Secretele unui sistem imunitar puternic se găsesc chiar în cămara ta!


Un sistem imunitar puternic este un bun aliat în aceste timpuri. Ce trebuie sa faci pentru a crește imunitatea corpului tău? Nu trebuie să cheltui toți banii pe medicamente minune, ci poți apela la alimentele din cămara ta. Află care dintre ele sunt bune pentru o imunutate puternică și consumă-le mai des.

Foarte puțină lume știe că 80% din imunitatea organismului este concentrată la nivel intestinal. Echilibrul florei intestinale este deosebit de important pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului imunitar.

Intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră, deoarece atunci cand flora intestinală este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul.


Flora intestinală o echilibrăm printr-o alimentație sănătoasă, consumând frecvent mai ales produse care o stimulează. De asemenea este important să știm ce alimente din cămara noastră ne pot ajuta să avem o imunitate de fier. Fiecare aliment acționează și ajută într-un anumit fel organismul, unele dintre ele fiind adevărate minuni pentru corpul nostru.

Ce alimente, plante sau  vitamine sunt esentiale pentru creșterea imunității?

Kefirul

Este o ciupercă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și aminoacizi.

Kefirul este net calitativ iaurtului având în vedere că are în compoziția sa peste 30 de culturi de bacterii specifice, numite probiotice. Conține bacterii de acid lactic, drojdii și bacterii ale acidului acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora intestinală și elimină agenții patogeni.

Cimbrul

Cimbrul nu este un probiotic, dar este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează foarte puternic imunitatea. Distruge bacteriile, virusurile și ciupercile. Este un un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.

Cimbrul este folosit în special în tratarea tusei neproductive și a bronșitei acute. De asemenea, are un efect calmant asupra stomacului și poate fi folosit atunci când ești balonat sau în infecțiile cavității bucale.

Tămâia

Suplimentele naturale pe bază de tămâie sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar și a articulațiilor. Ele au rol și în ameliorarea afecțiunilor urinare, renale, hepato biliare și reumatice, precum și în problemele de potență.

Tămâia stimulează multiplicarea și activarea celulelor străjer ale sistemului imunitar. Aceste celule sunt responsabile de de anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă boala.

Aveți grijă că puteți consuma intern doar tămâie naturală, pe care ambalajul căreia este precizat acest lucru. În comerț mai găsim capsule cu Boswellia, care este extract de tămâie. De asemenea foarte eficient este și uleiul esențial de tămâie. Administrarea internă a uleiul esențial de tămâie trebuie realizată numai la îndrumarea unui specialist și sub stricta supraveghere a acestuia.

Pulberea de orz verde

Regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții.

Se găsește ”Pulbere de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară în combinație cu apă de izvor sau apă plată, la temeperatura camerei. Puneți o linguriță de pulbere la un pahar cu apă. Se bea dimineața pe stomacul gol. Poate fi adăugată și în shake-uri sau sucuri de fructe.

Chimenul negru (Nigella sativa)

Stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Negrilica, cum i se mai spune, are o acțiune puternică asupra H. Pylori, comparabilă cu terapia tripla de eradicare a virusului, dar și împotriva Stafilococcus aureus, rezistent la meticilină.

Se găsește în magazinele naturiste și în farmacii sub formă de capsule cu ulei de chimen negru (negrilică). Acest ulei este folosit în mod tradiţional pentru a creşte capacitatea de apărare a organismului atât la copii, cât şi la adulţi. Prin componentele sale antioxidante, antiinflamatorii, antitusive, bronhodilatatoare şi nutritive, uleiul de negrilică este un supliment foarte util pentru sănătatea aparatului respirator.

Oregano

Oregano este extrem de bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă: 200129. Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care îmbolnăvesc organismul. Comparativ, menționez alte produse naturale cu valorile lor ORAC:
– cireșele Acerola 70000
– fructele de goji 25300
– zmeura 4882
– merele roșii 4275
– merele Golden 2670
– strugurii negri 2830
– portocalele 1819
– ceaiul verde 1253

Scorțișoara

Are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Previne apariția infecțiilor fungice. Cinamaldehida, substanța chimică din scorțișoară, este un adjuvant pentru prevenirea infecțiilor fungice și bacteriene. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva „bolilor reci”, în special în tratarea plămânilor și a ficatului.

Conține o serie de antioxidanți precum flavonoide, acid fenolic și polifenoli, care protejează corpul de stresul oxidativ și efectele nocive ale radicalilor liber.

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral. Ceaiul de ghimbir este excelent în răceală dacă pui în el și o lingură de miere.

Echinaceea

Este benefică pentru a scurta durata răcelilor și pentru a reduce simptomele, cum ar fi durerea în gât (faringita), tusea și febra. Echinaceea ajută la stimularea sistemului imunitar și în lupta împotriva infecțiilor din corp. Nu este recomamdată însă în cazul bolilor autoimune și alergiilor!

Usturoiul și Ceapa roșie

Multe persoane cunosc proprietățile benefice, nutritive ale cepei și ale usturoiului. Consumul acestora în perioada sezonului rece scade probabilitatea de a te molipsi de gripă sau viroză. Un studiu a demonstrat că peste 60% din persoanele care consumă în mod frecvent usturoi sau ceapă, au șanse mult reduse de a face gripă.

Mierea de conifere

Mierea din brad și pin crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii. Consumați zilnic o linguriță de miere pe stomacul gol și veți vedea beneficiile.

Propolisul

Este considerat ”farmacia albinelor”. Cu ajutorul propolisului, albinele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism. Este considerat un puternic antibiotic natural.

Rodia

Sucul de rodie este foarte gustos și fortifică sistemul imunitar, protejează organismul de răceli, gripe și infecții. Fructele de rodie conțin doi compuși specifici, folosiți adesea pentru beneficiile lor asupra sănătății:

  • Punicalagina, un antioxidant de trei ori mai puternic decât cei regăsiți în vinul rosu sau în ceaiul verde. Acesta se găsește în sucul de rodie, dar și în tegumentele acesteia, din care se obțin extractul și pudra de rodie.
  • Acidul punicic, prezent în uleiul obținut din semințe de rodie. Este principalul acid gras din rodie, un tip de acid linoleic conjugat, cu efecte biologice precum susținerea procesului de scădere în greutate și controlul diabetului, dar care poate oferi sprijin și în reducerea apariției cancerului de sân și a celui de prostată.

La menținerea unei imunități ridicate nu contribuie doar alimentația, mai există și alți factori care ajută foarte mult organismul

APA – o hidratare corespunzătoare înseamnă un sistem imunitar puternic. Apa consumată în cantitate suficientă, protejează organismul împotriva gripei, infecțiilor și a altor boli cronice. Apa intră în componența tuturor organelor. Fără apă, organele nu pot funcționa. Lipsa apei în organism pune în pericol mare sănătatea și viața noastră.

SOMNUL – somnul insuficient sau somnul care nu este odihnitor scade rapid imunitatea, de aceea, numai un om odihnit poate avea o imunitate puternică. Nimic nu compensează lipsa somnului.

SPORTUL – activitatea fizică crește imunitatea și protejează organismul în fața bolilor.

POSTUL – două zile consecutive de post negru (se bea doar apă) regenerează întreg sistemul imunitar și ajută organismul să combată infecțiile. Postul intermitent (de exemplu din 24 de ore, într-un interval de 8 ore se poate mânca, iar 16 ore se ține post – se bea doar apă și cafea neîndulcită) este un alt mod de a restarta întreg sistemul imunitar.

STAREA LĂUNTRICĂ – supărarea, nemulțumirile, frica, stresul, furia, mânia, îndoiala, ura, gelozia, invidiascad dramatic sistemul imunitar și lasă omul descoperit în fața bolilor.
La polul opus, iertarea, compasiunea, iubirea, recunoștința, bunătatea, smerenia, CRESC SISTEMUL IMUNITAR.
Există oameni care fac sport și mănâncă numai sănătos, dar totuși se îmbolnăvesc. Se întâmplă asta datorită agresivității interioare pe care o au. Orice sentiment negativ este o stare de agresivitate a sufletului nostru, o stare din care lipsește IUBIREA.
De aceea, orice tulburare sufletească trebuie conștientizată și înlăturată urgent.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *