Treisprezece, cu Roxana Roca


Roxana Roca este una dintre cele mai interesante apariții din Piatra Neamț. Este o prezență discretă, dar imposibil să nu fie remarcată. Are un stil foarte bine definit, caracterizat prin: machiaj natural ( este una dintre puținele femei care arată foarte bine fără machiaj ), un superb păr cârlionțat, croieli simple, puse în valoare de câte o piesă vestimentară statement care ”colorează” întreaga ținută. Știu că sunteți curioși să-i aflați secretele. Interviul vă va dezvălui câteva dintre ele în doar treisprezece pași!

Care este ritualul tău de dimineață? 

Primele gânduri sunt de recunoștință și mulțumire pentru toate binecuvântările din viața mea. După, fac schimb de energie cu fiul meu, Albert, și încercăm să ne respectăm tabieturile: ascultăm muzică, ne delectăm cu un suc, proaspăt stors, din legume sau din orz verde, luăm micul dejun și ne pregătim pentru ziua ce urmează.


Ce parfum folosești?

Parfumul ne încântă și ne pune în evidență într-un mod subtil … Iubesc când trec pe lângă anumite persoane și simt un miros îmbietor. Prefer aromele fresh – Chanel  Mademoiselle – pentru sufletul meu, dar și Armani Prive – Vetiver. Depinde de ocazie.

De ce produse de beauty nu te poți despărți?

E o vorba: „nu pune pe piele ce nu poți mânca”. Așa că prefer toate produsele naturale, uleiuri în loc de creme. Nu mă machiez în fiecare zi și nu mă pot despărți de uleiul de cocos pentru față și buze.

Care este răsfățul tău preferat?

Natura, soarele, cântecul păsărilor … toate mă încarcă, depinde pe cine ai alături. Prefer și o baie turcească și un masaj relaxant cu o muzica de pian în surdină. Dar să nu uităm să ne bucurăm de lucrurile simple cum ar fi o îmbrățisare, un zâmbet, un cuvânt frumos spus cuiva drag.

Vacanța ta ideală, unde ar fi?

Oriunde putem să ne simțim ca în vacanță, dacă ești cu familia și oamenii dragi. Marea e pe primul loc, în special în zone uitate de lume și de agitație, totul exotic.

Ce mâncare preferată ai?

Am multe mâncăruri preferate, în special pastele și ciocolata. Îmi mai plac poale-n brâu ( făcute de mama), salata de boeuf și salata de vinete. În cea mai mare parte a timpului aleg însă mâncarea vegetariană.

Cum te relaxezi?

Ascultând muzică fie la un concert, fie în mașină, la volan. Mă relaxează și plimbările în natură, cititul, o cină romantică, atunci când mă pictează fiul meu, Albert, pe față 🙂 . Toate îmi aduc liniștea sufletească.

Ce carte te-a impresionat cel mai mult?

Îmi plac cărțile de spiritualitate: ”Omul devine ceea ce gândește” de James Allen – titlul spune tot. O prietenă dragă mi-a făcut cadou cartea Jocul vieții. Un mesaj important din aceasta carte e că primim ceea ce oferim, că viața nu e o lupta, ci un joc.

Dar film?

Îmi plac filmele care pun în scenă ceea ce simțim, ce ne dorim. Filmele de dragoste ( Meet Joe Black, Ghost), filmele istorice (Troia, Gladiatorul, Ultimul samurai ), biografice ( Pianistul ), cele SF ( trilogia Stăpânul inelelor ) și lista e lungă …

Proiectul nostru e să ne găsim scopul, să fim mai buni, mai înțelepți, mai iubitori și să îi tratăm pe oameni așa cum am vrea noi să fim tratați

Ce muzică asculți?

Depinde de starea de spirit în care mă aflu. Ascult melodiile care îmi reflectă emoțiile interioare –  muzica clasică, cea relaxantă, calmă, dar și cea pop.

Ce persoane ți-au influențat, în mod evident, viața?

Nu pot spune că mi-a influențat viața cineva anume, e vorba despre noi și despre ce simțim în anumite situații și conjuncturi, despre cum empatizăm și învățăm să filtram informațiile. Familia mea, fiul meu, Albert, de la care învăț în fiecare zi câte ceva. Fiecare persoană apare cu un rost în viața noastră, ne ajută să evoluăm pe toate planurile. Nimic nu cred că e întâmplător.

Proiectul de care ești mândră?

Sunt binecuvantată și recunoscătoare pentru tot ce am primit în viața asta. Proiectul nostru e să ne găsim scopul, să fim mai buni, mai înțelepți, mai iubitori și să îi tratăm pe oameni așa cum am vrea noi să fim tratați. Important e să nu avem așteptări de la nimeni decât de la propria persoană.

Care sunt visurile tale?

Visez mult 🙂 … În primul rând îmi doresc sănătatea celor dragi și a mea. Poți să ai și luna de pe cer, dar, dacă nu ai liniștea sufletească, e în zadar. Totul pornește din tine, totul pleacă de la un gând. Important e să crezi în tine și să îți dorești.

P.S. O casă pe malul mării, muntele în spatele ei, natura la picioare … bineînțeles, alături de persoanele dragi.

foto: facebook.com

Citește și : 

Treisprezece, cu Manuela Papalicef

 


One Comment

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *