La 1 an de Atelier47


 

Roxana Pricop, foto: Ciprian Iorgu (Illusio)

de Roxana Pricop (Redactor-șef&Publisher – Atelier47)

1 an de Atelier47.ro … hmmm … a trecut uite-așa, cât ai pocni din degete. Mai ieri țopăiam de bucurie că i-am dat drumul în online revistei. Se întâmpla pe 21 august, într-o duminică, la ora 23:20.

Înainte de acea seară, timp de vreo trei luni am gândit acest proiect, începând de la denumirea revistei, la interfața site-ului, la felul în care este dispus fiecare detaliu, la articolele pe care le voi scrie ș.a.m.d. Întotdeauna destinul face să-mi scoată în cale oameni talentați, actuali, compatibili cu viziunea mea, care știu ce să facă, fără să le spun prea multe, care mă citesc și alături de care ies lucruri grozave.


 

Octavian Olariu, graphic designer, foto: Ciprian Iorgu (Illusio)

Octavian Olariu este unul dintre acești oameni. E foarte talentat și creativ,  ”vinovat” pentru cum arată și funcționează site-ul, grafica revistei și pentru multe alte trucuri pe care le-am învățat în timp de la el.

 

Ciprian Iorgu, fotograf (Illusio)

Ciprian Iorgu este omul care s-a întrecut pe sine, reușind să scoată poze pentru editorialul foto, exact așa cum mi l-am imaginat. Nu puteam decât să exclam atunci când am văzut cum a reușit să surprindă perfect atitudinea de care eu aveam nevoie.

Alexandra Stalinescu, editor Atelier47

Alexandra Stalinescu a ajuns în această vară în echipa Atelier 47. A fost o revelație pentru mine pentru că e tânără, frumoasă, muncitoare, ambițioasă,  scrie minunat și, cel mai important e că ne potrivim ca stil.

Ana Popescu, make-up artist (Shadows Boutique)

Ana Popescu este make-up artistul din spatele lookului de pe copertă și din editorialul foto: Sin City. E pur și simplu minunată! Destinul a făcut să  coboare direct din backstage-ul prezentărilor de modă și de shooting din Marea Britanie, unde a machiat pentru mari branduri (revista Vogue este unul dintre ele) și a venit la Piatra Neamț să o pot întâlni și să colaborăm atât de frumos, având aceeași viziune despre cum trebuie să iasă lucrurile. A reușit să o transforme pe Elizabeta Stancu ( frumosul model care lucrează în 90% din proiecte în afara țării ) în femeia plictisită și săturată de clișeele sociale, de regulile care te țin inside the box, de măștile pe care trebuie să le afișăm pentru a fi acceptați și iubiți. Femeia se dezbracă de toate aceste reguli urbane și rămâne EA, exact așa cum este: cu speranțe, cu regrete, care acceptă provocările vieții, trăiește totul cu intensitate, iubește cu lacrimi și cu foc, cu dor și cu patimă, căreia nu-i este frică să experimenteze și să învețe din greșelile proprii, care este senzuală și este conștientă de asta, care are defecte și calități ce o fac autentică.

Coperta revistei Atelier47, model – Elizabeta Stancu, foto: Ciprian Iorgu, grafica: Octavian Olariu

Le sunt total recunoscătoare acestor oameni pentru că m-au ajutat să transform atât de fidel ideile mele în realitate.

În acest an am descoperit oameni. Chiar și pe cei pe care-i cunoșteam dinainte, i-am cunoscut altfel, mai de aproape, prin interviul ”Treisprezece” care nu este altceva decât o dezvăluire a adevăratei identități a fiecăruia. Întrebările sunt bine gândite pentru a construi imaginea intimității, cea pe care nu obișnuim să o afișăm public, care ne reflectă pe noi așa cum suntem de fapt. Recunosc că îți trebuie un dram de curaj să accepți provocarea de a te dezbrăca de secrete în fața tuturor.

Tot în intimitate intru, mai precis în dulap și în dormitor, în ”Intimități cu stil”. Aflu cum, ce, cât, de unde, de ce vă plac anumite lucruri pe care voi le aveți în casă.

”Oamenii din atelier” sunt interviuri cu cei pe care i-am remarcat în anumite împrejurări. Oameni care te inspiră, curajoși, talentați, care vin cu propria poveste, înțesată cu amănunte care-i fac unici și buni.

Revista Atelier47

Sunt curioasă și îmi plac provocările. Tot ce testez știți și voi: dacă e de bine, de rău, dacă doare, dacă vindecă, dacă sunt încântată, mulțumită. Tot vă spun în ”Atelier47 a testat”!

Iar la evenimente sunt cu ochii pe voi. Dacă sunteți interesanți, toată lumea va ști! La fel de bine va ști și ce nu mi-a plăcut sau dacă cineva a deranjat. Nu e răutate, ci doar o critică ironică, așa cum v-am obișnuit și-am văzut că vă place.

Fiți cu ochii pe Atelier47 și în cel de-al doilea an! Vom avea grijă să vă surprindem mereu cu articole interesante și captivante pentru că noi iubim ce facem și căutăm zilnic noi provocări, căutând să devenim mai creativi și mai buni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *