În premieră – școală de antreprenoriat la Piatra Neamț


 

foto: start27.ro
foto: start27.ro

Tinerii nemțeni au acum posibilitatea să învețe cum să-și înființeze și să-și gestioneze propria afacere. Vor fi ajutați de oameni de afaceri de succes, traineri și lectori. Aceștia le vor arăta cele mai bune metode pentru a reuși în business, îi vor monitoriza și îndruma timp de 9 luni.

Proiectul START 27 – Școala de Antreprenoriat este realizat și susținut de către Rotary Club Piatra Neamt și Rotaract Piatra Neamț. Se adreseaza tinerilor între 18 și 35 ani ce au domiciliul pe raza județului Neamț și intenționează să-și înființeze o afacere proprie.

Rotary Club Piatra Neamț vine în sprijinul acestora cu un program complex de informare, pregătire teoretică și practică în vederea înființării și derulării unei afaceri, precum și mentorat și consiliere pentru o perioadă de până la 9 luni.


Programul este gratuit și va începe în luna noiembrie 2016 la Piatra Neamț. Numarul maxim de participanți este de 30 de persoane.

Sâmbătă, 5 noiembrie, la Central Plaza Hotel va avea loc o conferință în cadrul căreia va fi prezentat proiectul. Vor participa oameni de afaceri de succes din România care vor vorbi despre experiențele lor în materie de business, despre dificultățile pe care le-au întâmpinat, despre succes și eșec în afaceri, despre drumul pe care l-au parcurs de la înființarea afacerii și până în prezent. Participanții vor avea o șansă rară să întalnească și să discute cu persoane ce au o vastă experiență în lumea afacerilor, ce au înființat și conduc firme de succes din România. De asemenea, vor fi prezenți speakeri motivaționali ce vor oferi o perspectivă nouă și interesantă a lumii afacerilor.

Cursurile vor ține de pe 14 până pe 19 noiembrie, timp în care cei prezenți vor studia: vânzari – negociere, marketing, inovare și dezvoltare de produse, noțiuni de manufacturing / fabricație, managementul și strategia afacerii, contabilitate și finanțe, noțiuni juridice și proprietate intelectuală, resurse umane și cultură antreprenorială, finanțarea afacerii. Cursurile sunt prezentate de oameni de afaceri și profesioniști din domeniul finanțelor, juridic, bănci, fonduri europene etc.

Urmează o sesiune de 5 zile de practică antreprenorială. Cursanții vor avea parte de workshop-uri, teste, planuri de afaceri și vizite la firme din județul Neamț. Participanții vor avea șansa să viziteze firme de succes din zona noastră, să afle detalii despre cum este organizată și cum se conduce o afacere, negociere de contracte, vânzări de produse, servicii etc.

14 zile au la dispoziție cursanții pentru întocmirea unui plan de afaceri pentru businessul pe care vor să-l înființeze. Ei vor fi atent îndrumați și susținuți de către lectori pe durata elaborării.

Odată planul făcut, urmeză înființarea propriu-zisă a companiei sau asociației. Participanții vor beneficia de consultanță gratuită în vederea alegerii formei juridice a organizației pe care doresc să o înființeze și sprijin pentru depunerea și obținerea actelor constitutive.

Participanții vor beneficia de servicii de contabilitate și asistență juridică gratuite pentru o perioadă de un an, costurile urmând a fi suportate de către Rotary Club Piatra Neamț.

Timp de alte 9 luni participanții care și-au înființat propria afacere vor beneficia de consultanță de specialitate și consiliere gratuită din partea lectorilor în toate domeniile sensibile ale unei afaceri: vânzări – negociere, marketing, managementul și strategia afacerii, contabilitate și finanțe, noțiuni juridice și proprietate intelectuală, resurse umane și cultură antreprenorială, finanțarea afacerii.

Mai multe informații le puteți afla aici.

Citește și: 

Cum e la Școala de Antreprenoriat?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *