Smoothie pentru superenergie și o imunitate de fier


Au trecut sărbătorile cu mese încărcate și mâncăruri greu de digerat care ne-au adăugat kilograme în plus, stări de oboseală și somnolență. Puem să ne dăm un restart aplând la alimentația sănătoasă. Până o punem de un regim adevărat, putem să apelăm dimineața la câte un smoothie delicios și plin de vitamine, minerale și nutrienți cu ingredientele pe care le avem în cămară.

Sunt o persoană veșnic pe fugă. Nu pot adopta un stil de viață total sănătos pentru că nu am timp și pentru că sunt pofticioasă. Hmm, ce vă mai fuge imaginația! În schimb apelez la câteva trucuri care mă ajută să fac un ușor detox după excese, să favorizeze arderea caloriilor (deci kilograme mai puține), să îmi dea muuultă energie și să bifez și capitolul imunitate că … vin ”valuri” după ”valuri” și am nevoie.

Căutând am găsit smoothieul perfect pentru ce-mi trebuie mie. E bun la gust în primul rând. Beți un praf de spirulina pus în apă să vedeți ce miros îmbietor de șosete nespălate are și ce gust ”exotic” aidoma mirosului. Apoi veți aprecia cu desăvârșire un smoothie cu adevărat delicios.


Este ușor și energizant acest suc verde. Este hidratant, revigorant și plin de antioxidanți. Doar matcha conține de 137 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde normal. Este bogat în aminoacidul L-teanină și împreună cu puțină cafeină, reprezintă un adevărat izvor de energie, creând o stare de vioiciune mintală și crescându-ți concentrarea.

Acest smoothie însumează sub 200 Kcal ( mai exact 165 Kcal), ceea ce îl face excelent pentru a-ți menține greutatea sau chiar a da jos. Are proprietăți care stimulează detoxifierea și digestia, calmând aparatul digestiv. Are proprietăți antiîmbătrânire, oferă o piele și unghii cu aspect mai tânăr și mai strălucitor. Crește imunitatea deoarece conține proprietăți antimicrobiene și antivirale. Și, nu în ultimul rând, susține sănătatea creierului și are efect antistres.

Ingrediente:

  • 1 pară
  • 1 mână mare de struguri verzi
  • 1 limetă decojită
  • 1 mănă de spanac
  • 1/2 castravete
  • 1/4 linguriță de pudră de matcha sau de ceai verde

Mod de preparare:

Se trec toate ingredientele, cu excepția matcha, prin storcătorul electric, apoi se amestecă și matcha. Ca alternativă, se transferă totul în blender sau în robotul de bucătărie și se amestecă matcha la final. Se bea imediat.

Informații nutriționale per porție:

  • Kcal 165
  • Proteine 3,7 g
  • Carbohidrați 38,3g, din care zaharuri 36,3 g
  • Grăsimi 0,7g, din care saturate 0,1g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *