Inseminată cu material genetic de la un bărbat străin


Ești foarte fericită că procedura de inseminare artificială a reușit și … după ceva timp, vine doctorul la tine și îți spune: Îmi pare rău dar s-a produs o eroare umană, o încurcătură și … copilul dumneavoastră are alt tată biologic.

Cam așa s-a întâmplat la o clinică din Olanda. În 26 de cazuri de înseminare s-a folosit material genetic și de la un alt barbat, nu doar de la soții pacientelor, așa cum ar fi trebuit. Procedura de inseminare s-a realizat în perioada aprilie 2015- noiembrie 2016, la un centru din Utrecht, Olanda. Se suspectează că echipamentul folosit pentru inseminare nu a fost curățat corespunzător și femeile care și-au dorit să rămână însărcinate cu partenerii lor ar fi primit, de fapt, material genetic de la un alt barbat. 646x404

Reprezentanții clinicii au catalogat incidentul drept o ”eroare umană”.


Ceea ce s-a întâmplat mai exact este faptul că în tubul folosit a fost lăsat material genetic de la procedeul anterior, așa că, în testele următoare a fost folosit probabil un mix de material genetic de la bărbatul anterior și de la tatal real.

Clinica a făcut toate demersurile pentru a afla ce a dus la această eroare. Între timp, pacientele au fost anunțate de cele întâmplate. 13 dintre femei sunt însărcinate, iar unele dintre ele au născut deja.

Autoritățile au început o anchetă în acest caz. Dacă se dovedește că spitalul a făcut o astfel de greșeală, cei vinovați vor răspunde în fața legii. Până atunci, clinica le oferă cuplurilor aflate în această situație un test ADN gratuit.

sursa: aici

Citește și: 

Cele mai bune variante de a-ți petrece vacanța în 2017!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *