Adina Pintea sau despre cum să-ți croiești un drum în industria frumuseții


Adina Pintea, foto: Ina Gavril
Adina Pintea, foto: Ina Gavril

Are doar 22 de ani, niște ochi superbi care te hipnotizează, mult curaj și încredere în ea, vise mari și propriul centru de înfrumusețare. Este vorba despre Adina Pintea, o pietreancă pentru care viața a început frumos, cu bucurii, cu satisfacții, lăsând problemele să bată la ușă mai târziu. Centro Estetico Adina este afacerea de care se ocupă cu multă pasiune și căreia îi dedică tot timpul său.

Cum ai ajuns ca la 22 de ani să ai propriul tău salon de înfrumusețare?

Părinții mei m-au înzestrat cu darul de a observa frumosul din jurul meu. De mică mi-a plăcut să frecventez saloanele de înfrumusețare. Locuind în Italia, am avut ocazia, la o vârstă destul de fragedă, să urmez o școală cu profil estetic. M-a ajutat foarte mult mai ales că în tot acest timp mergeam la diferite saloane unde facem practică în adevaratul sens al cuvântului. Dar toate acestea nu au fost îndeajuns încât să îmi pot deschide un salon. Întorcându-mă în România, am fost nevoită să merg la diverse cursuri și seminarii pentru a cunoaște tehnici și proceduri noi care sunt cerute pe piața internă de beauty. În momentul în care părinții mei au realizat că sunt sigură pe mine și pe ceea ce știu să fac, au decis să mă ajute financiar. E mai greu ca la vârsta de 20 de ani să ai propria afacere fără niciun sprijin.


Consider că mă reprezintă deoarece prin ceea ce fac îmi pot da frâu liber imaginației. Îmi place foarte mult, pun suflet și mă relaxez. Iubesc ce e frumos și simt nevoia să creez în fiecare zi.

Cum te-a influențat faptul că ai locuit și studiat în Italia o perioadă de timp, că ai cunoscut un alt tip de cultura, de mod de viață?

Consider că “Așchia nu sare departe de trunchi”. Faptul că am locuit în Italia m-a ajutat să mă dezvolt, să am alte concepții despre lume, despre viață în general. Din punctul meu de vedere italienii sunt un exemplu în materie de artă, de cultură. Știu să trăiască din plin fiecare moment. Am preluat câte puțin din felul lor de a fi și … am ajuns să fiu omul care sunt astăzi. Sunt ambițioasă, realistă, perseverentă, și râd din plin ori de câte ori am ocazia.

foto: Sorin Mitrea
foto: Sorin Mitrea

De ce ai ales să lucrezi în industria frumuseții?

Consider că mă reprezintă deoarece prin ceea ce fac îmi pot da frâu liber imaginației. Îmi place foarte mult, pun suflet și mă relaxez. Iubesc ce e frumos și simt nevoia să creez în fiecare zi.

Mereu apare ceva nou, mereu este de învățat. Mă atrage că nu este un domeniu ușor, simplu, limitat. Este imposibil să mă plictisesc!

Ce îți place cel mai mult să faci legat de munca ta?

Am o pasiune fantastică pentru machiaj. Este o formă de autodescoperire. Privesc machiajul ca pe o terapie, un răsfăț atât pentru chip cât și pentru suflet. Un machiaj e o permanentă joacă cu texturi, culori, lumini și umbre, un nemaipomenit exercițiu de imaginație prin care mă perfecționez continuu.

Cea mai mare satisfacție ca make-up artist o am atunci când privesc bucuria, surâsul clientelor mele la întâlnirea cu oglinda.

Ești o femeie foarte frumoasă! Cât de mult contează să ai grijă de tine, să fii mereu în trend atunci când conduci un centru de înfrumusețare?

Mereu am spus că o femeie trebuie să fie îngrijită. Încerc, pe cât posibil, să fiu la curent cu noutățile atât în ceea ce privește hainele pe care le port cât și machiajul sau coafura. Când lucrezi într-un centru de înfrumusețare, trebuie să ai, cu atât mai mult, o anumită ținută, imagine.

Însă nu este nevoie să conduci neapărat o afacere de acest gen pentru a avea grijă de tine. Orice femeie este frumoasă pentru că totul vine din interior, doar că ajutorul specialiștilor din saloanele de întrumusețare vine ca un plus care o va face să radieze.

foto: Ina Gavril
foto: Ina Gavril

Este greu să ții pasul cu toate noutățile? Cum reușești?

Este greu să țin pasul cu noutățile pentru că am programul destul de încărcat și timpul nu îmi permite să pot participa la toate cursurile și seminariile. Cu toate acestea, aleg să particip la cele mai importante, învățând în permanență.

Sunt atâtea saloane de înfrumusețare, de ce aleg clientele Centro Estetico Adina?

Un salon cu servicii de calitate atrage clienți. Contează foarte mult ce găsesc la noi: personal foarte bine pregătit, o atmosferă plăcută și caldă, deschidere și flexibilate în ceea ce privește ideile cu care vin la salon, nouăți permanente, consiliere și produse de foarte bună calitate.

Povesteste-mi o întâmplare care te-a motivat, te-a bucurat, te-a făcut fericită și mândră de realizările tale.

O întâmplare care m-a făcut să radiez de fericire și să fiu mândră de mine a fost recent, de ziua mea. Dragile mele cliente s-au gândit să-mi organizeze o petrecere surpriză la salon. Am fost  foarte emoționată și fericită.

Într-adevar, acela a fost momentul în care m-am simțit mândră de realizări  și de legăturile strânse pe care le-am făcut de-a lungul timpului între mine și cliente. Zâmbetul lor mă motivează în fiecare zi.

foto: Ina Gavril
foto: Ina Gavril

Care sunt visurile tale pentru viitor?

Am mai multe proiecte pentru viitor însă momentan prefer să mă axez pe salon. Îmi doresc să fac cât mai cunoscută  afacerea pe care o conduc, să mă extind și să beneficieze cât mai multe cliente de serviciile centrului.

Pentru mai multe detalii click aici: Centro Estetico Adina

Citește și: 

Jurnalul Roxanei – Ce își dorește o femeie?


One Comment

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *