Treisprezece, cu Talida Cozma


foto: faceboo.com
foto: facebook.com

O prezență mereu glamour; unde apare se face întotdeauna remarcată. Dacă ar fi să fac o asociere între ea și un animal, gândul mă duce înspre o felină: frumoasă, delicată, dar suficient de imprevizibilă cât să te provoace. Când am cunoscut-o, cu mulți ani în urmă, lucra în televiziune. Tot în televiziune lucrează și acum doar că mai are și alte proiecte de care se ocupă cu mare drag și pasiune: o asociație culturală, o agenție de modeling și un atelier de creație vestimentară. Par să i se potrivească mănușă. Și curioasă să aflu secretele vreunui izvor necunoscut de energie și poftă de viață am invitat-o pe Talida Cozma la un ”Treiprezece”.

Care este ritualul tău de dimineață?

Mmm …În primul rând, trebuie să recunosc faptul că nu sunt foarte matinală de felul meu. Întotdeauna am fost mult mai activă în partea a doua a zilei și prefer să muncesc până târziu în noapte. În felul acesta pot să mă bucur de diminețile lungi și tihnite! Nu sar niciodată peste micul dejun bazat pe fructe, iaurt și cereale. Apoi îmi dau timp pentru alegerea ținutei, make-up și planul pentru întreaga zi. Nu-mi lipsesc muzica și starea de bine pentru a deveni activă!


Ce parfum folosești?

Mirosul este un simț extrem de important pentru mine și sunt foarte atentă la notele aromatice din jurul meu. Sincer, mă pot îndragosti de cineva dacă miroase bine! 🙂 Sunt fidelă, de câțiva ani încoace, unui parfum extrem de feminin care îmi conferă senzația de mister și prospețime: Lolita Lempicka by LOLITA LEMPICKA – o combinație interesantă de violete  și anason, cu note aromate de lemn dulce și vanilie.

foto: Corina Dănilă
foto: Corina Dănilă

De ce produse de beauty nu te poți despărți?

Sunt consumatoare de produse cosmetice datorită meseriei mele, dar nu pot să spun că am facut o dependență pentru un produs anume. Nu-mi lipsește fondul de ten pentru că, din punctul meu de vedere, este un produs care acoperă imperfecțiunile dar și protejează tenul de factorii externi în orice anotimp. De asemenea, rujul este un produs esențial! Te poate scoate oricând din anonimat … și DA, îmi plac culorile puternice!

Care este răsfățul tău preferat?

Mă răsfaț prin lucruri care-mi fac plăcere, dar și în prezența oamenilor pe care îi iubesc.  Atât timp cât sunt în compania potrivită, pot face orice! Mă încarcă plimbările relaxante pe jos, excursiile în natură în zilele cu soare și miros de proaspăt, lăcașurile de cult cu liniștea lor apăsătoare, o carte captivantă, o sesiune de shopping sau câteva ore la SPA.

foto: facebook.com
foto: facebook.com

Vacanța ta ideală, unde ar fi?

Toate vacanțele sunt ideale dacă pleci de acasă cu stare de bine. Iubesc locurile și oamenii noi, aerul puternic și proaspăt de munte, dar și starea de romantism, aerosolii și apa sărată de la mare. În general prefer turismul cultural, mă fascinează să vizitez cât mai multe obiective turistice, chiar dacă plec și la 100 de km de casă. Mi se pare că mă întorc mai încărcată spiritual, după câteva vizite la muzee sau mănăstiri. Am multe obiective pe lista destinațiilor de vacanță pe care vreau să le bifez, dar până atunci mă bucur de fiecare ieșire din cotidian!

Ce mâncare preferată ai?

Mie chiar îmi place să mănânc, chiar dacă mulți ar spune că nu se vede acest lucru! 🙂 Mănânc cu drag preparate din bucătăria mediteraneană sau românească, dar recunosc, mâncarea mea preferată este cea chinezească. Mă fascinează combinația de gusturi dulci și sărate, picante și aromate…

Cum te relaxezi?

Cel mai bine mă relaxez când sunt singură, eu cu mine …Am timp să-mi aștern gândurile, apoi să le împrăștii în direcțiile potrivite. Mă încarc în aer liber și în mod special la soare, la fiecare ieșire din decor și de fiecare dată când iubesc!

Ce carte te-a impresionat cel mai mult?

Am citit multe cărți interesante. Sunt câteva de care îmi amintesc cu drag și mi-e greu să mă opresc doar la una. Mă gândesc la Magul din Carpați de Aryana Havah, un roman de o profunzime aparte, la Conversație cu Dumnezeu a lui Neale Donald Walsch iar de curând am terminat Leul Rosu de Maria Szepes, o carte răvășitoare, cu o mare greutate și însemnatate spirituală. Le recomand, cu tot sufetul, celor care sunt în căutarea unor răspunsuri privind existența noastră!

foto: imdb.com
foto: imdb.com

Dar film?

La filme m-ai pierdut! Am vizionat foarte multe filme deosebite, dar n-am reușit să rețin numele acestora, al actorilor sau al regizorilor. Nu-mi încarc astfel memoria! Am rămas însă cu mesajul unora dintre ele în suflet, ceea ce este ideal. Mă captivează filmele istorice, psihologice sau dramele. Totuși, pot să menționez un film care la nivel emoțional m-a mișcat mult: The Curious Case of Benjamin Button. Mi s-a părut interesantă ideea de a trăi invers, de la bătrânețe la copilărie, ambele variante având dramele lor! Dincolo de această idee atipică, povestea a fost piperată de puternica și fascinanta forță a universului: iubirea! Un film care merită văzut!

Ce muzică asculți?

Muzica pe care o ascult e în funcție de starea mea de spirit. Accesez lejer toate genurile muzicale: de la folk, fado, la muzica de club sau muzica clasică.

Ce persoane ți-au influențat, în mod evident, viața?

Ooo …ce întrebare frumoasă! Fără nicio îndoială, persoana care mi-a influențat viața este mama mea. Este exemplul meu feminin de forță, blândețe, bunătate, înțelepciune și dăruire. Am învățat enorm de multe lucruri de la ea și îi mulțumesc în fiecare zi că există! Mama este cea care m-a învățat că, în viața, fără perseverență, seriozitate și lectură nu poți evolua!

Proiectul de care ești mândră?

Toate proiectele mele sunt parte din sufletul meu pentru că mi-e drag tot ceea ce fac! Îmi place să fac televiziune așa cum îmi place să fiu pe scenă în fața oamenilor, să le simt energia și deschiderea. Ador să lucrez cu copiii la cursurile de modeling, îmi plac evenimentele cu oameni creativi și frumoși de care mă ocup așa cum îmi place și cel mai nou proiect al meu Miss Joly Atelier!

Care sunt visele tale?

Visez mult, dar important este să ajung la concretizarea acestor vise. Lucrurile se întâmplă când le vine timpul să se întâmple…Până atunci însă … căutari, urcușuri și coborâșuri fără de care nu am putea evolua! 🙂

Citește și:

”În unele țări se face risipă de medicamente, iar la noi nu poți trăi cât te lasa boala din cauza sistemului …” Dr. Iulia Ilaș

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *