Cum dorm prietenii mei noaptea?!?!


Ultima mea curiozate a generat acest articol: cum dorm oamenii noaptea?
Veți spune că nu-i nimic interesant și că e doar o nebunie de-a mea, dar nu… Va veți convinge că frumusețea acestui text vine din faptul că toți suntem diferiți și … dormim diferit, fiecare cu nebunia lui, cu tabieturile, mofturile și hachițele lui. Înainte să întreb în stânga și-n dreapta, credeam că eu sunt ”specială”, ca să nu mă definesc altfel, dar nu. Alții mă întrec :)))

Despre mine:

Am pantaloni lungi, scurti, foarte scurți, trei sferturi, mulați, largi, tricouri, bluzițe, maiouri, cămăși (care pot fi ușor confundate cu cele de zi 🙂 ), rochițele, …., cu fluturași, mimoze, mesaje, negre, albe, tărcate … în funcție de starea de spirit. Oricum: Nu am niciodată suficiente ținute pentru noapte!!!! :))) Obligatoriu, fără șosete!!!
Nu trebuie să fie prea cald, dar nici prea frig în cameră, să îmi placă perna, să miroase bine și să nu am zgomot. Dacă toate condițiile sunt îndeplinite, s-ar putea să pot dormi bine.
Visez mult, iar visele mele se apropie de scenariile filmelor SF. Niciodată nu am coșmaruri.
Un pahar cu vin roșu, sec și aspru, mă relaxează și are rol de somnifer. Are și mulți antioxidanți. Nu beau des deși vestiții cercetători britanici zic c-ar fi indicat să repetăm procedura în fiecare seară ( câte 1 pahar, nu 10!!!) .
Cam atât, pe scurt, despre mine. Continuu cu prietenii mei. Unora le-am dat numele, chiar și poze, alții au preferat să mi se destăinuie  fără să le divulg identitatea.


Lara

”Dorm destul de linișit, dar mereu simt nevoia să țin ceva în brațe. Am un tigru, cu valoare sentimentală pentru mine. L-am primit de la niște prieteni acum aproximativ 6 ani, când am fost internată în spital. De atunci suntem nedespărțiți. :)” Lara (elevă)

”De 1 an dormim alături unul de celălalt fără pijama, complet goi. Prietenul meu e un bărbat foarte fierbinte și nu mai am nevoie de nimic :). Chiar și când se întâmplă să rămână cineva peste noapte pe la noi, tot așa dormim. Doar nu doarme în pat cu noi :))). Și încă ceva. Dorm uneori cu șosete în picioare, chiar dacă sunt goală în rest :)” . Mihaela (marketing)

 

Gabi Apetrii

”De jumătate de an adorm cu căștile în urechi la care ascult … teatru radiofonic. Cu asta am crescut și simt cum mă întorc în anii copilăriei, departe de nebunia și mizeria din zilele noastre. Ca articole vestimentare, sunt clasic: tricou și boxeri.” Gabi Apetrii (jurnalist)

Melania

”Am ținută pentru dormit cu iubitul și ținută pentru dormit singură. Cu iubitul dorm în chiloți și maiou, iar când sunt singură îmi iau pantaloni de pijama.” Melania (RH)

Roxana Roșescu

”De ce să ne îmbrăcăm noaptea? Ar spune unii că să nu ne fie frig, dar atunci de ce ne mai învelim? Tot ca să nu ne fie frig? Mie îmi place să adorm îmbrăcată în mirosul lui și învelită în brațele lui … Așa știu sigur că nu-mi va fi nici frig, nici prea cald, așa știu sigur că nimic nu mă va face să mă răsucesc sau să mă foiesc prin somn, așa știu că somnul meu va fi liniștit …” Roxana Roșescu (antreprenor)

Victor Giurescu

”Niciodată în pijamale clasice.Tricouri și boxeri. Sau genul ăsta de pijamale. Ultimele pijamale sunt cu Diavolul Tasmanian. Să fie ieșite din comun. Cu cât sunt mai haioase, cu atât mai bine.” Victor Giurescu (actor)

”Prefer să dorm dezbrăcată. De obicei renunț și la inele sau elastice de păr pentru ca dimineața să mă simt ”pufoasă”. Câteodată port și pijamale. Pe lângă pijamalele clasice precum cămășile de noapte, am câteva preferate printre care se numără și una de când aveam 9 ani, cu Bratz, încă îmi vine. Cel mai comfy outfit e pijamaua asta. Cred că am fost o dată și la Mc îmbrăcată cu ea.
Pe lângă pijama, cel mai bun lucru pe care poți să îl porți este un strat de uleiuri sau creme pentru o piele super fină dimineața 🙂 . Oricum ai dormi, important este să îți iei porția de 8 ore.
Și încă ceva: sug degetul de când eram mică. Era secretul meu. Nu mai e. Am zis-o :))))) .” Ilinca (designer)

Marius

”Dorm gol. Nu pot adormi dacă am haine pe mine. Mă incomodează și mă foiesc. Gol, dorm fără probleme. În ceea ce-o privește pe ”ea”, e opțional. Unele dorm și ele dezbracate, altele nu. Nu mă deranjează atâta timp cât eu dorm bine 🙂 .” Marius (manager)

”Îmi plac pijamalele. Iarna în ele, vara în pantaloni scurți și maiou sau rochiță largă, foarte scurtă, colorată, în carouri.

Manuela & Maria

Maria se pare că-i împărtășește gusturile și a acceptat provocarea noastră de a poza alături de Manuela în pijama.” Manuela Papalicef (terapeut Bowen) & Maria Laster (antreprenor)

”Când dorm singur, dorm gol, învelit cu o pilotă groasă, cu geamul ușor deschis ca să am aer și caloriferul fierbinte – doar să nu fie temperaturi extreme afară. Cu prietena dorm întotdeauna îmbrăcat. Sunt mai pudic. Și închid geamul în caz că o deranjează.” Costi (manager)

”Dorm foarte puțin! Am nevoie de lenjerie impecabilă, dar nu albă și apretată. Port șosete, indiferent de anotimp 🙂 . Dorm pe burtă, mănânc noaptea. Deși iubesc animăluțele, nu vreau să-mi atingă patul. Atunci când dorm singură, dorm cu cărți, din care citesc pe rând. Mă simt în siguranță să le am în pat. Poate fi o nebunie! Acum sunt singură. Am cărți în pat.
Și visez! Atât cât dorm, visez lucruri care mi se întâmplă în ziua ce vine. Mă trezesc mulțumind că rămân aici să-mi duc povara.” Gabi Liche
(medic veterinar&antreprenor)

Ce am aflat după toate aceste răspunsuri?

1. Prea puțini mai îmbracă pijamaua clasică.
2. Încălzirea globală se face tot mai simțită, din ce în ce mai multă lume doarme dezbracată.
3. Se preconizează o scădere a pieței pijamalelor.
4. Se preconizează o creștere considerabilă a natalității.
5. Nu știi niciodată ce secrete ascunde tipul timid, tăcut, banal de la etajul 3, colega ta de birou sau tipa populară de pe facebook!
6. Fiecare are nebuniile lui de care depinde calitatea somnului. Unele mai amuzante, mai ciudate decât altele (întotdeauna ale celuilalt sunt mai ciudate :))) )

Tot eu, Roxana Pricop! 🙂


2 Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *