Capoeira la Piatra Neamț


foto: facebook.com

Prima dată am auzit de Capoeira într-un film, la TV. Nici nu mai știu cum se numea, însă, am reținut cu câtă grație și eleganță poți practica un sport violent, văzut ca o îmbinare între dans, muzică și luptă, un adevărat mod de viață.

Din fericire, sâmbătă, 17 septembrie, vom avea Capoeira la Piatra Neamț. Vom putea afla mai multe despre acest sport exotic și urmări și ceva demonstrații pe platoul Curții Domnești, de la ora 12:00, în cadrul evenimentului ”Capoeira: dans, tradiții și cutură”, organizat de Asociația pentru Dezvoltare și Inovare în Europa – ADIE.

Timp de aproximativ 5 ore spectatorii vor avea ocazia să vadă explozii de muzică, culoare, acrobaţie, luptă şi exuberanţă specifice spiritului brazilian.
Participanții la acest festival se vor bucura de informații privind istoria capoeirei, maculele (un dans războinic de origine africană), muzică tradiţională braziliană, samba de roda, petrecere braziliană.


Programul evenimentului:
12:00 – 12:30 Deschiderea evenimentului, prezentarea invitaților: Asociația Sportivă „K-NOI” (Grupul Capoeira Brasil Romania) din Iași și Asociația Club Sportiv Capoeira FIT din Suceava (Capoeira Suceava – Grupul Capoeira Brasil).
12:30 – 13:00 Prezentarea instrumentelor tradiționale, seminar de muzică
13:30 – 14:00 Capoeira, seminar de dans brazilian
14:30 – 15:00 Pauza
15:00 – 15:30 Maculele – dans tribal african, roda de maculele
15:30 – 16:30 Spectacol de Capoeira

Pentru mai multe informații aici 

Citește și: 

”La apă” cu Filmul de Piatra!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *