Reacțiile lumii la victoria lui Donald Trump


Victoria șocantă a lui Donald Trump a provocat reacții din cele mai diverse la nivelul întregii lumi. Celebritățile, oamenii politici ai lumii, jurnaliștii, liderii de opinie și-au exprimat părerile pe rețelele de socializare, cel mai adesea de șoc și deznădejde.

Gerard Araud, ambasadorul francez la Washington a scris pe tweeter: ”După Brexit și după aceste alegeri orice este posibil. O lume întreagă se prăbușește sub ochii noștri. Amețeală”

Cântăreața Cher a scris că „lumea nu va mai fi la fel” , „Tristă pentru cei tineri. Nu vor fi niciodată mai mult decât resturi.”


Lady Gaga strigă după speranță, scriind: „Spune o rugăciune pentru America.”

Actrița Jessica Chastain a scris: ” Elementul pozitiv din tot ceea ce se întâmplă este că nu mai putem pretinde că nu mai suntem rasiști sau misogini. Întrebarea este: ce facem acum?”

Câștigătoarea American Idol Kelly Clarkson a afirmat că: ” Nu am fost niciodată mai nervoasă și mai speriată în toată viața mea.”

Ariana Grande scrie: ”Sunt în lacrimi”.

Și în România jurnaliștii, oamenii publici au ieșit pe facebook să își spună opinia cu privire la rezultatul alegerilor din SUA.

Cătălin Tolontan: ”Donald Trump încremenește lumea! Și nu, să nu spunem că au votat ”cei din Teleorman”! Un mesaj al Regelui Mihai se potriveste atit de bine pentru dimineata aceasta tulburata: „Democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un ‘mâine’. Ţara îşi redobândeşte, cu fiecare generaţie, privilegiul de a continua să existe”.”

Criticul Pavel Șușară scrie pe facebook: ”Unde sunt corectii politic, de la emisiunea lui Rares Bogdan, agresivi, rudimentari si de o incultura induiosatoare, din categoria Ion M. Ionita, Miruna Munteanu, parca, etc., gata, gata sa-l puna pe cruce pe Mihai Neamtu si sa-l exocumunice pe Dan Dungaciu pentru ca încercau să le spuna si semidoctilor de ce are sanse Trump? Toata hipsterimea mancatoare de cacat are acum prilejul sa constate pe viu falimentul celuilalt terorism, similar celui islamic, al corectutifudinii politice. Această ideologie, realmente criminală, impinge omenirea spre un tip de atitudine din care e greu sa mai iasa cineva asa cum a intrat. Le mai dau o veste proastă si parazitilor de la Hollywood, indecisi intre prostituția de lux si mistica halucinogenelor sau, dimpotriva, decisi pentru ambele, care denunță capitalismul in timp ce profită de toate libertatile lui cu o nerusinare maximă, anume pe aceea că urmează…Marinne Le Pen! Iar lista rămâne deschisa… Felicitări maxime, Dle Presedinte Donald Trump!”

Moise Guran a postat în mai multe rânduri:

”Pietele financiare sunt tocanitza.”

”Astia la CNN nu-si revin din uimire. Periferiile il fac pe Trump presedinte. Puneti mana si cititi-l pe Neagu Djuvara, my American friends (if any). Inca va mai poate da autografe.”

”Practic, toti speram ca Trump-presedintele sa fie 180 de grade fata de Trump-candidatul.
Risc o opinie. Ea exprima mai mult temerile mele decat o analiza, caci pana nu vom vedea ceva concret orice opinie e pura speculatie.”

Claudiu Pândaru scrie: „Dacă ar fi câștigat Hillary Clinton, în această dimineață, jumătate de Americă ar fi fost în depresie și s-ar fi gândit să se mute în altă țară. Pentru că a câștigat Trump, probabil jumătate de lume este în depresie și caută o altă Planetă.”

Cristian Tudor Popescu spune în două postări: ”Donald Trump. Corcitură de Becali, Băsescu, CV Tudor. Mârlan natural, înzestrat cu o minte pătrată, disprețuitor nu numai de femei, musulmani sau mexicani, disprețuitor de oameni umani, exploatator de muncitori pe bani puțini sau deloc, șacal fiscal, brută idolatrizată de creierele groase din întreaga lume…”

”Dacă Americii îi va fi mai bine cu Trump nu știu, dar mi-e greu să mă îndoiesc că Europei, mai ales Europei de Est și României, o să-i fie mai rău…”

În stilul caracteristic, Dragoș Pătraru tratează rezultatul alegerilor americane cu simțul umorului:

”Dacă aș fi ambasadorul Românei în Statele Unite, aș ieși public și le-aș spune americanilor: ”ce-ați făcut, fraierilor? V-ați bătut joc de democrație și de statul de drept? Știți cât o să ne ia să îndreptăm rahatul pe care l-ați făcut voi azi?”

”Zic să nu ne grăbim totuși. Sistemul american este atât de măreț, încât își poate elimina fizic președintele fără probleme, dacă democrația o cere. :))”

”Mickey Mouse, ai văzut? A câștigat Donald!”

Tot pe facebook circulă, de dimineață, câteva poze amuzante, dar și unele destul de sugestive pentru starea de spirit a celor care postează.

15002449_10205729641718980_1472212345705499873_o

15032217_10205729627598627_4830662270133952880_n

15037102_10211113870391798_6267228620725248858_n

 

Citește și:

Rezultatul alegerilor din SUA, în presa internaţională


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *