Stop și de la capăt, cu Mihaela Cristea


Mihaela Cristea (Mimi), foto: atelier47.ro
Mihaela Cristea (Mymy), foto: atelier47.ro

Uneori, când viața ta nu este așa cum ai visat-o, trebuie să spui stop. Să îți pui pe o foaie de hârtie toate dorințele și tot ce îți lipsește și să ai curajul să schimbi, să lupți pentru visurile tale până când totul capătă forma creată de tine.

A renunțat la un job într-o filială a unei banci, din Piatra Neamț, pentru a-și îndeplini un vis! A fost nevoie de curaj și de un dram de nebunie, dar acum iubește ceea ce face și  se duce cu zâmbetul pe buze la muncă. Este vorba despre make-up artistul Mihaela Cristea sau Mymy, cum o știu prietenii.  

Am avut un șoc când te-am văzut la cosmetică. Te știam de la bancă și … de-odată te-ai schimbat și ai trecut de la un job rigid și plin de cifre la unul care are de-a face mai mult cu latura creativă. Ce te-a determinat să faci o așa schimbare?


Obosisem să lucrez în bancă. Și nu fizic, ci psihic. Stresul era din ce în ce mai mare și motivația scădea cu fiecare zi care trecea. Era o corvoadă să mă trezesc și să mă duc la un loc de muncă de care mă săturasem.

Obosisem să lucrez în bancă. Și nu fizic, ci psihic. Stresul era din ce în ce mai mare și motivația scădea cu fiecare zi care trecea. Era o corvoadă să mă trezesc și să mă duc la un loc de muncă de care mă săturasem. Simțeam că trebuie să îmi fac curaj să fac ceva. Mă gândeam că trebuie să mai existe ceva pe lumea asta ce pot face și să îmi placă. Și … am găsit. Am studiat la Liceul de artă și mi-a plăcut foarte mult ce făceam, eram fericită. Am fructificat pasiunea mea pentru artă într-un domeniu creativ care îmi dă voie să fiu liberă, să creez, nu pe pânze sau pe obiecte, ci direct pe oameni. Îmi folosesc toate cunoștințele și abilitățile pentru a pune în evidență trăsăturile frumoase ale unei femei. Sună ciudat, dar asta înseamnă make-up-ul pentru mine.

Mihaela Cristea (Mimi), foto: atelier47.ro
Mihaela Cristea (Mymy), foto: atelier47.ro

Cum e acum o zi de muncă ?

Tot ceea ce fac, fac cu plăcere. Mă relaxează teribil doar gândul că mă duc zilnic într-un loc în care îmi place ceea ce fac. În timpul ședințelor de make-up mă destind complet, ador să mă joc cu umbre, lumini, culori. Fac tratamente faciale, micropigmentare a sprâncenelor, extensii de gene etc. Caut să învăț și să experimentez întotdeauna noi metode în urma cărora clientele mele să arate impecabil.

Andreea, machiaj realizat de Mimi Cristea, foto: facebook.com
Andreea, machiaj realizat de Mymy Cristea, foto: facebook.com

Cât de motivant este acum job-ul tău?

Foarte motivant ! Atunci când lucrezi cu drag, cu pasiune, satisfacția este pe măsură. Mă încurajează și mă motivează reacția clientelor când se văd în oglindă și exclamă: ”Wow.. ce schimbare!”, când primesc mesaje de mulțumire sau când, pur și simplu, te îmbrățișează mulțumidu-ți.  E un sentiment minunat care mă ambiționează să devin și mai bună în ceea ce fac.

Adina și Katy,
Adina și Katy, machiaj realizat de Mymy Cristea, foto: facebook.com

Câteva sfaturi pentru cititoare?

  • Cel mai important este să vă lăsați zilnic câteva minute doar pentru voi în care să vă îngrijiți, să vă admirați, să vă puneți o mască, un fard, să vă iubiți pe voi!
  • Demachiați-vă întotdeauna tenul înainte de culcare și folosiți o cremă hidratantă!
  • Conturați-vă cât mai natural sprâncenele.
  • Dacă tenul pare tern și obosit, aveți nevoie doar de o tusă de blush pentru a prinde viață. Blush-ul este un produs multi­funcțional, așa că, în lipsă de ruj, puteți aplica puțin fard chiar și pe buze sau pleoape.
  • Pentru un ten care radiază, aplicați deasupra pomeților un blush cu particule mici sidefate care reflectă lumina.
  • Cel mai rapid mod de a părea aranjate, fără prea mult efort, este să folosiți un ruj.
  • Dacă aveți buzele crăpate, nu mai aplicați ruj pentru că veți evidenția și mai mult crăpăturile inestetice. Mai bine folosiți un balsam de buze hidratant.
  • Produsul pe care orice femeie ar trebui sa-l aibă în geantă este mascara. Conferă dramatism privirii și face ochii mari și luminoși.

Pentru multe alte trucuri vă aștept, cu mult drag, la cursurile de Self Make-up, care vă vor ajuta să vă faceți singure un machiaj corect, de zi sau de seară.


Pentru mai multe detalii, click aici: Mymy Cristea make-up artist

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *