Trendurile sezonului în materie de unghii, cu nail artist Irina Băluț


Ani de zile m-am chinuit singură să-mi aranjez unghiile, până am descoperit miraculoasa ojă semipermanentă de la salon și mâinile îndemânatice ale Irinei Băluț. Unghiile arată impecabil și după o lună de zile. Este perfect pentru femeile care sunt în permanentă mișcare și au timpul limitat.

Dar cum și la unghii, ca în oricare alt domeniu al modei, există trenduri, am mers la salon și m-am interesat despre ce anume se poartă în acest sezon. Am dat peste Irina Băluț, un adevărat nail artist, care nu doar știe să facă ca unghiile să arate impecabil, ci este și talentată. Se joacă cu texturi, pietre și culori realizând mini opere de artă pe mâinile femeilor. Îi place ceea ce face și lucrează cu pasiune.

Bineînțeles că nu am găsit-o liberă, dar am reușit să obțin câteva informații care sper să va fie de ajutor și să vă dea idei când vă veți aranja unghiile data viitoare.


foto: atelier47.ro
Irina Băluț, foto: atelier47.ro

Ce se poartă în acest sezon?

În fashion show-urile Celine, Emilio Pucci, Bottega Veneta, Calvin Klein sau Alexander Wang am observat că se poartă unghiile ovale si migdalate. Se pune accent pe nuanțe naturale. De asemenea se poartă rotunjimea naturală și lungimea medie.

Sunt cliente care preferă acest stil, dar sunt și cliente care vor ceva mai puternic, mai îndrăzneț. Sunt desingeri care au dat tonul și în acest sens. Manichiura metalică este în mare trend în această iarnă. Aceste nuanțe se folosesc atât de sine stătător, cât și pentru a acoperi doar o parte a unghiei.

foto: fashionisers.com
foto: fashionisers.com

Fanele stilului gotic pot fi încântate. Sunt la modă ojele de culoarea neagră, prună, violet închis și bordo închis.

Nici culorile pastelate nu lipsesc. Avem la dispoziție practic toate nuanțele: de la „incolorul” natural, și până la rozul pudrat și bejul-gri.

Manichiura „Nude” sau Negative Space este un tip de nail-art, care acoperă nu toată suprafața unghiei, ci doar o parte a acesteia. Aceasta tehnică permite realizarea celor mai diverse „imagini”: de la imprimeuri geometrice clasice, până la abstracte și complicate.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Culoarea roșie la unghii pare să nu se demodeze niciodată. O astfel de manichiura aprinsă este ideală nu doar pentru look-uri de seara și întâlniri romantice, ci și pentru look-uri casual. După părerea designerilor, manichiura roșie la modă trebuie să fie executată fără alte completări de culoare.

foto: atelier47.ro
foto: atelier47.ro

Eu sunt mai old fashion în materie de unghii și te întreb dacă se mai poartă french-ul?

Da, se mai poartă. Este mereu în trend doar că apar tot felul de variații. Dacă în sezoanele precedente la moda era french-ul colorat și aprins, în iarna 2017 la moda revin nuanțele clasice pastelate și marginea albă. Brandurile propun să ne jucăm cu french-ul clasic. De exemplu, Tibi prezintă french-ul cu o banda albă transversală, care traverseaza unghia la mijlocul palatului unghial. Tome NYC a folosit la executarea manichiurii oje metalice la modă și puncte, iar A Detacher, Cushnie et Ochs s-au jucat cu ojele negre.

httpsportbody.biz
foto: httpsportbody.biz

Data trecută mi-ai făcut unghii degrade. Se poartă?

Se poartă manichiura în două culori. Drept bază, brandurile au folosit des negrul combinat cu alte nuanțe potrivite cum ar fi alb, bej și levănțică. Manichiura ombre este un alt hit al sezonului. La crearea acestuia pot fi folosite cele mai diverse nuanțe și culori, deși, în sezonul toamnă-iarnă 2016-2017, o atenție deosebită se va acorda culorilor „nude”.

foto: fashionisers.com
foto: fashionisers.com

Dar pietricelele și modelele pe unghii?

Este în vogă manichiura cu pietricele strălucitoare, ștrasuri și glitter. În plus, foarte des se folosesc diferite stofe, folie de pergament, pietre lichide, oje-gel multicolore și multe alte metode de decorare a unghiilor.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

M-am lămurit că este imposibil să nu găsești ceva să se potrivească stilului tău în acest sezon: de la manichiura aparent clasică, simplă, în culori naturale, nude și până la cea curajoasă, îndrăzneață, provocatoare cu roșu, negru, violet, texturi metalice, aplicații de pietre, ștrasuri ș.a.m.d.  

Contează doar să fii curajoasă și să îți faci unghiile așa cum îți place, căci acestea vor fi cartea ta de vizită. Fii atentă! Unghiile pot spune multe despre tine! 🙂

Citește și:

Stop și de la capăt, cu Mihaela Cristea

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *