9 greșeli de stil care te îmbătrânesc


Ne chinuim zilnic să găsim metode pentru a ne menține corpul cât mai tânăr, dar facem greșeli de stil care ne îmbătrânesc atunci când ne alegem ținutele, când ne machiem, ne aranjăm părul sau, pur și simplu, când ne alegem rama de la ochelari.

Toate aceste greșeli de stil ne fac să arătăm mai bătrâne cu câțiva ani. De aceea este foarte bine să le descoperim împreună și să le remediem.

foto: fashionlady-in

Evită machiajul dramatic!

Machiajul este un element foarte important în menținerea unui aspect îngrijit, tânăr, proapăt. Este rău fără, dar poate și mai rău este cu un machiaj neadecvat. Câteva greșeli pot atrage ani buni în plus pe fața ta. Folosirea unui tuş de ochi prea pronunţat, spre exemplu, poate face ca ochii să arate mai mici, adăugând astfel ani celor deja existenţi şi subliniind ridurile. Cu un creion de ochi moale și cremos trasează linii fine pentru a realiza un contur de ochi care poate îmblânzi trăsăturile şi te poate face să arăţi mai tânără.


În cazul în care pudra sau fondul de ten sunt folosite din abundenţă, chiar şi ridurile fine se pot accentua. Indicat ar fi să începi machiajul cu hidratarea pielii şi să continui cu un fond de ten hidratant, adăugând la final, numai dacă este absolut necesar, creion corector, pentru a acoperi cearcănele sau petele de pe faţă.

Îți alegi greșit rama ochelarilor!

Nu te sfii să probezi mai multe perechi de ochelari până o vei găsi pe cea potrivită fizionomiei tale. O ramă greșit aleasă te poate transforma pe loc în ”Betty cea urâtă”. O ramă mai îndrăzneață poate fi un plus pentru ținuta ta.

Îți alegi mărimea nepotrivită!

Odată cu vârsta apar și kilogramele în plus. Din dorința de a acoperi cât mai mult din corpul tau ai tendința să te îmbraci cu haine mult mai mari. O mărime nepotrivită nu numai că te îmbătrânește dar te și îngrașă. E de preferință să alegi haine care să îți urmărească linia corpului.

1

Porţi fuste prea lungi!

Numărul de ani nu trebuie să fie direct proporțional cu centimetrii din lungimea fustei! Trebuie să scoți definitiv din garderoba ta fusta până la jumătatea gambei. Nici fustele până în pământ nu sunt bune, mai ales, asociate cu kilogramele în plus te fac și mai mare decât ești. Am sugera să porți o fustă până la jumătatea genunchiului care te-ar putea avantaja mult mai mult.

Nu te îmbrăca cu hainele fiicei tale adolescente!

Dacă ești o tipă mereu în pas cu moda și ai un corp care îți permite, nu înseamnă că trebuie să exagerezi. Alege-ți haine potrivite pentru vârsta ta! Deși ți se pare măgulitor și amuzant ca lumea să te confunde de la spate cu fiica ta, află că nu este. Din contră, te va face să arăți ridicol. Nu e nimic rău în a fi în tendințe, dar adaptează-le vârstei, selectând din accesoriile destinate tinerilor doar câteva care se pot integra ținutelor tale.

O asemenea gafă vestimentară va scoate și mai tare în evidență diferența dintre vârsta ta reală și cea pe care ai vrea s-o mai ai.

Folosești excesiv negrul!

Cu trecerea anilor pielea noastră devine mai albă, iar duritatea negrului nu face altceva decât să scoată în evidență ridurile. Trebuie să se obţină un echilibru. Astfel, pentru un ten măsliniu, o culoare a părului şaten-roşcat s-ar potrivi de minune. Dacă pielea este deschisă la culoare, alege să obţii un aspect strălucitor vopsindu-ţi părul în nuanţe de castaniu mediu sau deschis.

În cazul vestimentației, dacă ești adepta little black dress, este indicat să porți un accesoriu colorat.

Ferește-te de pantofii butucănoși!

Chiar dacă sunt mai comode, platformele sunt butucănoase și adaugă ani și kilograme în plus. Alege variante mai slim pentru încălțările tale.

foto: coquette-blogs-com
foto: coquette-blogs-com

Evită eșarfele!

Dacă ești fan eșarfe, încearcă să nu îți înfășori gâtul cu ea sau să o folosești pe post de șal, pe umeri. Este old fashion. Folosește-o altfel: atașeaz-o unei genți, la mână, etc. Neapărat să fie o culoare contrastantă. În cazul broșelor, pune-ți doar una care să reflecte un design unic și de preferință nu în piept, la rever.

Evită sportul în exces!

Este foarte sănătos să faci sport, dar dacă „lucrezi” prea mult anumite grupe de muşchi (  tricepşii, cvadricepşii şi bicepşii), acest lucru poate duce la deformări fizice pe termen lung. Specialiștii recomandă ca atenţia în timpul exerciţiilor fizice să se concentreze pe muşchii din jurul taliei şi de pe abdomen, care, odată tonifiaţi, te vor face cu siguranţă să arăţi mai tânără.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *