X Body Concept sau despre cum să ai un corp de invidiat, cu Alexandra Abiculesei


foto: Alexandra Abiculesei (X Body Concept), foto: facebook.com
Alexandra Abiculesei (X Body Concept), foto: facebook.com

Am tot auzit de la prietenii mei despre acest trend X Body, dar nu i-am dat prea mare importanță până în momentul în care pe facebook au început să îmi tot apară postări de acest gen. Și cum curiozitatea m-a stârnit, am vrut să văd cum e.

Am vorbit cu Alexandra Abiculesei și mi-a făcut o programare la X Body Concept Piatra Neamț. Normal că am întârziat vreo 5 minute, greu ajung undeva la timp 🙂 . De cum am intrat m-am simțit confortabil. Spațiul este foarte primitor, iar Alexandra este foarte drăguță, amabilă și profesionistă. A lăsat la o parte faptul că eu venisem în cercetare pentru atelier47.ro și s-a ocupat de mine ca de oricare alt doritor de a-și modela corpul cu ajutorul X Body.

Mi-a plăcut că nu a trebuit să car după mine ținuta sport, am primit echipamentul de la ei. După ce m-am echipat, a urmat proba cântarului. Noroc că m-am împăcat cu cele câteva kilograme în plus, altfel mă apuca bocitul. A scos apoi un lung catastif în care am beneficiat de o amplă descriere de genul: câtă grasime, câtă cantitate osoasă, cât de hidratată sunt (sau nu sunt în cazul meu 🙂 ) etc. N-am reținut prea multe fiind distrasă de gândurile curioase de cum va fi, dar suna bine oricum per ansamblu.


Alexandra mi-a pus echipamentul cu multitudinea de fire. Mă așteptam să fiu gen Robocop, dar e foarte ușor și deloc incomod. Am fost puțin circumspectă până când a dat drumul impulsurilor electrice, dar a fost foarte bine. Simțeam cum mușchii mei lucrează parcă de două ori: o dată cu ajutorul impulsurilor și a doua oară datorită exercițiilor sub atenta coordonare a Alexandrei.

Nici nu am simțit când au trecut cele 20 de minute. Mi-a plăcut chiar foarte mult, mai ales că totul se desfășoară intensiv, economisind timp. Trebuie neapărat să menționez că, din cauza unor probleme pe care le am la spate, nu pot face orice fel de mișcare. Uimitor este că după X Body m-am simțit super bine. Nicio durere în zona lombară, nimic deranjant, din contră, am fost ușoară ca un fulg toată ziua (sau cel puțin așa m-am simțit 🙂 )

 

Alexandra Abiculesei (X Body Concept), foto: facebook.com
Alexandra Abiculesei (X Body Concept), foto: facebook.com

Dacă tot v-am împărtășit experiența mea minunată cu X Body, este recomandat ca Alexandra să ne ofere câteva informații detaliate despre ceea ce înseamnă acest tip de antrenament și ce beneficii are.

Ce se întâmplă în timpul unui antrenament X Body?

Este o metodă prin care musculatura este stimulată cu ajutorul impulsurilor electrice, denumit EMS (Stimulare Electrică Musculară). Pe lângă antrenamentele de întreținere și tonifiere ale celor nouă mari grupe musculare, EMS este folosit și în practica medicală pentru prevenția unor afecțiuni, reabilitare post traumatism, ameliorarea durerilor de spate, corectarea posturii, imobilizare la pat. Impulsurile sunt induse de un dispozitiv special și transmise prin intermediul unor electrozi aplicați pe piele, direct pe mușchii vizați. Aceste impulsuri provoacă contracții musculare, rezultatul fiind similar cu angajarea propriu-zisă a mușchilor în mișcare. Pe scurt, este antrenamentul secolului XXI !

După antrenamentul cu EMS s-a observat o îmbunătățire a posturii pentru că se tonifiază și musculatura profundă. Circulația sângelui din țesuturile musculare și conjunctive crește și vei observa o piele mai fermă.

EMS este cel mai eficient antrenament anti-celulitic! De asemenea îți poți recupera foarte rapid și sigur fermitatea și abdomenul după cele 9 luni de sarcină.

Contribuie la combaterea osteoporozei, antrenamentul întărind mușchii și implicit sistemul osos aferent.

foto: X Body Concept
foto: X Body Concept

Care sunt beneficiile X Body?

Economisești timp!

Pentru că îți vei antrena toate grupele de mușchi în doar 20 de minute. Și dacă ai nevoie de mai multă stimulare într-o anumită zonă, aparatul poate seta o intensitate mai mare doar pe zona cu probleme.

Arzi grăsimea nedorită!

Având în vedere că este un antrenament complet de consolidare a musculaturii, se transformă modul în care organismul folosește caloriile. Este un instrument foarte eficient pentru pierderea în greutate și eliminarea grăsimilor în exces prin modificarea metabolismului bazal. De aceea sunt suficiente doar două ședințe săptămânale.

foto: X Body Concept
foto: X Body Concept

Fără presiune pe articulații!

Electrozii sunt plasați direct pe corp pentru fiecare grupă majoră de mușchi, astfel încât toate impulsurile își ating obiectivul. Este ușor și nu dă greș, chiar dacă nu execuți corect exercițiul, electrozii aplicați direct pe mușchi asigură eficacitatea exercițiului

Ameliorează durerile de spate!

Costumul are electrozi aplicați pe musculatura care susține coloana vertebrală, musculatura care este antrenată deficitar prin antrenamentele tradiționale. Cu EMS, mușchii posteriori ai trunchiului devin mai puternici și durerile de spate se ameliorează.

foto: X Body Concept
foto: X Body Concept

Echilibrează sistemul muscular!

Electrozii aplicați în costum lucrează musculatura simultan și facilitează uniformizarea masei musculare prin aplicarea impulsurilor și pe mușchii mai puțin dezvoltați.

Pentru mai multe detalii despre antrenamentul X Body dar și pentru programări click aici: X Body Concept Piatra Neamț.

de Roxana Pricop

Citește și:

Cum să faci mișcare inteligent?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *