Gândurile Alexandrei – Fericirea ta ești tu!


Alexandra Stalinescu, foto: facebook.com

de Alexandra Stalinescu

 

Dependența de cei din jur te face să te iubești mai puțin. Nu-ți lăsa captivă fericirea în mâna celorlalți. Învață să fii fericit chiar și atunci când toți pleacă. Iubește-te și nu lăsa ca prezența sau absența lor să afecteze acest lucru. Iubește-te așa cum îți dorești să fii iubit.

Nu putem trăi izololați, ăsta este adevărul. Interacțiunile zilnice cu ceilalți ne păstrează sănătatea mintală și ne menține conectați la ceea ce presupune prezența noastră în această lume. Dar ce facem atunci când aceste interacțiuni se fundamentează pe sentimente și legături sufletești puternice? Simplu! Ne pierdem pe noi înșine. În încercarea de a-i cunoaște și chiar controla pe ceilalți, uităm să ne descoperim pe noi. Nu știm cine suntem și ce ne face fericiți cu adevărat. Atașamentul de alte persoane ne aduce fericire atâta timp cât ele sunt prezente în viața noastră. Când pleacă ne simțim dezorientați și așteptăm ca altcineva să apară pentru a ne regăsi fericirea.


Dependența de alții este ca un drog. Când sunt lângă noi simțim cum extazul ne acaparează, iar când rămânem singuri apare depresia și sentimentul că viața noastră nu mai are sens.

nu-ți lăsa captivă fericirea în mâna celorlalți. Învață să fii fericit chiar și atunci când toți pleacă

Fericirea adevărată nu provine de la ceilalți. Nu trebuie să așteptăm în permanență ca ceilalți să ne facă fericiți. Oamenii vin și pleacă, tu rămâi cu tine mereu. Nu ar fi mai bine să înveți singur cum să te faci fericit?  Să începi să te cunoști și să fii împăcat cu tine însuți chiar și atunci când nu mai e nimeni în preajmă care să îți aducă aminte cât de mult valorezi? Asta nu înseamnă că trebuie să te izolezi de oameni. Ci, pur și simplu să descoperi cine ești și să dezvolți o relație armonioasă cu tine însuți. Descoperă cine ești cu adevărat și ce te face fericit. Renunță în a-ți consuma energia încercând să-i cunoști și chiar controla pe ceilalți. Începe acest lucru cu tine.

Este ciudat cum este construită viața. Ne naștem singuri și murim tot la fel. Nu se știe când, cum și unde. Nu ne alegem familia în care să viețuim și nici momentul în care să murim, cu excepția cazurilor în care ne aducem singuri sfârșitul. În restul vieții, când tot ce se întâmplă este doar un simplu conținut al poveștii, viața noastră este compusă din interacțiuni cu oameni. Interacțiuni ce îți aduc fericire sau te fac să te simți inutil. Nu-ți lăsa captivă fericirea în mâna celorlalți. Învață să fii fericit chiar și atunci când toți pleacă. Iubește-te și nu lăsa ca prezența sau absența celorlalți să afecteze acest lucru.

Iubește-te așa cum îți dorești să fii iubit!


Citește și: 

Despre iubire, perfecțiunea umană și secretele unui cuplu reușit și longeviv, cu dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *