Jurnalul Roxanei – În timp ce fetele își fac filme … Tu alege sa fii femeie!


Roxana Roșescu

de Roxana Roșescu

 

Fii femeia care nu se lasă dominată de natura ei de femeie. Ca femeie trebuie să știi să îți stabilești așteptările, să înțelegi că dacă el nu ți-a dat 10 mesaje într-o zi, este posibil să fi avut treabă și nu pentru că ar fi fost cu una pe-un genunchi și cu alta pe celălalt. Înțelege că el nu este un obiect pe care tu să-l ai, iar dacă el este lângă tine nu înseamnă că îți și aparține și dacă tu te pui în dreptul ușii să nu iasă din casă, iar el nu face asta, nu înseamnă că nu o face de dragul tău, ci poate că nu-i e dragă cearta. Și asta doar dacă ar face-o.

Fii femeia care înțelege dracului că nu poți controla lucrurile care nu țin de tine și că te vei hrăni cu iluzii și frustrări dacă vei încerca, pentru că el este bărbat. Femeia care știe că dacă el ascunde față de ea dorințele sale pentru alte femei, nu înseamnă că ele nu există și totodată nu înseamnă că acele femei te-ar putea înlocui pe tine, atâta vreme cât tu știi ce reprezinți.


Bărbatul vrea femeia care să știe. Să știe mult. Femeia știe că siguranța nu vine din faptul că ea impune lucruri și el se conformează, ci din faptul că nu pune restricții. Și cu toate acestea el alege să stea cu tine în telefon, sâmbăta până la 5 dimineața, deși ar putea să se ducă liniștit cu băieții la o bere.

Iar dacă el se afla în acel loc pentru tine, pentru că tu ai nevoie de el, nu e necesar să îți spună de 10 ori că a venit pentru că te iubește. Femeia care înțelege că e firesc și normal ca el să iasă fără tine și invers, din când în când, că e normal ca tu să nu fii omniprezentă, pentru că nu sunteți 2 în 1, pentru că nici nu am avea cum și nici nu ar fi indicat, pentru că este normal și nu este nici o tragedie să avem hobby-uri diferite și să interacționăm cu alți oameni.

Femeia suficient de inteligentă îl lasă să plece, pentru că știe că el se va întoarce mai devreme decât i-ai spune tu, asta doar dacă nu i-ai spune … Înțelege că orice relație e perfectă între 4 ziduri, dar ca să fie reală trebuie expusă printre oameni și că prin panică și disperare nu poți ține ceva ce nu vine de la sine. Fii o femeia conștientă, conștientă de faptul că, dacă te-ai săturat de ceva îți poți lua altceva, poate chiar el îți va lua …

dacă el ascunde față de ea dorințele sale pentru alte femei, nu înseamnă că ele nu există

Respectă-te pe tine pentru a putea fi respectată, fii morală pentru a nu te simți mizerabil apoi, pentru că oricât l-ai fi scurtcircuitat tu pe el s-ar putea să fie cam greu să revii în planul logicii sale. Învață că nu ți se cuvine o lume roz fără probleme. El nu are o baghetă magică să o fac roz cu praf de stele, nu există acea lume, iar dacă vei dori sa pleci în căutarea ei, vei fi liberă să o faci, dar vei fi toată viața pe drumuri căutând-o. Învața că niciun bărbat nu îți este dator să ți-o ofere.

Să știi că dacă se arde un bec, nu trebuie să schimbi toată casa, iar dacă el greșește, nu îi face o listă cu reproșuri pe care să i le citești ca pe pomelnic la fiecare ceartă, mai degrabă una cu soluții, dacă tot îl crezi atât de prost. Investește în tine pentru că reprezinți bărbatul pe care îl ții de mână, pentru că tu vrei să atragi priviri ca el să fie invidiat. Nu călca strâmb și nu trăda tocmai pentru că știi că celelalte femei ale celorlalți bărbați o fac, iar ei și-ar dori ce are el.

foto: instagram.com

Nu trăda pentru că te respecți pe tine și îl respecți pe el deopotrivă, nu face din loialitate o paradă, doar acționează integru. Învața să taci atunci când trebuie, nu te cearta în public, nu îți dori să ieși în evidență prin faptul că l-ai domina, învață să “minți” pentru el. Iar dacă l-ar lua dracu’, acasă e partea a doua, rămâi însă femeia care știe să îl scoată din rahat și dacă te-ar avea, nimeni n-ar ști, oricum, că a fost până la gât.

Învață să fii femeia care, deși știe totul, se ridică de la masă și îl lasă să discute atunci când vede că incomodează. Poate că cel cu care vorbește nu se simte confortabil să expună lucruri în fața ta și ai fi așa deșteapă încât oricum ai ști despre ce a vorbit și el nici nu și-ar fi dat seama că ți-ar fi spus.

el nu este un obiect pe care tu să-l ai, iar dacă el este lângă tine nu înseamnă că îți și aparține

Fii femeia cu mers demn, cu principii riguroase, care nu se lasă pradă instinctelor, care știe să lovească câte o intrigă peste ochi atunci când o ia pe cărare, o femeie care să poate să vadă cauzele dincolo de efecte, care să știe să iubească, care să conștientizeze iubirea, care să nu aibă nevoie de el, dar să aleagă să fie la brațul său. O femeie care iubește construind nu distrugând, care iubește gândind în același timp. O femeie care nu aleargă după începuturi și îndrăgosteală, ci o femeie care să se dăruiască cu totul, care caută esența. Care să știe drumul nostru și până unde vrem să construim, să nu se împiedice de rahaturi de tipul lipsei de atenție, care să înțeleagă bărbatul și să nu-i ceară să se schimbe, căci dacă tu ești așa cum trebuie, el se va schimba singur , poate chiar fără să-și dea seama. O femeie cu care să se înțeleagă din priviri și să o înțeleagă după cum dă din coadă și cum tace, o leoaică frumoasă care să țină cu dinții de ce e al ei și să o facă pentru că e alegerea ei.

Să fii tot ce îi trebuie, să îi dârdâie nădragii dacă greșește și nu pentru că ai începe cearta, ci pentru că niciuna n-ar face pentru el ce faci tu, pentru că niciuna n-ar ști să fie așa femeie, iar lângă altă femeie nu ar putea să fie așa bărbat. Rămâi elegantă și manierată, dar – DOAR DACĂ AR FI BĂRBAT, ALTFEL NU AR ȘTI CE SĂ FACĂ CU TINE!


Citește și:

Jurnalul Roxanei – Guilty Pleasures


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *