6 stiluri vestimentare pentru bărbați. Care ți se potrivește?


Ce însemnă dress code? Ce presupune fiecare stil vestimentar? Cum să nu fac vreo gafă la un eveniment care anunță, ca obligatoriu, un anumit dress code?

Acestea sunt câteva întrebări la care noi avem răspuns!

Pare relativ neimportant, dar este penibil când te trezești la un eveniment și ești singurul îmbracat smart casual, în timp ce restul bărbaților sunt  black tie. Pentru unii sunt termeni familiari în timp ce pentru alții sunt … chineză.


Pentru cei care nu stăpânesc aceste noțiuni, dar vor să știe ce înseamnă un dress code, pentru a fi bine îmbracați în funcție de fiecare eveniment în parte, îi invit să-și facă timp câteva minute și să parcurgă articolul.

Dress code înseamnă, de fapt, stilul în care invitații ar trebui să se îmbrace la un eveniment. Deși este considerat conservator. acest obicei, nu dorim să atragem atenția în mod negativ, ignorându-l, ci să fim curajoși forțând nota prin creativitate în cadrul stilului impus, atât cât ne putem permite.

Există 6 stiluri vestimentare pentru bărbați care pot fi abordate în funcție de caracterul tău, jobul pe care îl ai sau evenimentul la care participi.

foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com

Streetwear

Este caracterizat prin ținute lejere, confortabile, ce pot fi purtate pe stradă. Amintim aici jeanșii, pantalonii scurți, tricourile și pantofii sport.

foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com

Casual

Este un stil care permite o foarte mare libertate de exprimare. Este confortabil și include o varietate largă de elemente vestimentare cum ar fi tricouri, pulovere, jeanși, cămăși fără cravată, pantofi sport, sandale, mocasini.

foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com

Business Casual

Reprezintă o îmbinare a stilului casual cu cel rigid de birou. Asta înseamnă că preia din ambele elemente astfel încât să păstreze seriozitatea, dar să dea senzația de confort. Angajatorii au început să permită acest stil vestimentar pentru a spori gradul de confort al angajatului, crescând astfel și eficiența acestuia, fără a renunța, totuși, la tenta decentă, caracteristică stilului business.

Poți alege tricouri cu guler, tip polo, cămăși cu mânecă lungă, fără cravată. Cămășile pot fi purtate cu vestă sau pullover în V, la gât, care poate fi combinat, la rândul lui, cu un sacou, pentru un accent mai business. Pantalonii office preferați sunt cei kaki sau bleumarin. Evită culorile tari, pantofii sport și pantalonii scurți.

Culorile de referință vor fi cele neutre, închise, de genul: negru, bleumarin, gri, kaki. Sunt de preferat hainele cu tăieturi simple.

foto: chezrust.com
Foto: chezrust.com

Smart Casual

Este un stil adecvat mediului de afaceri. Presupune o ținută informală, relaxată și ușor de interpretat. Smart înseamnă inteligent și asta face ca acest stil să permită o abordare deosebită, ”deșteaptă” a elementelor stilului casual și bussiness casual.

Aici costumul poate lăsa loc unei jachete cu cămașă și pantaloni. Jeanșii sunt permiși dacă sunt drepți și de culoare închisă.

Accesoriile pot completa și pune în evidență ținuta: pantofii, ceasul, eșarfa, cravata, geanta, șosetele.

foto: fashionovert.com
Foto: fashionovert.com

Business / Informal

O ținută elegantă, impecabilă, în mediul de afaceri este absolut necesară pentru a impune credibilitate, respect și seriozitate.

Recomandăm costume în culori închise: gri, bleumarin, negru, cămăși albe cu mânecă lungă, cravate de mătase, butoni, pantofi adecvați și un ceas pe măsura funcției.

Imaginea perfectă vine cu mărimea și croiala perfectă. Costumul trebuie să arate ca turnat. Dacă nu găsești în comerț o croială potrivită, îți recomandăm să consulți un croitor foarte bun care îți poate face costume la comandă, fix pe tiparul tău. Indiferent de greutate sau înalțime, există trucuri care îți pot ascunde defectele și pune în evidență calitățile.Un croitor bun le știe.

În acest caz cureaua se va asorta cu pantofii.

foto: infashionchicago.com
Foto: infashionchicago.com

Black Tie

Este un dress code obligatoriu pentru evenimentele elegante de seară. De obicei, este un smoking negru, cu rever din mătase sau alt material elegant, cămașă albă, papion negru și pantofi negri, lăcuiți, eleganți, șosete negre. Singurele accesorii pot fi butonii eleganți, ceasul și eventual o batistă albă în buzunarul de la sacou.

Citește și:

Ghid pentru bărbați: Cum să fii bine îmbrăcat și să nu faci gafe vestimentare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *