Treisprezece, cu Gabi Vicu


foto: facebook.com
foto: facebook.com

Gabi Vicu este omul din spatele proiectului cultural Porția de cunoaștere. Cunoscându-l, îți poți da seama că acest eveniment a început să existe datorită dorinței de a-și satisface propria lui sete de cunoaștere. A reușit să aducă în fața publicului nume mari din cultura și spiritualitatea românească. Din fericire, m-a avertizat că nu se oprește aici. Vrea mai mult. Asta nu face decât să ne bucure că vom putea beneficia de câte o ”porție” tot mai generoasă.

Pentru a-l descoperi pe Gabi Vicu, în afara Porției de cunoaștere, l-am supus testului de Treisprezece întrebări.

Care este ritualul tău de dimineață?


Nu am un anume ritual….  beau cafeaua, citesc, mă informez și mă rog dacă simt nevoia. Obișnuiesc să mă apuc de muncă imediat ce mă trezesc. Ceea ce fac mă încarcă, îmi place și lucrez cu pasiune.

Ce parfum folosești?

Chanel Egoiste e parfumul pe care îl folosesc acum. Mai am și altele dar e cel care mă ”caracterizează” momentan.

bentley-continental-gt-v8s-concourse-series-black-edition
foto: carsguide.com.au

Mașina de vis ar fi?

Îmi place mult Bentley Continental GT și Rolls Royce Wraith, ambele au un design sport și elegant, sunt lucrate manual și asta le face să emită o energie aparte.

Care este răsfățul tău preferat?

Mă răsfăț când fac sport, când citesc și mă uit la documentare. Consider că trebuie să existe echilibru între activitățile fizice și preocupările intelectuale iar cu cât activitatea fizică este mai intensă cu atât informațiile se fixează mai bine.

foto: facebook.com
foto: facebook.com

Vacanța ta ideală, unde ar fi?

La Veneția pentru că-i place Oanei foarte mult acolo. Să văd o femeie fericită, nu se compară cu nimic, iar fericirea ei e și fericirea mea.

Ce mâncare preferată ai?

Nu sunt o persoană cu preferințe foarte clar definite dar recunosc că îmi plac dulciurile și bucătăria italiană: pizza, paste, fructe de mare.

Cum te relaxezi?

Mă relaxez foarte bine când conduc. E ca și cum ar fi un moment de intimitate pentru mine. Îmi place pentru că pot să văd într-un timp relativ scurt multe zone și locuri noi. De asemenea, pot spune, că îmi dezvoltă flexibilitatea cognitivă pentru că e nevoie să fiu atent la trafic, la locurile prin care călătoresc și la discuția cu o altă pesoană din mașină.

Mă relaxez foarte mult și când stau la terasă cu oameni cu care pot să discut despre interioritatea noastră, despre ceea ce contează și are valoare pentru noi.

Ce carte te-a impresionat cel mai mult?

Secretele vârstelor de aur” a lui Pavel Coruț a fost o carte care a avut un impact foarte puternic asupra mea, o carte de dezvoltare personală foarte bine scrisă. „Transdiciplinaritatea manifest” a domnului academician Basarab Nicolescu mi-a plăcut mult și „Inteligența materiei” scrisă de domnul prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan mi-a influențat optica în raport cu viața spirituală.

foto: altex.ro
foto: altex.ro

Dar film?

The Notebook și The Lake House mi-au plăcut pentru că au un impact puternic emoțional, te fac să vezi viața altfel, mai profund și mai puțin egoist. Mai pot enumera câteva: Good Will Hunting, Zorba Grecul, Seria BD, Actorul și Sălbaticii. 

Ce muzică asculți?

Ascult hip hop, îmi plac Cedry2k, 2Pac, Eminem. Am și făcut în trecut muzică hip hop. Proiectul se numește Incisiv. Am câteva clipuri realizate și … poate nu mă opresc aici.

Ce persoane ți-au influențat, în mod evident, viața?

Sunt trei persoane: mama mea, profesorul Florin Munteanu – care ne-a onorat cu prezența dumnealui și la Porția de Cunoaștere – și Oana, iubita mea.

Proiectul de care ești mândru?

Sunt două proiecte. Primul este Porția de cunoaștere și al doilea este cel muzical cu Incisiv. Fiecare are specificul lui. Voiam ca proiectele să meargă independent, dar se pare că interferează până la urmă. Cunoașterea se reflectă în orice aspect al vieții noastre. Prin muzică, aș vrea să trezesc mai mult interesul tinerilor spre sfera cunoașterii. Momentan, foarte multe resurse le-am alocat Porției de cunoaștere și am pus mai puțin accent pe activitatea muzicală.

Care sunt visele tale?

Cel mai puternic vis al meu este ca Porția de Cunoaștere să devină un proiect care să atingă și mai mulți oameni, să contribuie la procesul lor de evoluție. Imi doresc să dezvolt proiectul și în alte direcții. Mă refer aici la ajutor dat copiilor supradotați care au nevoie de o pregătire specială astfel încât să prindă aripi și să își împlinească întreg potențialul.

Citește și: 

Treisprezece, cu Orlando Nistor

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *