Pulberea de orz verde – alimentul minune pentru corpul meu


Experiența mea cu orzul verde

De o lună am început să consum pulbere de orz verde dimineața, pe stomacul gol (o lingurință într-un pahar cu apă caldă). Noroc de interviurile mele că mai aflu și eu de obiceiurile sănătoase ale celor din jurul meu și pot încerca ce mi se pare interesant. Roxana Roca mi-a povestit cât de bună și energizantă este această pulbere de orz verde.

Am dat un click și … m-am minunat. O plantă aparent banală care să aibă atâtea beneficii, suna interesant. Rău nu putea să-mi facă, așa că am încercat.

Precizez că astenia de primăvară mă cam afectase și mă simțeam veșnic obosită. Cafeaua nu mai avea niciun efect, căscam la nici o oră după ce o beam și mai voiam alta și alta, fapt ce nu mă făcea să mă simt excelent.


Din dimineața în care am început să beau orz verde, am renunțat la cafea. Rezultatul a fost uimitor din prima zi. Aveam mai multă energie, fără să fie necesar să beau nici măcar o cafea. În primele zile mai beam câte un ceai verde, dar acum e opțional.

Nu știu dacă doar pulberea de orz verde m-a ajutat să îmi recapăt energia, dar de când o consum se văd schimbări vizibile în corpul meu: multă energie ( mă trezesc singură, fără ceas, la ora 6:30 și nu adorm înainte de 23:00 ) , păr și unghii mai puternice, o piele mai curată, mai luminoasă și mai catifelată. Cert este că mi-e foarte bine și mi-am format un obicei sănătos care îmi aduce doar beneficii.

Și ca să înțelegeți ce m-a determinat pe mine să încerc această plantă, vă voi da câteva detalii despre beneficiile ei.

Orzul verde este de 4 ori mai bogat în calciu decât laptele și de 22 de ori în fier decât spanacul. Este considerat o multivitamină naturală pentru corp. Se spune că sucul acestei plante a fost declarat super-alimentul secolului XXI.

Orzul verde conține toți aminoacizii esențiali, peste 12 minerale (calciu, magneziu, potasiu, mangan, fier, iod, cupru, zinc, fosfor), 13 vitamine ( printre care: A, B1, B2, B6, B12, C, E, K) și enzime active. 23% din conținutul ierbii de orz este reprezentată de proteine și o porție are 19 mg de clorofilă.

Beneficii în sănătatea noastră

Principalul său rol constă în creșterea imunității corpului și ajută în lupta împotriva bolilor, fiind indicat de asemenea diabeticilor. Are efect antiinflamator și se recomandă în răceli asociate cu febră (ajuta la scăderea febrei), permite absorbția și reduce inflamația organelor digestive, reglează metabolismul, menține tonusul, adjuvant în curele de slăbire, combate oboseala fizică și psihică, durerile musculare, încetinește procesul de îmbătrânire al celulelor, crește durata de viață, tonifiază și înfrumusețează pielea, părul și unghiile, vindecă mai repede rănile și reduce inflamațiile, stimulează producerea de hemoglobină și colagen, crește fertilitatea la femei și bărbați, îmbunătățește somnul, crește nivelul de energie, ajută la refacerea celulelor și menține glanda tiroidă sănătoasă.

Din cauza lipsei de alimente verzi din dietă, ph-ul poate deveni acid, favorizând dezvoltarea mai multor boli. Orzul verde are rolul de a alcaliniza sângele care poate primi astfel mai mult oxigen, principalul factor de transformare al alimentelor în energie utilizabilă.

Orzul verde este eficient și în cazul următoarelor afecțiuni: anorexie, gastrite, ulcer, cancer, colite, pancreatite, probleme hepatice, constipație, arteroscleroza cerebrală, infarct miocardic, anemie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, stomatite, afecțiuni oculare, hipertensiune, hipotensiune, astm bronșic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglări hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie,  nevralgie facială, reumatism articular acut, lombosciatică, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotență sexuală, hemoroizi, fracturi, formarea calusului în sarcină la femei.

Excelent pentru un ten curat, fără probleme

După o cură de 1-2 săptămâni cu un pahar de orz verde pe zi se observă o îmbunătățire a pielii. Tenul devine mai curat și mai luminos datorită detoxifierii corpului și reglării hormonilor. Pentru estomparea petelor și pistruilor se pun seara comprese cu suc de orz verde pe față.

Orzul verde nu are contraindicații!

Cercetările din SUA și Japonia au indicat eficiența curei cu extract din suc de orz verde în următoarele afecțiuni:

Cancer – încetinește procesul de formare sau creștere al tumorilor. Rezultate foarte bune sunt raportate în cazuri de  leucemie, cancer la piele, pancreas, sân, ovare.

Gastrita, ulcer, pancreatită, colită – clorofila din compoziția acestui suc ajută la refacerea mucoasei și a pereților gastrici, în timp ce substanțele sale alcaline reduc aciditatea.

Anemie, lipsă de minerale, lipsă de vitamine – aduce un aport de vitamine și minerale asimilabile.

Boli de ficat – orzul verde favorizează drenarea și regenerarea ficatului, activează sistemul imunitar, ajutând la combaterea virusului hepatic.

Hemoroizi, varice – substanțele active favorizează circulația sanguină și ajută la elasticizarea și tonifierea vaselor sanguine.

Impotenta, sterilitate – stimulează activitatea hormonală atât la barbați, cât și la femei. Imbunătățește considerabil circulația sanguină din zona genitală, chiar și la persoanele în etate sau care au fumat. Efecte bune în tratarea steriliății.

Tuberculoza, bronșita cronică, diabet, cardiopatie ischemică, post infarct, artrita, flebită, insomnii, nevralgii – Durata curei este de minimum 1 lună de zile.

Schizofrenie: studii efectuate în Japonia indică efectul adjuvant în tratarea cazurilor de schizofrenie.

Acnee, eczemă, păr, unghii – tenul se curață și devine luminos în special prin stimularea activității hormonale. Unghiile și părul se regenerează prin aportul de vitamine și minerale.

Mod de administrare: se recomandă dizolvarea unei lingurițe de extract de pulbere din orz verde într-un pahar cu apă sau suc de fructe, la temperatura camerei. Se recomandă a se administra de 3 ori pe zi.

Administrarea de orz verde copiilor

Dr. Marilena Ion Ene, medic de familie din Galați, povestea într-un număr al revistei Formula As despre beneficiile administrării acestei plante în rândul copiilor.

”Având mulți pacienți din rândul copilașilor, mă confrunt adesea cu problema evaluării balanței beneficiu-risc, atunci când este vorba de un tratament medicamentos. Dau ca exemplu infecțiile de tract respirator, care devin recurente în cazul unora dintre copiii care sunt integrați în colectivități. Pentru unii dintre ei, tratamentul medicamentos, ­ în special cu antibiotice, ­ devenise o obișnuință, aspect care mă nemulțumea atât pe mine, cât și pe familiile micuților. De aceea, articolul despre beneficiile curei cu pulbere din orz și ovăz verde a venit ca o adevarată izbăvire pentru mine. Am decis să recomand părinților care ajungeau des la cabinet, însoțindu­-și copilașii în suferință, pe lângă tratamentul medicamentos de fond, cura pe bază de pulbere din orz verde. Am indicat­-o pe o perioadă de trei luni, iar surpriza plăcută a constat în faptul că, de atunci, nu i­-am mai văzut pe copilași la cabinetul medical, dar i­-am întâlnit la joacă sau la plimbare, însoțiți de părinți.”

Surse: lataifas.ro și orzverde.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *