Cum să folosești corect uleiul de măsline în make-up


Este recunoscut ca fiind un ingredient minune, nu numai în bucătărie, ci și pentru pielea noastră. ”Aurul lichid”, cum i se spunea în antichitate, a devenit din ce în ce mai utilizat în industria cosmetică. Folosit pe ten sau pe întregul corp, uleiul de măsline îți va lăsa pielea mult mai hidratată și catifelată.

Proprietățile acestuia sunt multiple datorită multitudinii de vitamine pe care le conține: vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, dar și săruri minerale: fier, fosfor, calciu, magneziu. Uleiul de măsline are un important rol antioxidant și protejează pielea de razele ultraviolete.

foto: facebook.com
foto: facebook.com

Make-up artistul Georgiana Brașoveanu este consultatul nostru în materie de beauty și ne destăinuie cum să ne demachiem corect cu ajutorul uleiului de măsline dar și cum îl putem folosi pentru a ne pregăti fondul de ten.


Se iau două discuri pentru demachiat, se înmoaie în apă caldă, se storc, se adaugă un ulei de măsline cât să acopere discul, se tapotează între ele și se curăță fața. Nu este un procedeu agresiv și câștigi o hidratare naturală.

Pentru persoanele cu un ten mai gras, după demachiere, se folosește apă caldă pentru a îndepărta uleiul de pe față. În acest caz crema este opțională.

În procesul de beauty, uleiul de măsline se mai folosește dacă fondul de ten este prea mat. Se adaugă două picături în compoziția fondului de ten, se omogenizează și se aplică pe față.

Pentru a elimina aspectul lucios, estompați cu pudră aplicată prin tapotare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *