7 lucruri pe care să nu le faci în sesiune


Au trecut sărbătorile. Am petrecut, am băut și mâncat. A fost bine, știu. Acum e timpul „stresiunii”. Inevitabilul s-a produs, timpul a trecut și e timpul să te apuci de învățat. Nu sună prea palpitant. De aceea, Atelier 47 s-a gândit la voi și la 7 lucruri ….

Nu rata petrecerile! Este evident că în sesiune sunt cele mai tari petreceri. Dacă ești puțintel mai „bătrân” știi despre ce vorbesc. Când spun petreceri, mă refer și la cele din cămin, nu doar cluburile sunt pe listă. Chiar dacă pare că moda petrecerilor în cămin a apus, nu este deloc așa. Ce poate fi mai funny decât o seară cu prietenii ( sau nu, nu e problemă, vă împrieteniți oricum) în care râdeți, glumiți și jucați Bolț sau something like this?

Nu sta mereu cu nasul în cărți, dăunează! Decât mult timp și prost, mai bine puțin și bun. Când simți că nu mai dai randament și citeși cu gândul la ce se mai întâmplă pe Facebook, sau cine a mai coborât la țigară, închide toate materialele pe care trebuie să le înveți! Altfel, nu faci altceva decât să pierzi timp în care poți face ceva util pentru tine.


Nu toci informațiile! Nu vei rămâne cu nimic în cap decât pe o perioadă scurtă. Informațiile puse de-a valma în cap, fără nicio coerență, se stochează în memoria de scurtă durată și nu iți vor folosi. Ești norocos dacă ți le vei aduce aminte la examen, dar cel mai probabil vei încurca noțiunile între ele dacă nu creezi legături logice. Ia pixul în mână și fă scheme care pentru tine să aiba coerență și să te ajute chiar dacă ți se pare că pierzi prea mult timp.

Nu-ți blestema zilele! Studenția e cea mai frumoasă perioadă a vieții, crede-mă! Profită de fiecare minut, chiar și de cele în care ai de învățat un camion de cărți. Știi cum se zice, cu răbdarea treci și marea.

Nu învăța incontinuu! Pauzele mici și dese sunt cheia marilor succese! Cu cât înveți mai sistematic și îți lași creierul mai mult să respire, cu atât vei da randament mult mai bun.

Nu te panica! Mâine este examenul? Ai tot timpul din lume, crede-mă. Până mâine mai sunt 3 zile: azi, în noaptea asta și mâine dimineață. Glumesc, parțial. Încearcă să estimezi de cât timp ai nevoie pentru a asimila acele informații și ia-ți o marja de eroare.

Nu uita! Mereu există o speranță și o sesiune de restanțe și măriri! Just in case ești la capătul disperarării.

de Alexandra Stalinescu


Citește și:

Viața după astre – Compatibilitatea dintre zodii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *