Lăptișor de matcă – remediul miraculos care mă pune pe picioare


În fiecare primăvară am perioade în care mă simt obosită, surmenată. Am senzația că toate bolile vin să se instaleze la mine. Încep durerile de cap, insomniile, crizele de fiere, accese de nervi, atacuri de panică, câte o durere pe la rinichi, pe la sâni. Uneori îmi întârzie și menstruația. Creierul meu simte că e într-o permanentă activitate și nu reușesc deloc să fac o pauză în care să am liniște. Teoretic, nimic grav, practic am câte puțin din multe și mă deranjează.

Fiind pasionată de produsele naturiste, încerc întotdeauna să-mi rezolv problemele de sănătate întâi cu ce ne oferă natura. Când nu este de ajuns, recurg la medicina alopată. Acum câțiva ani am descoperit acest remediu miraculos, numit lăptișor de matcă pur. Fac o cură de 2-3 luni în fiecare primăvară pentru a mă pune pe picioare. După acest tratament, 2 lingurițe dozatoare luate în fiecare dimineață pe stomacul gol, simt că am energie, că mă echilibrez din toate punctele de vedere, durerile dispar, crește imunitatea și pot să mă odihnesc așa cum trebuie.

Cel mai mult consider că m-a ajutat să mă echilibrez hormonal și să am o sănătate foarte bună a aparatuui reproducător. Spun asta pentru că am luat lăptișor de matcă cu 2 luni înainte să rămân însărcinată. Simțeam că ceva nu e în regulă și trebuie să se regleze cu ajutorul acestui remediu. Am fost uimită să constat că, deși aveam 38 de ani, fix în luna în care mi-am dorit să rămân însărcinată, am și rămas. Nu cred că a fost doar datorită lăptișorului, dar cred că a ajutat foarte mult.


De ce este atât de bun acest lăptișor de matcă, ce proprietăți are?!

Lăptișorul este ”elixirul” făcut de albine pentru regina lor. Cele mai tinere zburătoare din stup, cele mai pure, numite și doici, îl produc în glandele lor hipo-faringiene. Este ca și laptele de mamă pentru sugar. În stup, cu lăptișor de matcă sunt hrănite toate larvele, până la vârsta de 3 zile, după care vor mânca, atât cât trăiesc, doar miere și polen. O singură excepție există de la această regulă: larva de matcă. Ea continuă să primească lăptișor, care constituie hrana reginei, pe toata durata vieții ei.

Minunatul lăptișor de matcă este, poate, cel mai puternic stimulator al celulelor stem.

De-a lungul timpului, în multe laboratoare din toată lumea, cercetătorii studiază acest aur dat de albine, lăptișorul de matcă. Cercetătorii japonezi au descoperit că sub acțiunea lăptișorului de matcă, din celulele stem nervoase se diferențiază noi neuroni, oligodendrocite și astrocite (Shoei Furukawa&Co). Aceștia au răsturnat vechea teorie din medicina convențională cum că neuronii și alte celule nervoase nu se pot regenera.

Lăptișor de matcă – ce conține?

Lăptișorul de matcă pur (crud) este o hrană nutritivă vie care conține în mod natural:

 • apa, proteine, zaharuri, lipide şi săruri minerale
 • carbohidrați (fructoză, glucoză, sucroză; chiar și oligozaharide precum: maltoză, trehaloză, riboză, melibioză și erloză)
 • proteine, peptide speciale (proteine majore, MRJP, royalactin, apisimin; jelleine, jellenie, royalisin, apidaecin, defensin, hymenoptaecin)
 • toți aminoacizii esențiali pentru om (29 de aminoacizi şi de compuşi cu aminoacizi): lizină, prolină, acid aspartic, valină, acid glutamic, serină, glicină, treonină, alanină, tirozină, fenilalanină, hidroxiprolină, leucină, izoleucină, triptofan, cisteină; etc.
 • grăsimi (lipide, fosfolipide și acizi grași)
 • vitamine (B1 (tiamină – este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor ), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic, cea mai abundentă vitamină din lăptișorul de matcă, așa numita vitamină antistres), B6 (piridoxină), B8 (biotină), B9 (folat), B12 (cobalamină), dar nu numai)
 • minerale (oligoelemente și macroelemente: potasiu (K), fosfor (P), sulf (S), sodiu (Na), calciu (Ca), magneziu (Mg), zinc (Zn), fier (Fe), cupru (Cu), mangan (Mn), crom (Cr), etc.)
 • polenpolifenolisteroli (betasitosterol, campesterol, desmosterol, etc.)
 • acizi organici (acid lactic, acid gluconic, acid malic, acid citric, etc.)
 • acetilcolină (un neurotransmițător denumit molecula memoriei)
 • substanțe heterociclice,
 • nucleotide (adenozină, guanozină, citidină și iridină)
 • flavonoide (apigenină, luteolină, crisină, acacetină, naringenină, hesperetină, izosakuranetină, kampferol, quercetină, pinocembrin, fisetin, etc.)
 • enzime (glutation-S-transferază, 1- peroxiredoxin, glucozo-oxidază, fosfatază și colinesterază)
 • substanță similară cu insulina 
 • 3% din compoziția lăptișorului de matcă pur ECO este încă neidentificată, ceea ce arată complexitatea acestui produs

Conținutul de acizi grași speciali are o caracteristică remarcabilă

Acizii grași liberi din lăptișorul de matcă au structuri unice în natură, complet neobișnuite, cu catenă scurtă (8 până la 10 atomi de carbon), în comparație cu ceilalți acizi grași întâlniți în mod curent în regnul animalelor și al plantelor (cu 14 până la 20 de atomi de carbon).

Principalul acid gras este acidul 10-hidroxi-2-decenoic (10-HDA) – acidul albinelor regină, compus bio-activ care se găsește în mod natural numai în lăptișorul de matcă. Dar mai sunt și alții, împreună cu esterii lor (de exemplu: acidul 10-hidroxidecenoic (10-HDDA) și 4-hidroperoxi-2-decenoic acid etil ester (HPO-DAEE).
Acești acizi grași unici sunt responsabili pentru o mare parte din efectele terapeutice ale lăptișorului de matcă, efecte confirmate de nenumărate studii in vivo, in vitro, preclinice și clinice.

Beneficiile miraculosului remediu, laptișor de matcă, în tratarea a numeroase boli

Beneficiile lăptișorului de matcă sunt nenumărate. Enumerăm doar câteva dintre afecțiunile la care poate ajuta:

 • Boli degenerative. Lăptișorul de matcă are efecte benefice în tratarea bolilor degenerative, indiferent de localizarea lor.
 • Afectiuni maligne. Lăptișorul de matcă influențează direct ADN-ul celulelor maligne, având un efect antitumoral. Inhibă tumorile, atunci când este administrat profilactic. Acționează ca regulator al producției de celule ale sângelui (leucocite, hematii…). Normalizează analizele de sânge și starea generală a pacienților aflați sub chimioterapie perfuzabilă și orală. La pacienții care fac chinoiterapie, consumul acestui produs naturist înlătură efectele devastatoare.
 • Sistemul reproducător. Restabileşte echilibrul hormonal atât la femei, cât şi la bărbaţi, creşte fertilitatea, ameliorează tulburările cauzate de menstruaţie sau menopauză.
 • Afecțiuni genetice moștenite. Administrat copiilor născuți cu defecte genetice, îi ajuta mult să recupereze din deficitele pe care le prezintă. Este indicat ca tratament copiilor prematuri, distrofici, hipoponderali. Asigurați-vă înainte că nu au vreo alergie la produsele apicole.
 • Sistemul imunitar. Lăptişorul de matcă pur este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru imunitate. Gammaglobulina ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor sau virusurilor. Royalisin ajută organismul să omoare bacteriile, să vindece rănile şi să combată alergiile. Acidul 10-hydroxydecanoic ( 10-HDA)  are o acţiune directă asupra celulelor T, cheia în apărarea organismului.
 • Scade colesterolul din sânge
 • Sistemul respirator – previne și ameliorează afecțiunile respiratorii și este un bun remediu împotriva astmului.
 • Sistemul digestiv.  Tratează gastroenteritele și previne şi ameliorează ulcerul duodenal. Are bune rezultate în tratarea hepatitei.
 • Sistemul osteo-articular. Ameliorează simptomele artritei, elimină durerile şi redă mobilitatea articulară. Ajută în scăderea inflamației în durerile de spate. Are bune rezultate în tratamentul osteoporozei și artritei reumatoide.
 • Piele, păr, unghii. Lăptișorul de matcă regenerează pielea, părul şi unghiile și are bune rezultate în tratamentul psoriazisului, al eczemelor, acneei şi al herpesului.

Surse:

formula-as.ro

apiland.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *