Cum ne dăm seama dacă un bărbat ne place?


Te provoc la un exercițiu scurt de imaginație! Ești la o petrecere și ți s-a oprit privirea asupra unui bărbat care arată bine, interesant, șarmant. Încerci să te faci remarcată, dar … cum afli dacă și bărbatul este interesat de tine, fără să te apropii de el, fără să devii penibilă insistând cu privirea?

Limbajul corpului este soluția acestei provocări. Putem ghici gândurile unei persoane și chiar să îi anticipăm acțiunile viitoare doar studiindu-i foarte bine gesturile și poziția corpului.

Studiind comportamentul animalelor în procesul de seducție, reprezentanții psihologiei behavioriste au descoperit că atât masculii cât și femelele folosesc o serie de gesturi complexe, unele bătătoare la ochi, altele foarte rafinate pentru a capta atenția partenerului. La oameni, succesele în relațiile sexuale cu membrii sexului opus depind tocmai de priceperea transmiterii și recunoașterii semnalelor.


Bărbații și femeile au un comportament diferit când vine vorba despre limbajul nonverbal al seducției. Să descoperim câteva dintre gesturile făcute de bărbați atunci când sunt în preajma unei femei care prezintă interes.

Poziția corporală

Imediat cum un bărbat vede o femeie care îi place, tinde să se îndrepte de spate și să-și scoată pieptul în față. Își desface brațele creând impresia că are nevoie de mai mult spațiu pentru constituția sa masivă. Poziția cu mâinile în șold accentuează mărimea sa corporală și demonstrează disponibilitatea pentru aventură.

Gesturi de împăunare

Își duce mâna la gât pentru a-și aranja cravata, gulerul sau pentru a îndepărta o scamă, un fir de praf inexistent de pe umăr. Își aranzează butonii, cămașa, sacoul sau orice alt obiect vestimentar. De cele mai multe ori își aranjează părul pentru a avea un aspect exterior cât mai atractiv.

Expunerea zonei intime în semn de masculinitate

Unii bărbați se folosesc de gestul mai agresiv de a-și băga degetul mare în curea, gest care face trimitere în zona organelor genitale. Dacă stă jos sau rezemat, picioarele le va ține desfăcute expunându-și zona intimă.

Orientarea trupului către ținta aleasă

Bărbatul își poate întoarce trupul înspre femeie și, mai mult, va poziționa laba piciorului în direcția ei.

Dilatarea pupilelor

Dacă pasiunea crește, cresc și pupilele, se dilată. De la distanță este mai greu de observat, dar într-o conversație față în față se poate observa foarte ușor.

Cu toții am observat aceste gesturi, dar nu conștient. Vă propun de această dată să ieșiți din casă și să testați chiar voi aceste secrete ale limbajului corporal. Chiar dacă nu vă găsiți imediat un iubit, măcar vă veți distra pe cinste!

Citește și: 

Cum te seduce o femeie?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *