Cum verifici dacă sunt bune produsele cosmetice pe care le folosești


Tu cum îți alegi produsele cosmetice pe care le folosești? Știm că majoritatea produselor le alegem după recomandările prietenelor, ale grupurilor de mămici, după reclame sau după brand. Dar cum aflăm dacă ele sunt cu adevărat bune pentru pielea și părul nostru?

Dacă în cazul alimentelor ne-am mai obișnuit să ne uităm pe etichete și să le alegem pe cele sănătoase, în cazul produselor cosmetice încă nu. Și chiar dacă ne uităm, ne împleticim în termenii complicați și greu de pronunțat ai substanțelor din compoziție.

Cu toate acestea există anumite site-uri de profil care ne ajută să ne dăm seama cât sunt de prietenoase cu pielea sau cât de nocive. Introduceți denumirea produsului și apare o întreagă lista cu ingrediente clasificate în funcție de risc. De asemenea există și note date produselor. Cu cât nota este mai mică, cu atât produsul este mai nociv și mai plin de substanțe care nu au ce căuta pe pielea noastră.


Pe mine mă ajută mult. Înainte de a-mi cumpăra produse de skincare sau destinate îngrijirii copilului meu, întotdeauna intru pe unul dintre aceste site-uri pentru a mă informa.

Cum verifici produsele cosmetice dacă sunt bune? Iată o listă cu site-urile pe care poți intra:

alegesanatos.ro

skincarisma.com

incidecoder.com

cosdna.com

paulaschoice.com

Cred că, odată descoperite aceste site-uri, puteți sa alegeți mult mai responsabil atât produsele destinate îngrijirii voastre cât mai ales cele destinate bebelușilor. Nu trebuie să mai credeți pe cineva pe cuvânt privind calitatea, ci doar să dați un click și să analizați. 😉

Sunt atât de multe produse pe piață încât trebuie să facem diferența între ce merită cu adevărat cumpărat și ce nu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *