Îmbunătățirea memoriei și sănătatea creierului ajutate de 7 alimente minune care nu trebuie să lipsească din dieta noastră


Studiile efectuate în ultimii ani demonstrează că bolile neurologice degenerative sunt în continuă creștere atât la nivel național cât și internațional. Cum să ne îmbunătățim constant memoria și să ne păstrăm sănătatea creierului fără să apelăm la medicamente? Alegem să includem în dieta noastra alimente sănătoase care să aducă beneficii și să hrănească celulele creierului. Pe lângă dietă, este absolut necesar să avem un somn de calitate și să facem zilnic mișcare și plimbări în natură atunci când avem ocazia.

Care sunt alimentele care stimulează capacitatea de memorare și mențin sănătatea creierului?

Mulți dintre noi au avut măcar o dată în viață nevoie de un supliment pentru memorie sau pentru vreo afecțiune neurologică. Unii s-au confruntat cu pierderi de memorie, alții cu anxietate, depresie, stări de paranoia și multe alte probleme. Dacă ne straduim să avem o alimentație echilibrată din care să nu lipsească aceste alimente, putem oferi creierului nostru suportul necesar pentru a funcționa corect.

Pește

Sardinele, somonul sau tonul sunt pești bogați în acizi grași, omega 3, o adevărată hrană pentru creier care ajută la îmbunătățirea structurii celulelor cerebrale. Aportul adecvat de DHA, un tip de omega-3 găsit aproape exclusiv în peşte, este asociat cu dezvoltarea corectă a creierului şi ochilor la copii.


Un studiu din 2016 publicat în Jurnalul American de Epidemiologie a sugerat faptul că mamele cu un aport mai mare de peşte gras (în jur de 2 până la 3 porţii pe săptămână) aveau mai multe şanse de a avea copii cu scoruri IQ mai mari şi tot în acest studiu s-a menţionat de asemenea faptul că micuţii au avutun risc mai mic de a fi diagnosticaţi cu autism. Deficienţele DHA din timpul sarcinii şi primele câteva luni ale vieţii sunt de asemenea legate de inteligenţa mai scăzută şi de vederea mai slabă.

Nuci

Sunt un superaliment bogat în acizi grași omega 3. Specialiștii spun că o dietă săracă în omega 3 poate duce la depresie sau dereglări cognitive. Cu doar un pumn de nuci pe zi, ne asigurăm necesarul. În plus, nucile determină creșterea nivelului de melatonină din corp, diminuând stările de insomnie.

Ouă

Oul este considerat un aliment complet și complex ce conține vitamina B6, vitamina B12 și acid folic, care întârzie declinul cognitiv și previne contracția creierului. Sunt o importantă sursă de colină, un nutrient esențial implicat în funcția cognitivă. Colina este folosită de un neurotransmițător, numit acetilcolină, ce are un rol important în îmbunătățirea motivației și a concentrării mentale.

Ceai verde

Aportul adecvat de DHA, un tip de omega-3 găsit aproape exclusiv în peşte, este asociat cu dezvoltarea corectă a creierului şi ochilor la copii. Un studiu din 2016 publicat în Jurnalul American de Epidemiologie a sugerat faptul că mamele cu un aport mai mare de peşte gras (în jur de 2 până la 3 porţii pe săptămână) aveau mai multe şanse de a avea copii cu scoruri IQ mai mari şi tot în acest studiu s-a menţionat de asemenea faptul că micuţii au avutun risc mai mic de a fi diagnosticaţi cu autism. Deficienţele DHA din timpul sarcinii şi primele câteva luni ale vieţii sunt de asemenea legate de inteligenţa mai scăzută şi de vederea mai slabă.

Ceaiul verde îmbunătățește memoria, trateaza demența și crește capacitatea de concentrare. Extractul de ceai verde stimulează conexiunile creierului, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Basel, Elveţia.

Avocado

Avocado constituie o sursă excelentă de grăsimi nesaturate, care stimulează funcțiile cerebrale, îmbunătățesc funcțiile cognitive și reduc riscul de declin cognitiv. Fructul de avocado are în compoziție cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1, B2 și B3. Totodată, 100 de grame de avocado oferă organismului 160 de calorii, 2 grame de proteine, 15 grame de grăsimi sănătoase (acizi grași Omega-3), 7 grame de fibre și 2 grame de carbohidrați.

Ciocolată neagră

Este un antioxidant foarte puternic care încetinește îmbătrânirea creierului. Conține flavonoide, antioxidanți și cofeină, care stimulează memoria și cresc concentrarea. Consumul de ciocolată neagră, care conţine cel puțin 70% cacao, are efecte pozitive asupra stresului, stării de spirit, memoriei și imunităţii. Acestea sunt concluziile a două studii care au fost prezentate la reuniunea Experimental Biology 2018 din San Diego.

Ulei de cânepă

Uleiul de canepă este un adevărat aliat al creierului. Este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9. Sunt numeroase studii care au demonstrat că susține dezvoltarea creierului şi stimulează activitatea funcţională a sistemului nervos, că menține sănătatea creierului, îmbunătățește memoria și capacitatea de învățare. De asemenea uleiul de cânepă creşte coeficientul de inteligenţă la copii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *