” ? Acesta este Yin-ul. Tot ceea ce înseamnă planetă e Yin, tot ce înseamnă materie e Yin. Și atunci unde-i puterea Yang?

Ori femeile, în loc să se apropie de natură, s-o accepte și să rezoneze cu ea, fug către rațiune, către Yangul nostru. Bărbatul prin esență este altfel: este solar, dominator, voluntar, vânător, rațional, distrugător 🙂 .

Femeia nu-și înțelege propria ei putere. În momentul în care femeile își descoperă propria lor putere interioară, ele devin centri energetici.

Femeia e casa, bărbatul e ca o corabie. El pleacă, dar vine acasă. Când femeia încearcă să facă din bărbat casă, îi rupe libertatea. Îl castrează. În momentul în care îl legi de casă, l-ai distrus ca bărbat, că așa e făcut el: să se ducă, să fie vânător, să pescuiască, să se întoarcă acasă. Femeia este făcută să fie casă.

Asta nu înseamnă că femeia trebuie să stea acasă, ci să creeze echilibrul, armonia. Orice femeie care e armonioasă va putea menține echilibrul casei chiar dacă lângă ea se află cel mai dizarmonic bărbat.

Așadar modelul meu de femeie este armonioasă din toate punctele de vedere, înțeleaptă și integrată lumii. Să nu credeți însă că o femeie este dizarmonică dacă se enervează. Principiul Yin poate să fie răbdător, dar nu înseamnă că nu poate să fie ferm, înțelept. Dobândirea înțelepciunii emoționale este mai importantă decât dobândirea celei raționale.

De-a lungul timpului, lucrând foarte mult cu femei, am văzut schimbări radicale. O femeie care venea îmbrăcată în bocanci, în salopetă, în blugi și în cămașă kaki să ajungă să poată purta rochii roșii mini, să nu o derajeze, ci să-i facă plăcere. Este o trecere foarte mare. Am văzut schimbări de acest gen și sunt cele mai frumoase.

La noi oricum e o problemă că bărbații nu mai sunt bărbați și femeile nu mai sunt femei. Dacă vrei să faci dintr-un bărbat un zombi îi iei masculinitatea și dacă vrei să faci dintr-o femeie un zombi îi iei feminitatea. Corporatiștii aștia asta au vrut să facă. Să creeze roboței. Ori roboțeii nu au masculinitate sau feminitate. Dacă ne-a dat Dumnezeu un rol, este foarte important să ni-l îndeplinim așa cum ni l-a dat, învățând singuri cum trebuie să fim.

Femeia sexy este stăpână pe propria ei sexualitate, nu are inhibiții, știe ce vrea, știe ce poate, știe ce-i place, nu-i e teamă să facă ce-i place, face ce simte, e în comuniune cu natura, cu Dumnezeu, n-are scheme de gândire și nu consideră sexul un păcat.

Ai conturat destul de bine ce înseamnă pentru tine femeia perfectă. Dar femeia sexy? Pentru fiecare, noțiunea de ”sexy” e diferită. Dacă pentru unii sexy înseamnă buze mari, forme voluptoase și  haine care să dezgolească cât mai mult trupul, pentru alții poate însemna inteligență, carismă sau o rochie care să-i descopere ușor gleznele sau umerii.

Femeia sexy, pentru mine, este cea care e stăpână pe propria ei sexualitate. Este o femeie care nu are inhibiții, care știe ce vrea, știe ce poate, știe ce-i place. Nu-i e teamă să facă ce-i place, face ce simte. E o femeie care-i în comuniune cu natura, cu Dumnezeu, care n-are niște scheme de gândire, care nu consideră sexul un păcat.

Sunt femei care fac dragoste sau sex pe bani, pentru că așa sunt făcute ele să cedeze … sunt o grămadă de motivații. Pentru mine o femeie sexy este cea care face dragoste pentru că îi place și că simte. Atunci ea este și integrată, și în Dumnezeu, știe să spună nu, știe să spună da, și nu-i e teamă de niciuna dintre acestea. Și atunci, din perspectiva mea, e net superioară oricărei alte persoane pentru simplul motiv că ea e unită ca și structură, e unitară, e un întreg.

Noi tindem spre perfecțiune în momentul în care devenim o sferă, adică rațiunea noastră, sufletul nostru, sinele nostru și instinctele noastre devin Unul. Atunci ea poate să își domine sentimentele, poate să își domine instinctele, poate să le mainfeste, nu îi este frică și nu simți în acea persoană tarele sau defectele unui om.

O femeie sexy este cea care își cunoaște propria sexualitate, propria senzualitate și știe s-o pună în evidență fără să fie vulgară.


Citește și:

Despre iubire, perfecțiunea umană și secretele unui cuplu reușit și longeviv, cu dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu


2 Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *