„Răul pe care îl faci rămâne cu tine, iar binele se întoarce la tine”, spune o pildă înțeleaptă


O pildă înțeleaptă din bătrâni spune că „răul pe care îl faci rămâne cu tine, iar binele se întoarce la tine”. Nu subestima niciodată legile karmice, de ele nu scapi!

Pilda femeii sărmane

A fost odata o femeie sărmană care obișnuia să coacă câte două pâini în fiecare dimineață. Una pentru familia sa, iar cealaltă pentru cine era în nevoie, îi era foame și avea drum pe lângă pervaz.

Fiul femeii era plecat de acasă în lume, pentru a-și găsi o soartă mai bună. Așa că, în fiecare zi, când femeia punea pâine pe pervaz, ea rostea o rugăciune pentru fiul ei. Ea se ruga mereu pentru băiatul ei. Nu avea nici o veste de la el de multe luni, de când plecase de acasă.


Curând, a observat că zilnic venea un bătrân amărât, zdrențăros, și-i lua pâinea de la fereastră. Dar, în loc să-i spună „mulțumesc”, acesta îi zicea în șoaptă „Răul pe care îl faci va rămâne cu tine, iar binele ți se va întoarce!” și își continua drumul. Acest lucru se întâmpla zi de zi.

Femeia nu a înțeles cuvintele amărâtului și s-a înfuriat că nu știe să mulțumească și spune cuvinte fără sens. La un moment dat femeia s-a enervat atât de tare încât a decis să îl învețe minte.

– Voi scăpa de acest amărât! își spuse ea și adăugă otrava la cea de-a doua pâine. Dar când a pus-o pe pervaz, mâinile femeii au tremurat. “Ce fac?” S-a întrebat. Și imediat a aruncat pâinea otrăvitoare în foc. A copt apoi pâine bună și a pus-o pe pervaz.

Omul necăjit, ca de obicei, a luat pâinea, a mormăit aceleași cuvinte și și-a continuat drumul, neștiind de furia femeii.

În seara aceea cineva a bătut la ușă. Când femeia i-a deschis, și-a văzut fiul. Arăta îngrozitor: flămând, slab, și în ​​haine rupte.

„Mamă, este doar un miracol că sunt aici! Nu eram departe de casă, dar îmi era atât de foame încât am căzut inconștient. Probabil aș fi murit, dar atunci a trecut un bărbat amărât și bătrân pe lângă mine și a fost atât de bun cu mine, încât mi-a dat o pâine întreagă. Și a spus că a fost singura lui hrană pentru întreaga zi, dar vede că am nevoie de ea mai mult decât are el “.

Când femeia a auzit aceste cuvinte, fața ei a devenit palidă și s-a sprijinit de ușă pentru a nu cădea. Își aminti pâinea de dimineață otrăvită. Până la urmă, dacă nu ar fi ars-o în foc, propriul ei fiu ar fi putut să moară!

Atunci femeia a înțeles sensul cuvintelor: „Răul pe care îl faci rămâne cu tine, iar binele se întoarce la tine!”

Morala poveștii:

Gândurile tale, faptele tale atrag ceea ce transmiți. Faci rău, ți se întoarce rău. Faci bine, ți se întoarce bine. Poate legile acestui univers nu îți întorc imediat ceea ce faci tu altora, dar au grijă să nu cumva să-ți rămână datoare și când nici nu te aștepți îți vin ca un bumerang înapoi.

„Culegi ceea ce semeni”

Una dintre cele mai importante legi karmice este „Culegi ceea ce semeni”. Aceasta lege mai este cunoscută și ca „Legea cauzei și a efectului”. Ceea ce dam Universului, primim înapoi. Dacă ceea ce ne dorim este Fericire, Iubire, Pace, Prietenie, atunci ar trebui sa fim fericiți, iubitori, și adevarați prieteni.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *