Ghid vestimentar pentru bărbați. Bine sau prost îmbracat!?


Foto: Yu Yang for FashionBeans
Foto: Yu Yang for FashionBeans.com

Ghid vestimentar pentru bărbați sau despre cum să fii bine îmbrăcat și să nu faci gafe vestimentare!

Din ce în ce mai mulți bărbați își doresc să arate ca scoși din cutie ori de câte ori au câte un eveniment monden, la serviciu sau chiar în cadrul activităților relaxante din timpul liber. Acest lucru devine uneori imposibil din cauza multiplelor reguli de fashion care ne dau bătai de cap sau a articolelor vestimentare existente pe piață, greu de combinat dacă nu ai câteva cunoștințe în domeniu.

Câteva recomandări care te vor feri de gafele vestimentare

Nu îți alege greșit mărimea la haine!

Nu încerca să te ascunzi după haine! Dacă ești slab poartă cu încredere haine slim, dar care să permită o doză de lejeritate. Ce-i prea mulat strică!

Dacă ești plinuț și vrei să ascuzi o burtică, nu apela la cămăși sau tricouri cu un număr sau două mai mari. Acestea te vor face să pari și mai mare decât ești. Alege acele articole de îmbrăcăminte care sunt mărimea ta, dar care nu se mulează pe formele rubensiene.


Evită contrastele de culori

Îți divid corpul în două și îți pun în evidență mijlocul. Nuanțele asemănătoare dau continuitate și te fac să pari mai slab. Încearcă să eviți imprimeurile și dungile mari. Atrag atenția asupra lor și dau volum corpului tău.

Less is more!

Atunci când vine vorba de catarame mari, impreuri, aplicații din diverse materiale (denim, dantelă, broderii), curele care sar în ochi, culori țipătoare, buzunare ochioase, păstrează simplitatea căci less is more!

Decolteu în formă de V

Alege tricouri cu decolteu în formă de V. Acestea te fac să pari mai înalt și atrag atenția. Orice crează un V sub bărbia ta este recomandat.

Hainele care ți se potrivesc perfect și au o croială bună o să te facă să arăți traznet.

Foto: Yu Yang for FashionBeans.com
Foto: Yu Yang for FashionBeans.com

Nu exagera cu asortarea!

Toată lumea știe că pantofii unui bărbat trebuie asortați cu cureaua, iar cei ai unei doamne cu geanta. Timpurile s-au mai schimbat și regulile au dezvoltat excepții care nu fac altceva decât să transforme o simplă ținută într-o adevărată reflexie a personalității.

Asortarea cât mai multor elemente vestimentare nu constituie decât un act conservator, banal, ieftin, lipsit de curaj și personalitate. Un exemplu în acest sens, care a căpătat ”valoare de regulă” este asortarea cravatei cu buzunarul hainei sau cu batista de la sacou. Nimeni nu spune că e greșit dar nu face decât să te afunde într-o ținută cuminte și banală.

Nu asorta culorile! Nu asorta imprimeurile într-o ținută! Un accent de culoare ce cade pe pantof, nu trebuie regăsit neapărat în altă parte!

Trebuie să îți pui în evidență personalitatea, să folosești culorile care îți plac împreună cu complementarele lor sau cu cele din tonuri apropiate. Poți asorta, spre exemplu, acul de cravată cu butonii, elemente mici care se ajută unele pe altele să iasă în evidență, fără a fi opulente.

O pată de culoare pusă pe un singur element vestimentar face de multe ori ca ținuta să iasă din cotidian.

Nu purta mai mult de două piese colorate la o ținută. La o piesă colorată vino cu cel puțin alte două neutre.

Nu îți asorta cravata sau papionul cu rochia partenerei. Acest lucru nu te ajută decât să își dea seama ceilalți că voi chiar sunteți împreună și că ea ”te-a îmbrăcat” pe tine.

Ai grijă cum îți alegi pantalonii!

Tăietura dreapă este cea mai bună alegere când vorbim despre jeanși, chino sau pantaloni croiți. Aceată croială este clasică și avantajează pe oricine. Dacă vrei picioare mai lungi, poartă pantaloni cu talie mai înaltă.

Care este ”greșeala” care se poartă?

Există și greșeli vestimentare care au fost acceptate, în virtutea tradiției și confortului personal. Cel mai des întâlnită greșeală este costumul cu teniși.

Îndelung criticată această ținută, este încă în trend. Trebuie să alegi corect obiectele vestimentare. Un costum casual, de culoare kaki sau albastru, accesorizat cu o pereche de teniși simpli, reprezintă o alegere foarte bună. În această combinație nu este recomandat, însă, clasicul costum negru.

Foto: Yu Yang for FashionBeans.com
Foto: Yu Yang for FashionBeans.com

Ținuta perfectă!

Pentru a avea o ținută perfectă, cel mai important este să ai încredere în tine și elementele alese să îți reflecte cu adevărat personalitatea. Mărimea și croiala potrivită sunt foarte importante. Un strop de culoare, o pereche de pantofi bine aleși și un ceas în ton cu vestimentația te vor scoate, cu siguranță, din anonimat.

Nu trebuie să uitam că toate acestea vin la pachet cu un păr și o barbă bine îngrijite.

Succes!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *