Natura este de vină pentru impotența E.On-ului


Săptămâna trecută am ajuns la limita de suportabilitate și am pus mâna pe telefon. Am sunat la E.On, pentru foarte desele întreruperi de curent. Conștientizez că, atunci când sunt furtuni, se mai poate întâmpla, dar situația asta se repetă indiferent de condițiile meteo.

Am dat peste o doamnă plictisită și deranjată (o fi crezut că dacă lucrezi la departamentul deranjamente e musai să fii deranjat 🙂 ) care m-a expediat rapid spunându-mi că voi fi sunată. A doua zi am primit un telefon. Aceasta este conversația, pe scurt. O redau pentru că nu credeam că voi fi vreodată supărată pe natură, că au crescut copacii prea mari și frumoși și pentru că mă deranjează atunci când muncesc 🙂 . Sunt ironică, desigur!

Discuție cu un domn de la E.On:


”- Bună ziua! Ați sunat ieri la deranjamente …

– Bună ziua! Da, așa e. De vreo luna se ia curentul timp de 2-3 secunde după care revine. Zilnic și de mai multe ori. Este deranjant pentru că nu salvez în fiecare minut ce lucrez la PC și pierd date. Este și mai deranjant că poate dintr-un astfel de șoc de curent mi se poate arde vreun obiect de aparatură și  … nu cred ca voi fi despăgubită de E.On.

– Se mai întâmplă, doamnă, să despăgubească …

– Bun … eu vreau să știu cauza și cum puteți să remediați problema.

– Pai … nu putem. De vină e vegetația. A crescut cam mult anul acesta și afectează liniile electrice, firele mai exact. În zona rurală sunt fire aeriente de alimentare cu energie electrică și sunt afectate de condițiile meteo.

– Se întâmplă să se ia curentul și când este frumos afară și nu cred că-i primul an cu vegetație. Anii trecuți n-am întâmpinat problema asta.

– Vegetația a crescut prea mult anul acesta din cauza ploilor și dacă la Ștefan cel Mare bate vântul mai tare, vi se ia dumneavoastră curentul.

– Adică … dacă la 4 sate depărtare, eu fiind în zona cea mai apropiată de oraș, ”tremură” un copac, se ia curentul.

– Cam așa ceva …

– OK …. și… nu se poate face nimic? Trebuie să mă complac în situația asta?

– Noi nu avem ce face. Poate faceți o reclamație în altă parte… sau … o reclamație în scris la noi. Deși …

– Am înțeles mesajul. O zi bună să aveți!

– O zi bună, doamnă!”

Concluzia celor de la E.On este că trebuie să mă obișnuiesc cu ideea că nu există soluție și să mă bucur ca orice român că nu este mai rău sau … să mă plimb pe la toate primăriile din județ și să le propun să își coafeze vegetația.

Până atunci … cred că atelier47 va putea introduce o rubrică meteo. Voi spune care sunt condițiile meteo din județ în funcție de ”nervii” vegetației. Astăzi am avut noroc. Este ora 12:00 și nu s-a luat deloc curentul. Vremea se pare că este prietenoasă 🙂 .

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *