Trei băuturi răcoritoare pe care trebuie să le încerci vara asta


 

Foto: e-njoy.us
Foto: e-njoy.us

Hidratarea este cheia unui organism sănătos. În perioada de vară, cantitatea de lichid consumată crește pentru a acoperi pierderile suferite la nivel de tegument. Pentru o hidratare optimă sunt recomandate băuturile fără alcool și ușor călduțe, pe cât posibil.

Te-ai plictisit să consumi doar apă plată cu lamâie și vrei să încerci altceva răcoritor, hidratant și vitaminizant? Iată trei soluții revigorante care te vor face să înduri canicula mult mai ușor și mai reconfortant.

Ceai rece cu mentă 


Indiferent de aroma de ceai aleasă, important este să pui în el multă mentă. Îi va da o notă fresh, răcoritoare. Adaugă și un strop de zeamă de lime și vei avea o băutură perfectă pentru o zi caniculară, apreciată chiar și de cei mici.

Granita cu pepene rosu 

Pentru a prepara această băutură delicioasă, trebuie să amesteci sirop de rodie cu bucăți de pepene (fără semințe). Zdrobește câteva cuburi de gheață și pune-le într-un pahar, alături de celelalte ingrediente. Mai lipsesc doar șezlongul și umbrela.

Mojito 

Prepararea unei băuturi exotice nu îți ia mult timp dacă ai ingredientele potrivite. Îți trebuie mentă, suc de lime, zahăr, apă minerală și multă gheață. Facem o excepție de la regulile de hidratare și adăugăm puțin rom alb. E delicios, invitații îl vor aprecia.

Citește și:

Cele mai bune variante de a-ți petrece vacanța în 2017!

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *