Treisprezece, cu Olivian Bezem


Olivian Bezem

Se pare că modul în care îți începi ziua, parfumul cu care te ”îmbraci”, ce mănânci, ce citești, cum te relaxezi, îți influențează în mod cert personalitatea, starea de spirit, inspirația sau cheful de muncă. Obișnuiesc să abordez diverse persoane interesante, talentate și foarte bune în ceea ce fac pentru a afla toate aceste, aparent neimportante, detalii care le motivează și le inspiră.

Ce știm despre Olivian Bezem?

S-a născut într-o familie în care arta era omniprezentă, avandu-l ca tată pe bine-cunoscutul și talentatul pictor, Dumitru Bezem. Olivian Bezem nu a devenit pictor, dar și-a ales un domeniu la fel de creativ, cu posibilități infinite de a se exprima. Alături de Ilinca Ruxandra deține una dintre cele mai creative agenții de design ambiental și branding din România. Proiectele la care au lucrat vorbesc mult mai bine despre talentul și creativitatea lor, decât aș putea să o fac eu în câteva rânduri.

Ce nu știm despre Olivian Bezem?

Mulți îl cunoașteți, dar puțini dintre voi știu lucruri intime despre el: ce îi place să facă dimineața când se trezește, ce îi place să asculte, la ce îi place să se uite, ce citește, ce dorințe are sau ce parfum folosește. Rezolvăm și asta! Noi am întrebat, el a răspuns.


Care este ritualul tău de dimineață?

Cafea Nespresso, 5 minute de Instagram, mail-uri, smoothie de afine.

Ce parfum folosești?

Folosesc un parfum manufacturat, conceput de mine și colegii mei, pentru brandul Biologica, la care sunt actionar. Printre preferate se mai numară Xerjooff Comandante.

Mașina de vis ar fi?

V12 Vanquish Aston Martin sau Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

Care este răsfățul tău preferat?

Masaj de relaxare.

Vacanța ta ideală, unde ar fi?

New York.

Ce mâncare preferată ai?

Îmi place să experimentez atunci când vine vorba de mancare.
Printe preferate ar fi chilli con carne, osso bucco, snitel altshift și humus.

Cum te relaxezi?

Netflix, 100% – documentare, Selling Sunset, Amazing Homes, Grand Design și filmele noi.

Ce carte te-a impresionat cel mai mult?

Albumul Muzeul Țăranului Român.

Dar film?

Seria Alien și Călăuza.

Ce muzică asculți?

Niciodată nu am fost fan al muzicii vechi, iar cel mai des ascultați artiști momentan sunt Travis Scott, Drake.

Ce persoane ți-au influențat, în mod evident, viața?

Viața mea este strâns legată de profesie, aceasta reprezentând atât o muncă cât și o relaxare, plăcerea de a munci este la fel de intensă precum vizionarea unui film bun.

Prima persoană care m-a influențat în viață este tatal meu, pictorul Dumitru Bezem. Am copilărit în tabere și ateliere de creație. Am urmat liceul și Academia de Artă unde am întâlnit oameni speciali precum Liviu Suhar, Dan Hatmanu și Dragoș Pătrașcu care au descoperit în mine un potențial grafician.

După absolvirea Academiei, am deschis propria companie de branding și design grafic. Autodidact fiind, am fost influențat de Wally Olins și fotograful Andrew Zuckerman.

În ultimii 7 ani am dezvoltat alături de Ilinca Ruxandra, una din cele mai creative agenții de design ambiental și branding din România, agenție ce angrenează zeci de firme de manufactură și companii de construcții.

Proiectul de care ești mândru?

Fiecare proiect este o provocare. Mă mândresc cu tot ce am realizat, fie proiecte mici cu bugete reduse, fie proiecte mari, cu responsabilități enorme.

Care sunt visurile tale?

Momentan doresc să perfecționez și să lansez pe piață o serie de brand-uri proprii și să călătoresc în zone ce mă inspiră profesional.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *