11 lucruri stranii despre 11 septembrie la 18 ani după atentat


Una dintre teoriile conspirației legate de 11 septembrie vorbeşte despre faptul că la vârf s-ar fi ştiut de planul terorist, dar administraţia americană ar fi ales să nu intervină, iar altă teorie spune că teroriştii nu au avut directă legătură cu atacurile ci acestea au fost realizate de serviciile secrete din SUA.

1. Prăbuşirea Gemenilor = demolare controlată Prezenţi în apropierea World Trade Center ori urmărind teribilele momente la TV, specialiştii în construcţii – şi mai ales cei în demolări – au remarcat, şocaţi, că prăbuşirea Turnurilor Gemene seamănă izbitor cu… o demolare controlată. Filmările din acea zi arată cum zgârie-norii se lasă uşor, etaj cu etaj, până la parter – efect de domino care se obţine în urma imploziei. În plus, mulţi martori îşi amintesc că au auzit explozii în interiorul clădirilor, iar unii dintre reporterii aflaţi în preajmă chiar au înregistrat cu camerele de filmat sunete specifice detonărilor. Ce au declarat autorităţile? Că structura de oţel s-a încins de la explozia combustilului din avionul care a lovit clădirea şi a cedat… Numai că – susţin arhitecţii şi experţii militari – avioanele sunt alimentate de kerosen, iar acesta nu putea topi structura de oţel a turnurilor! Kerosenul, au explicat specialiştii, arde cu flăcări galbene, în timp ce flăcările de la WTC au fost roşii, ceea ce indică folosirea unui explozibil pe bază de napalm. Experţii au mai atras atenţia asupra faptului că avioanele sunt făcute dintr-un aluminiu uşor, care în nici un caz nu ar fi putut trece ca prin brânză prin pereţii de oţel ai Turnurilor – cel mult, aeronavele ar fi rămas cu boturile înfipte. Iar locul impactului a fost mult prea sus, în cazul ambelor clădiri, pentru a afecta întreaga construcţie.

2. Empire State Building n-a căzut după ce a fost lovită! Clădirea Empire State Building, un alt zgârie-nori emblematic din New York, a fost lovită de un avion pe 28 iulie 1945, însă nu s-a prăbuşit, cum s-a întâmplat cu Turnurile Gemene. Atunci, din cauza ceţii şi a condiţiilor proaste de vizibilitate, un bombardier s-a izbit de aripa nordică a clădirii, la etajul 80, făcând o gaură de 6 metri. Combustibilul din avion a luat foc, iar flăcările au cuprins 5 etaje – între 79, locul impactului, şi 75. Au murit 14 oameni, iar alţi 26 au fost răniţi, însă structura de rezistenţă Empire State Building n-a fost afectată.


3. De ce s-a năruit al treilea turn?

Un alt amănunt care sprijină teoria imploziei controlate este prăbuşirea clădirii WTC7. Acest turn, al treilea pus la pământ în acea zi, la câteva ore după atentate, nu era în imediata apropiere a Gemenilor şi nu a intrat în el nici un avion – practic nu a avut nici o legătură cu exploziile şi nu avea de ce să fie afectat. Totuşi, s-a prăbuşit. În schimb, clădirile din vecinătatea Gemenilor au rămas în picioare.

4. Evreii, avertizaţi să stea acasă?

Conspiraţioniştii au observat că pe 11 septembrie 2001, peste 4.000 de angajaţi evrei şi-au luat liber. Există o informaţie – neoficială, desigur – că toţi ar fi primit un SMS în acea dimineaţă prin care erau înştiinţaţi să rămână acasă. Printre primii martori care au înregistrat atacurile pe camere video se numără, de asemenea, foarte mulţi evrei.

5. Atacul asupra Pentagonului nu e plauzibil

Dintre toate evenimentele zilei, atacul de la Pentagon este cel mai enigmatic. Nu numai că avionul aparţinând American Air- lines a lovit o aripă a clădirii aflată în renovare, unde nu se afla nici o persoană, dar locul impactului e mult mai mic decât unul făcut în mod normal de un Boeing 757. “Cum putea să încapă o aeronavă de 38 de metri lăţime într-o gaură cu diametrul de 22 de metri?”, se întreabă specialiştii care au analizat fotografiile de la Pentagon. Tot ei înaintează altă ipoteză, mai plauzibilă: “Pe 11 septembrie, avioane fără piloţi au fost teleghidate către Turnurile Gemene. Iar Pentagonul a fost lovit de o rachetă, nu de un avion”. Şi ar mai fi o problemă: în timp ce la WTC oţelul s-a topit şi clădirea s-a prăbuşit în urma impactului, la Pentagon au scăpat întregi chiar şi computerele şi cărţile!

6. Cutiile negre, compromise

Patru avioane au fost implicate în atentatele de la 11 septembrie – cele două de la WTC, cel de la Pentagon şi zborul United Airlines 93, a cărui ţintă finală se presupune a fi fost Capitoliul sau Casa Albă, dar care s-a prăbuşit lângă localitatea Shanksville, în Pennsylvania, după ce pasagerii au dejucat planurile teroriştilor. Doar 3 din cele 4 cutii negre au fost recuperate, dar nici o informaţie nu a ajuns la public. Despre datele din cutiile găsite la Turnurile Gemene s-a spus că vor fi accesibile, la un moment dat, doar rudelor victimelor, iar în cazul cutiei negre de la Pentagon, secretarul de stat Donald Rumsfeld a declarat că datele au fost compromise. Aceasta a fost o premieră, deoarece, în ultimii 40 de ani, nici o cutie neagră nu a mai fost declarată compromisă în totalitate. Starea lui s-a agravat în ultimele 12 ore. Medicii au făcut anunțul

Image result for 11 septembrie turnurile gemene

7. Piloţii ar fi în viaţă

La locurile atacurilor, printre resturi de clădiri prăbuşite, oţel topit şi trupuri carbonizate, au fost găsite paşapoartele teroriştilor care s-ar fi aflat la manşa avioanelor. Intacte! În documentarul “Loose Change” e analizat în special cazul teroristului Satam Al Suqami, de la WTC, căruia, conform raportului oficial, paşaportul i-a ieşit din buzunar, a zburat prin explozie vreo 90 de etaje şi a aterizat la două blocuri distanţă, cu toate paginile la locul lor! Acest fapt incredibil şi improbabil i-a determinat pe realizatorii documentarului să tragă singura concluzie posibilă: că actele de identitate ale aşa-zişilor terorişti au fost “plantate”. Mai trebuie spus şi că Satam Al Suqami, un saudit cu acelaşi nume şi aceeaşi înfăţişare cu a teroristului, a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui aeroport din Maroc exact la ora atacului…

8. Osama bin Laden, scos ţap ispăşitor

Fostul şeful Al-Qaeda Osama bin Laden, acuzat de oficialii americani că ar fi orchestrat teribilele atacuri, a negat iniţial orice responsabilitate sau implicare în atentate. Ulterior, au apărut înregistrări video cu el şi alţi lideri ai reţelei teroriste vorbind despre “succesul lor” de la 11 septembrie, însă… nu era acelaşi bin Laden ca în prima filmare. Semăna, dar nu prea… şi nu era stângaci, cum figura în descrierea de pe site-ul FBI. Există posibilitatea, aşadar, ca aceste înregistrări să fie false.

9. Proprietarul clădirilor a lipsit de la WTC Larry Silver-stein

Proprietarul clădirilor World Trade Center şi membru în conducerea United Jewish Appeal Federation of Jewish Philanthropers of New York, lua întotdeauna micul dejun pe platforma-panoramă a WTC. În dimineaţa de 11 septembrie 2001 a lipsit din clădire, precizând ulterior că soţia i-a făcut o programare la dermatolog. În plus, cu puţin timp înainte de atentat, Silverstein făcuse o asigurare pentru Turnurile Gemene, iar aceasta acoperea inclusiv atacurile teroriste. El a încasat de la firmele de asigurări mai mult decât investise. Se presupune că Silverstein ar fi permis amplasarea în secret a explozibililor care au provocat prăbuşirea turnurilor.

Image result for 11 septembrie turnurile gemene

10. Avioanele militare au rămas la sol

Între atacurile de la Turnurile Gemene din New York şi cel de la Pentagon au trecut 40 de minute, dar, în mod inexplicabil, forţele aeriene ale SUA nu au reacţionat în nici un fel, toate avioanele armatei rămânând la sol.

11. Vânzări masive la bursă, cu 4 zile înainte

Un fapt ciudat s-a petrecut şi la bursa de pe Wall Street cu 4 zile înaintea atentatelor: s-a aruncat pe piaţă o mare parte din acţiunile United Airlines şi American Airlines – cele două companii ale căror aeronave aveau să fie deturnate. Cum investitorii vând masiv doar când sunt siguri că valoarea acţiunilor urmează să scadă dramatic, se presupune că şefii companiilor au fost avertizaţi de atac.

Sursa: Libertatea.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *