Olga Sîrghi, medicul care a făcut minuni cu tenul meu


Plasmoliftingul – terapia minune cu ajutorul căreia mi-am reîmprospătat și reîntinerit tenul!

Nu sunt o maniacă a îngrijirii și întreținerii tenului, dar am fost preocupată întotdeauna de fața mea. Chiar și la 20 de ani, când credeam că mai este cale lungă până la primele griji de prevenire și reducere a ridurilor de expresie, mă demachiam cu sfințenie și foloseam creme potrivite tenului meu, care să hidrateze.

Acum sunt în altă etapă, aceea în care conștientizez că tenul meu nu mai este la fel de elastic și de proaspăt. Chiar dacă dimineața e freș, peste zi ”obosește”, uneori este încărcat și oricât aș încerca să îl resuscitez eu acasă, nu prea îmi iese. Cremele, măștile și serurile sunt folositoare (am un ten foarte sensibil și pot spune că am încercat multe de-a lungul timpului), dar nu au suficientă putere să ajute tenul să radieze. Cât despre riduri … este un mit cum că o cremă ar putea să îți reducă vreunul 🙂 . Cel mult s-ar putea să funcționeze autosugestia 🙂 .

De ceva timp am început să fac un research. Am întrebat în stânga și în dreapta despre procedurile care ar putea să îți revitalizeze fața, să stopeze și să reducă ridurile și să reactiveze colagenul care redă elasticitatea. Dintre toate m-am oprit la una care părea fără riscuri și credibilă și recurgea la un proces natural de refacere a tenului: plasmoliftingul.


Olga Sîrghi, medic stomatolog ()
Olga Sîrghi, medic stomatolog, specialist PRP (Plasmolifting Piatra Neamt)

M-am interesat și am aflat că avem așa ceva și în Piatra Neamț. Așa am găsit-o pe Olga Sîrghi, medic stomatolog, foarte pasionată și specializată în practicarea terapiei plasmolifting. Mi-a povestit, la o cafea, cu mare răbdare, tot ce înseamnă plasmoliftingul și tot ce face ea în cabinet pentru ca tenul să beneficieze de o îngrijire cât mai eficientă. I-am pus o sumedenie de întrebări și am decis să testez chiar eu terapia.

Plasmolifting (PRP, terapia vampir sau dracula, în denumirea ei populară ) este o procedură revitalizantă injectabilă, care permite declanşarea procesului natural de întinerire a pielii pacientului. Metoda a fost descoperită de cercetători ruşi care au elaborat o formulă revoluţionară de întinerire rapidă şi naturală, de lifting şi tratament al epidermei feţei şi corpului.  În prezent metoda este aplicată cu succes în cosmetologie şi a obţinut recunoaşterea a mii de medici şi pacienţi din întreaga lume pentru eficienţa şi siguranţa sa. Multe vedete naționale și internaționale recurg la această terapie și o recomandă: Cătălin Botezatu, Dana Săvuică, Dana Sota, Angelina Jolie, Kim Kardashian, Danii Minogue, Kobe Bryant etc.

Am ales să mă programeze într-o seara, cu două zile libere după, pentru a fi sigură că tenul se va odihni și nici nu voi speria pe cineva 🙂 .

Mi-a pus cremă anestezică pe față, mi-a luat sânge, l-a pus în centrifugă și a separat plasma trombocitară ce urma să fie injectată în față. Totul s-a desfășurat profi și medicul Olga Sîrghi mi-a arătat că toate eprubetele, acele, seringile sunt sterile și de unică folosință. Sună puțin înfricoșător, dar nu a fost deloc. Atmosfera caldă și prietenoasă din cabinet m-a făcut să mă relaxez ca la un tratament cosmetic facial de rutină. A urmat partea cu injecțiile, cea de care se teme toată lumea când aude de un astfel de tramanent. Dragilor nu vă mint și vă spun că a durut puțin, dar nu a fost insuportabil. Locurile în care am simțit durerea mai acut au fost colțul ochiului și cele 3 puncte de cuperoză. După ce a terminat Olga cu injecțiile a luat un instrument, dermapen se numește, care avea vreo 16 ace în vârf, și a trecut cu el peste toată fața, introducând plasmă peste tot și activând toate celulele. E micul secret al Olgăi la care recurge pentru ca terapia să aibă efecte maxime (în puține cabinete în care se practică plasmolitfingul se folosește și dermapenul). De el mă temeam cel mai tare și pot spune că a fost cel mai fain. Simțeam ca beneficiez de un fel de masaj facial. Acele erau prea mici și subțiri și se mișcau foarte repede pentru a declanșa durere. Așadar, am simțit că a fost relaxant acest procedeu. A urmat masca cu ceai verde de final și … surpriză … m-am uitat în oglidă. Mă așteptam să mă văd plină de sânge, doar e terapia vampir … dar nu. Aveam fața puțin umflată și roșie. Eram super încântată pentru că așteptările mele erau de mai rău. În două zile roșeața și umflaturile s-au diminuat. A treia zi am ieșit nemachiată din casă fără nicio problemă. Câteva zile după, pielea a început să se descuameze ușor, dar nu foarte vizibil. Crema hidratantă ajută mult, la fel și un fond de ten lichid, cremos.

Și acum vine partea interesantă. Care sunt rezultatele? Au trecut două săptămâni și sunt îndrăgostită de tenul meu. E freș, mai am riduri, dar parcă sunt mai estompate, fața este mai luminoasă și are un glow special (ridurile de pe frunte abia se mai observă). Am mai puțini pistrui, puncte negre, porii sunt mai mici, punctele de cuperoză sunt mai mici și culoarea feței este uniformă acum. Înainte existau zile în care nici cu machiaj nu îmi plăcea cum arată fața. Acum un rimel, un blush și un gloss sunt arhisuficiente pentru a ieși din casă. Și partea frumoasă este că terapia încă lucrează. Sunt foarte încântată că am găsit în sfârșit un remediu natural pentru a da un restart tenului meu fără a recurge la tot felul de soluții puse sau introduse pe sau sub piele care nu știu cum vor reacționa în timp și ce complicații vor apărea.

Roxana Pricop - la două săptămâni după plasmolifting, cu machiaj natural, foto și make up, : Ana Popescu (Shadows Boutique)
Roxana Pricop – la două săptămâni după plasmolifting, machiaj natural, foto și make-up: Ana Popescu (Shadows Boutique)

Peste două săptămâni urmează cea de-a doua ședință. O aștept cu nerăbdare. Medicul Olga Sîrghi spune că sunt necesare cam 3 ședințe la interval de 3-4 săptămâni pentru ca rezultatele să fie optime. Voi reveni cu un update după cea de-a doua ședință!

Tinerețe fără bătrânețe nu există decât în basme. Sunt suficient de realistă să-mi dau seama. Dar cu astfel de terapii mai pot stopa și întârzia îmbătrânirea tenului, ba mai mult îl pot reîmprospăta și reîntineri, poate nu chiar ca la 20 de ani, dar măcar câțiva ani în minus nu strică 🙂 .

Vă recomand această tehnică pentru că:

 • Este o procedură care face ca tenul să lucreze natural.
 • Ți se injectează propriul sânge, respectiv plasmă trombocitară, evitând astfel riscul de a dezvolta vreo alergie, reacție ciudată sau vreo infecție.
 • Plasma trombocitară proprie este un „elixir natural al tinereţii”, conţinând factori de creştere într-o concentraţie mare, precum şi enzime, proteine şi vitamine în combinaţie naturală.
 • Plasma trombocitară injectată în pielea pacientului normalizează respiraţia tisulară, echilibrul hidric, conduce la formarea noilor celule fibroblaste, osteoblaste, condroblaste şi endoteliale. Totodată, are loc procesul de sintetizare a colagenului, elastinului şi substanţei intercelulare.
 • După o astfel de procedură se activează sistemul de protecţie al epidermei, se accelerează procesele de vindecare şi cicatrizare, împiedicând îmbătrânirea.
 • Ajută la îmbunătăţirea culorii şi texturii pielii, sporirea elasticităţii, netezirea tenului, reducerea ridurilor, edemelor, cearcănelor, cuperozei, acneei și petelor postacnee, înlătură pigmentația excesivă și semnele de îmbătrânire, încetinește procesul de îmbătrânire al pielii, normalizează glandele sebacee.
 • Reduce căderea părului întârind foliculii piloși.
 • Îndepărtează mătreața, uscăciunea și pruritul
 • Redă elasticitatea, strălucirea și desimea părului
 • Terapia nu are o perioadă de valabilitate ca în cazul altor proceduri (acid hialuronic, botox, colagen), ci face pielea să lucreze singură, să își dezvolte elementele de care are nevoie să se regenereze.
 • Îți poți revitaliza tenul anual sau bianual ca în cazul unui tratamentic cosmetic uzual.
 • Terapia se adresează atât femeilor cât și bărbaților.
 • Prețul este unul foarte bun: 450 lei ședința (chiar m-am mirat, știind că această terapie este mult mai scumpă în alte orașe, cabinete)

Este foarte important să avem grijă de noi. Dacă ne simțim bine în pielea noastră, avem mai multă încredere și radiem! Înfruntăm toate provocările cu zâmbetul pe buze! Merităm din plin să recurgem la lucruri care ne fac viața mai ușoară și mai frumoasă. Chiar dacă muncim mult nu trebuie să uităm de noi și de ceea ce ne face să ne simțim bine. Așadar … faceți lucruri care vă fac fericiți și nu spuneți nu plăcerilor care vă dau viață și aripi!


Pentru mai multe informații despre această terapie, intrați aici: Plasmolifting Piatra Neamt  .  Veți putea obține informații direct de la medicul Olga Sîrghi!


Poze făcute în cabinetul medicului Olga Sîrghi înainte, în timpul și după ședințele de plasmolifting:

foto: Plasmolifting Piatra Neamț
Imagini din timpul terapiei plasmolifting, foto: Plasmolifting Piatra Neamț
foto:
Imagini din timpul terapiei plasmolifting, foto: Plasmolifting Piatra Neamț
atelier47, plasmolifting, olga sîrghi
Rezultate în vindecare cuperozei rozacee după 3 ședințe de tratament, foto: Plasmolifting Piatra Neamț
foto:
Rezultate după o primă ședință de tratament, foto: Plasmolifting Piatra Neamț

8 Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *