Suntem din ce în ce mai grăbiți. Trăim în niște vremuri în care rebuie să ne mișcăm rapid, să alergăm, să facem cât mai multe într-o singuă zi și uităm de noi, de sufletul nostru. Astfel apar dezechilibre, stări de stres, oboseală, minte foarte încărcată, stări de nervozitate, atacuri de panică, insomnii precum și nenumărate alte boli. Când conștientizezi toate acestea apare nevoia de liniște. Cum faci asta? Folosești meditația.
Meditația presupune să-ți ”lucrezi” mintea astfel încât să poți să trăiești, tu cu tine, cât mai bine posibil. Această practică nu te transformă într-o nouă persoană, ci te învață să vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă și să te înțelegi mai bine atât pe tine, cât și pe cei din jur.
Practic, oricine poate medita, iar beneficiile sunt imense, chiar și numai după 5-10 minute, cu care să începi practica ta zilnică. Fizic, psihic, emoțional, spiritual, în scurta vreme vei începe să resimți efectele meditației, dacă o practici în mod consecvent.
Scopul meditației este să te ajute să trăiești în prezent, să te concentrezi asupra lucrurilor pe care le faci fără ca mintea ta să ”plece” în altă parte, să-ți redescoperi astfel puterea și liniștea ta interioară.
Cum ne putem păstra sănătatea grație meditației
Dr. Joe Dispenza este medic, lector internațional, doctor în chiropractică, biochimist, neurolog, profesor, scriitor și cercetător SUA. Studiile sale reflectă interesul crescut față de mintea umană și tot ce putem realiza cu ajutorul ei. Acesta susține puterea extraordinară pe care o are meditația în păstrarea echilibrului interior, atât de necesar sănătății noastre:
”Atunci când sunteți frustrați, aveți frici, temeri și stres sistemul imunitar îngheața și apoi slăbește. Dar când sistemul imunitar este dotat cu gene de control, care produc suficiente proteine, imunoglobulină și anticorpi, atunci sunteți protejați de boli. Am făcut meditație doar câte 10 minute, de 3 ori pe zi, cu 120 persoane care trăiau cu sentimentul frustării, al fricilor sau al diverselor temeri cotidiene. Le-am schimbat starea într-una de mulțumire, de gratitudine și pace interioară.”
MEDITAȚIA ESTE UN VACCIN NATURAL, FOARTE ACCESIBIL, GRATIS, CARE ESTE AICI DE LA NAȘTEREA NOASTRĂ.
Doctorul Dispenza mai susține că a măsurat în timp imunitatea celor 120 de persoane și a constatat că meditația a devenit cel mai bun vaccin împotrva gripei sau a altor boli. Aceasta are un rol major în sistemul imunitar și este prima barieră împotriva bacteriilor și virușilor.
Dr. Dispenza recomandă practicarea meditației spunând că dacă funcționeză bine pe corpul nostru, bolile vor trece pe lângă noi. El o vedea ca pe un vaccin natural, foarte accesibil și mai ales care nu costă decât timp și răbdare.
Studiile demonstrează că 60 zile de meditație, 5 zile pe săptămână, prelungesc chiar și viața!!!Știița explică acest fenomen prin faptul că se lungesc telomerii, ceea ce înseamnă că se îmbunătățește calitatea ADN-ului. Asta înseamnă că vârsta noastră biologică este pe cale să se schimbe, pozitiv.”
Deși par de domeniul fantasticului, Dr. Joe Dispenza susține că toate acestea nu sunt povești, ci sunt deja dovedite științific. A reușit să facă diverse analize pe creier și a aflat că enerergia prezentă în creier, în timpul și după meditație, crește de 100 de ori față de media unui creier normal. Este absolut uluitor!
Recomandari pentru practicarea meditației
- Fă-ți timp să-ți observi gândurile și emoțiile pe care le ai în timpul zilei.
- Pentru a avea rezultate, nu schmba tehnica de meditație de la o zi la alta. Menține-o pe cea cu care ai început.
- Să nu ai așteptări!
- Încearcă să dezvolți întelegere și compasiune pentru ceilalți.
- Renunță la gândurile și emoțiile distructive.
- Nu te aștepta și nici nu îți propune ca gândurile să dispară, focusează-te pe observarea gândurilor și pe faptul de a le lasa să curgă, fără a le înmulți, analiza. Abia atunci vor începe să se împuțineze, lăsând pauze mai lungi între ele.
- Meditația nu înseamnă relaxare! Relaxarea vine de la sine, ca rezultat al practicii. Pornește în meditație de la starea în care ești, accept-o.
- Este mai ușor să practici cu o mantra, de exemplu OM. Mintea ta va fi ajutată să se adune și gândurile vor începe să dispară.
- Odată instalat în postura de meditație, corpul va rămâne astfel datorită concentrării mintii. Renunță să îi mai acorzi atenție corpului și concentrează-te doar pe meditație.
- Poți asemăna intrarea în starea profundă de meditație cu intrarea în starea de somn. Diferența este aceea ca în starea de meditație rămâi conștient și cu mintea concentrată, astfel încât luciditatea te ferește să adormi.