Cum mi-am injectat pentru prima dată acid hialuronic în buze


Roxana Pricop (atelier47)

de Roxana Pricop

Am făcut-o și pe asta! Da! Mi-am ”făcut” buzele, adică mi-am injectat acid hialuronic. Și cum era și normal din partea mea, nu pot testa ceva și să nu spun tuturor, în gura mare, cum a fost.

De ce am facut-o?


În primul rând pentru că pot :))). În al doilea rând pentru că mor de curiozitate și că trebuie să mi-o satisfac  testând, cu bun simț totuși, multe chestii în viața asta. Pentru că vreau să trăiesc viața așa cum e, cu tot ce-mi oferă. Pentru că mă supun zilnic unor noi provocări. Și … pentru că nu-mi pasă nici cât negru sub unghie de ce părere au ceilalți din jur despre mine doar pentru simplul motiv că eu îmi trăiesc propria viață așa cum vreau.

Și ca să știți: acidul hialuronic nu omoară neuronii! Încă mai știu alfabetul, pot citi cărți și comunica cu ceilalți în același mod ca și până acum.

Înainte de intervenție

Sunt o femeie normală. Nu am corp sau față de manechin și nici nu visez la asta. Sunt perfect conștientă de ceea ce sunt și îmi place așa. Nu am frustrări, complexe, nemulțumiri și când mă uit în oglindă sunt eu, prietenă cu tot ceea ce am. Îmi place să mă aranjez, să stau jumătate de oră dimineața alegându-mi hainele, să mă parfumez, să testez noi produse și tehnici care să mă facă să mă simt absolut minunat. Mă bucur la lucruri mărunte care mi se întâmplă în viață, râd mult, iubesc oameni și sunt iubită.

Descrierea de mai sus este pentru a înțelege că nu trebuie să fii o femeie complexată, care nu se place pe ea, care tânjește după aprecieri și iubire pentru a recurge la tehnici moderne de modelare, remodelare, îngrijire corporală, invazive sau mai puțin invazive.

De câteva luni mă bătea gândul să îmi modelez buzele. Am fața osoasă, ochii mari și, din punct de vedere artistic :), s-ar fi potrivit niște buze mai pline, mai vizibile și demne de a fi date cu ruj.

Buza de sus era aproape inexistentă, buza de jos se retragea la jumătate din dimensiune dacă îmi era frig sau nu beam suficientă apă.

Rujurile îmi expirau înainte de a fi folosite măcar pe jumătate pentru că nu aveam nevoie de o cantitate prea mare pentru a acoperi suprafața buzelor și, de cele mai multe ori, nu găseam sensul de a mă da cu ruj atâta timp cât buzele nu se prea vedeau.

Emma Aleca – medic stomatolog

Întâlnirea cu Emma Aleca

Într-o zi frumoasă de iarnă am întâlnit-o pe Emma, medicul stomatolog care avea să-mi schimbe pentru o perioadă forma și dimensiunea buzelor. Am stat la o cafea și mi-a povestit despre ea, despre ceea ce face și despre tot ceea ce înseamnă augumentarea buzelor (denumirea corectă 🙂 ). E o femeie foarte frumoasă, cu ochi foarte albaștri și niște buze care puteam să jur că sunt ”făcute”, dar nu, cu unii a fost natura mai darnică. Dragostea a determinat-o să se mute recent în Piatra Neamț lăsând Iașul pentru o nouă provocare.

Augumentarea buzelor

După nici o săptămână, am ajuns în cabinetul ei. Deși am o relație lungă de acceptare a acelor, recunosc, am avut emoții. Nu prea voiam să simt durere, cam deloc. În plus, eram foarte curioasă de rezultat. Dacă nu o să-mi placă, dacă o să fiu prea buzată și nu se va potrivi cu fizionomia mea, toate treceau prin cap rapid și cu emoție. M-am calmat ușor când Emma mi-a arătat câteva poze ale unor buze asemănătoare cu ale mele, before and after. Apoi mi-a explicat fiecare pas pe care îl făcea. Mi-a dat cu un spray cu lidocaină, m-a amorțit ușor după care mi-a făcut o anestezie pe care ți-o face la o intervenție la stomatolog (că doar acolo eram 🙂 ). Am simțit niște mici pișcături, suportabile, singurul moment de durere din întreaga intervenție. În scurt timp am avut senzația ciudată că am niște buze maaaaari (de la anestezie).

A desfăcut fiola cu acid în fața mea. A început să-mi injecteze. M-am amuzat tot timpul pentru că datorită anesteziei nu simțeam deloc durere și voiam să vorbesc, dar nu prea îmi ieșea. Pe tot timpul intervenției Emma a vorbit cu mine, mi-a explicat și mi-a dat oglinda să văd și eu cum și ce iese. Prima mea întâlnire cu oglinda a fost puțin șocantă: aveam două buze care se vedeau și nu doar una :))).

La final, când m-am uitat în oglinda mare din cabinet și am putut să îmi văd toată fața, m-am simțit puțin ciudat. Starea a durat până am ajuns la mașină și am început să mă uit iar în oglindă, să mă pozez și să trimit prietenelor mele, foooooarte încântată de noile mele buze.

Eu 🙂 before&after – prima intervenție

Trebuie să vă spun că Emma mi-a ridicat buza de sus injectând acid în cele două șanturi de sub nas. Mi-a făcut masaj după intervenție și mi-a recomandat să fac și eu acasă la fel, iar în caz că nu reușesc, să vin la ea la cabinet să-mi facă, zilnic, până se fixează acidul cum trebuie.

Mi-a pus doar jumătate de fiolă de 1ml, reușind o augumentare atât de naturală încât am putut merge, imediat după intervenție, la supermarket fără ca cineva să se holbeze la mine (imediat după, nu te poți da cu fond de ten sau ruj, doar cremă). Toată seara, toată dimineața următoare m-am uitat în oglindă, era ciudat tare să mă văd așa, dar îmi plăcea tare mult.

Timp de o săptămână am făcut masaj zilnic să nu se granuleze. Am avut niște foarte mici granule (se simțeau doar la atingere) care s-au dispersat în urma masajului. Am avut și câteva vânatăi pe buze, de la ace, dar care au putut fi acoperite lejer cu ruj.

După două săptămâni buzele se simt normal, sunt moi, au striații naturale, nu sunt întinse ca baloanele.

Tot după două săptămâni am revenit în cabinetul Emmei pentru a-mi completa buzele cu cealaltă jumătate de fiolă. De data aceasta a fost altfel. Am fost muuult mai relaxată pentru că știam ce va urma: câteva secunde de mică durere la anestezie și apoi relaxare totală. Cu buzele total anesteziate, nu am simțit ulterior nicio înțepătură, nimic, în schimb deschideam frecvent ochii pentru a mi-i încrucișa cu seringa care se muta dintr-o parte într-alta a buzelor, imaginându-mi cum mă înțeapă și cum cresc buzele ca niște baloane :)))) . Nu faceți ca mine dacă sunteți sensibile!!! Eu am imaginație bogată. 🙂

A durat foarte puțin a doua intervenție pentru că nu a fost nevoie să îmi mai facă conturul și să-mi ridice buza de sus. Nici nu știu când am fost iar în picioare în fața oglinzii. Minunat! Îmi plăcea maxim. Nu vă speriați dacă imediat după, cât mai sunteți anesteziate vă treziți cu gura strâmbă. ”Se îndreaptă” după ce trece efectul anesteziei.

(1) înainte, (2) după prima intervenție, (3) după cea de-a doua intervenție

În aceeași zi am ieșit cu fetele la cafea, fără ruj, doar multă cremă pe buze. Arătau și încă arată  suuuper (suuuper= cum îmi plac mie, nu după standardele unora sau altora 🙂 ).

Cum mă simt după?

Mă simt MINUNAT!!!! Tot ce fac pentru mine mă face să mă simt foarte bine și importantă în viața mea. Și da, îmi place atât de mult că am în sfârșit două buze care se văd și care pot fi rujate încât voi continua să îmi pun constant acid hialuronic.

Eu 🙂 – poză făcută la câteva ore de la cea de-a doua intervenție; pe buze este doar cremă, fără nicio vânătaie sau urmă de ac

Reacția soțului

El a fost prima persoană care m-a văzut atât după prima intervenție cât și după cea de-a doua. Ii plac foarte, foarte mult. Eram curioasă ce simte când mă sărută și mi-a spus că spus că se simt la fel de moi ca înainte, naturale, doar că sunt mai pline. Deci … o mică schimbare în viața de cuplu poate aduce numai bine 🙂 .

Emma Aleca

De ce medicul Emma Aleca?

E profesionistă, deși e foarte tânără are experiență, are răbdare, explică fiecare pas pe care îl face și este foarte interesată de fiecare pacient pe care îl are. Iubește să corecteze buzele, făcându-le proporționale și în armonie cu fizionomia feței și refuză pacientele care vor buze exagerate à la Cruduța. Am avut încredere în ea și am lăsat-o să le modeleze fără să-i dau indicații. Rezultatul mi-a plăcut fooooarte mult.

Foarte importantă a fost pentru mine experiența trăită de alții în cabinetul ei.

Ella Miron

Ella Miron

”Este unul dintre puținii doctori din oraș care tratează cu sufletul fiecare pacientă în parte. Am fost și sunt foarte mulțumită de felul în care a decurs intervenția, dar și de felul în care se ocupă de tine post-intervenție. Îi mulțumesc pentru ceea ce a făcut pentru mine!”

Ella Miron – before&after #nomakeup #nolipstick

Ana Popescu (Make-up Artist)

Este a treia oară când Ana a pășit în cabinetul Emmei pentru a-și augumenta buzele cu acid hialuronic. Este o pacientă fidelă care declară că ”sunt dependentă de rujuri și glossuri și îmi trebuie buze pentru asta 🙂 .  Nu m-aș da pe mâna nimănui altcuiva în afară de Emma pentru că e adepta păstrării formei naturale a buzelor.”

Ana Popescu (make-up artist)

Elizabeta Stancu (model)

”De două ori am apelat la Emma Aleca. Este foarte bună și am încredere totală în ea. Îmi place că știe ce formă sau dimensiune a buzelor se potrivește fizionomiei tale și că pune accent pe un aspect natural. După prima intervenție făcută de ea, efectul acidului hialuronic a durat vreo 7 luni. Sunt foarte încântată și mulțumită de rezultat mai ales că fața este foarte importantă în jobul meu.”

Elizabeta Stancu (model)

Cât durează până se absoarbe acidul hialuronic?

Perioada în care se absoarbe acidul este diferită de la persoană la persoană. Depinde atât de corpul fiecăruia cât și de tipul de acid injectat. Cert este că trebuie să bei multă apă dacă vrei să reziste cât mai mult timp, ceea ce nu-i un lucru tocmai rău.

Trebuie să știi că după prima augumentare acidul hialuronic se va absoarbe într-un timp mai scurt (2-4 luni), se duce destul de ușor, dar trebuie să avem în vedere că o parte din el rămâne în țesut. După o augumentare a buzelor de două sau trei ori, acidul va avea o anduranță mai lungă, nu va mai trebui repetată procedura așa des (6-12 luni, în funcție și de tipul de acid ales).

Ce trebuie să știi înainte de o augumentare a buzelor:

 • Documentează-te bine înainte pentru a ști exact ceea ce vrei.
 • Mulți medici injectează acid hialuronic, nu toți o fac cum trebuie. Am văzut pe stradă vreo câteva specimene a căror buze pornesc de sub nas formând un bot alungit, inestetic. Nu lăsa să-și bată cineva joc de fața ta!
 • Începe cu puțin! Nu-ți pune mult de prima dată. Încearcă să vezi cum e cu jumătate de fiolă și dacă este necesar completează, după o perioadă, cu cea de-a doua jumătate. Schimbarea nu va fi atât de puternică nici pentru tine și nici pentru cei din jur. În plus, plătești medicului o fiolă de 1ml și nu numărul de intervenții.
 • Masajul buzelor, la indicațiile medicului, este foarte important!
 • Injectarea cu acid hialuronic nu înseamnă buze a la Cruduța! Pot arăta natural și frumos, fără ca cei din jur să remarce o schimbare majoră.
 • Acidul hialuronic nu omoară neuronii! Ți-i poți omorî mai ușor având grija altora în loc să pui mâna pe o carte.
 • Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mai toate țesuturile noastre și care se hrănește cu apă.
 • Augumentarea buzelor nu se face cu Botox. Toxina botulinică se folosește pentru a paraliza anumiți mușchi, zone, pentru a nu se mai încreți pielea și a se forma noi riduri. Deci… nu îți paralizezi buzele cu botox, ci le umpli cu acid hialuronic.
 • Poti sa te săruți fără niciun fel de problemă, cum o făceai și înainte.
 • Dacă te înțepi nu îți curge decât sânge și nu alte substanțe (răspunsul la întrebarea unui prieten :))) ).

Dacă aveți alte întrebări nu ezitați să le puneți în secțiunea de comentarii. Cu drag vă răspund. 🙂


Contact:

Pe Emma Aleca o puteți găsi:13 Comments

Leave a Reply
 1. BUNA ! Eu tocmai ce mi am pus acid pentru prima data însă nu pot spune ca sunt mulțumită .. nu as vrea sa recurg la antidotul care exista .. ce crezi ca as putea face pentru a mi se anișori i acidul mai repede ?

 2. Draga doamna, o fi de la faptul ca nu a fost dozat acidul bine, dar in ultimii ani am ajuns sa pot identifica imediat doamnele care isi fac aceasta mica operatie: buza de sus este vizibil iesita in fata, arata si vorbesc anormal – buza der sus este pe jumatate imobila.
  Deci da, e o chestiune de gust.
  Si din ce se mai vede pe la TV, cu siguranta ca in cativa ani veti arata mult mai rau decat cele care imbatranesc natural. Sau treceti la urmatorul nivel: pomiti & co? 🙂

 3. Buna, Roxana!
  Am citit si eu mai inainte ‘povestea ‘ ta despre augmentare buze cu AH si mi.a placut foarte mult….atat rezultatul cat si stilul beletristic 🙂 !
  Ma poti ajuta, te rog, sa gasesc in Timisoara un medic bun, echivalentul Emmei Aleca ?
  Multi se recomanda si isi fac publicitate , dar ….nu la toti le iese. Cunosc fete ale caror buze chiar nu arata bine, desi ele sunt multumite. Pana la urma asta conteaza, intr-adevar ! Insa exista si aici o regula de “bun-simt “ … a buzelor.
  Poate Emma stie pe cineva in Timisoara sau chiar tu … cred ca ai foarte multi prieteni !
  Multumesc mult si …Bucura-te de viata !
  Cristina

  • Buna!!! Ma bucur ca ti-a fost folositor articolul. Din pacate nu pot recomanda public un produs pe care nu l-am testat sau un doctor despre care nu stiu prea multe. N-ar fi deloc etic si profi sa iti recomand ceva si tu sa fii nemultumita si sa ma injuri apoi 🙈 .
   Iti pot recomanda sa intri pe un grup de facebook de profil si sa intrebi acolo. Cu siguranta sunt doctori foarte buni si in Timisoara. Secretul e sa nu iti introduca decat maxim 0.5ml prima data, sa vezi cum te simti, daca iti place.
   Te pup!

 4. Buna!
  Am lasat si eu scris ceva aici …
  Astazi am deschis sa vad… poate mi-ai raspuns , dar nu mai apare nici macar ca am scris !
  Am spus prostii … a fost o greaseala ca ti- am cerut o informatie …? 🙁
  Atunci….scuze!
  Cristina

 5. Buna! La ce clinica o pot gasi pe aceasta doamna doctor? O pagina web mi-ar fi de mare ajutor pentru a vedea ce alte proceduri mai face dansa. Multumesc:)

  • Cred ca daca vrei sa iti pui acid inainte de 18 ani, ar trebui sa ai acceptul parintilor. In mod normal, un doctor ar trebui sa refuze asemenea proceduri la o varsta prea mica. Poate doar daca sunt cazuri de corectie a unor defecte vizibile, necesare, s-ar putea face, si atunci tot cu acordul parintilor.
   Cel mai indicat este sa te adresezi direct unui medic, pe multi dintre ei ii poti intreba foarte usor si pe messenger sau insta. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *