Cine este prima doamnă a Franței?


foto: instagram.com

În ultima vreme se acordă o importanță tot mai mare soțiilor de președinți ai principalelor state ale lumii, poate și pentru că nu se pliază vreunui tipar clasic. Carla Bruni, Michelle Obama, Melania Trump și acum Brigitte Trogneux, prima doamnă a Franței, sunt doar câteva exemple care au apărut pe prima pagină a ziarelor și au fost intens mediatizate pe rețelele de socializare.

Povestea de dragoste dintre noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, și Brigitte Trogneux (n.1953) pare desprinsă din scenariile de film. Intră cu siguranță în istorie: el ca cel mai tânăr președinte al Franței (39 ani), iar ea cea mai în vârstă primă doamnă (64 ani). Diferența de vârstă dintre cei doi a atras atenția întregii lumi asupra lor, iar comentariile nu au ezitat să apară. Sunt cei care cred că dragostea nu are limite de vârstă și cei care condamnă relația lor, mai ales din cauza faptului că s-au cunoscut când Emmanuel Macron i-a fost elev.

foto: instagram.com

Cum a început povestea de dragoste


Brigitte Trogneux este profesoară de dramaturgie și artă teatrală și are trei copii din prima căsătorie cu André-Louis Auzière. Emmanuel Macron s-a îndrăgostit de ea la doar 17 ani, pe vremea când aceasta îi era profesoară la o școală privată din Amiens. Și-a propus să o cucerească și să își petreacă restul vieții alături de ea deși ea era o femeie cu 25 de ani mai mare decât el, cu un statut respectabil de soție și mamă. „La 17 ani, mi-a spus că indiferent care sunt consecințele, el se va căsători cu mine“, a declarat Brigitte Trogneux.

Deși ulterior s-a mutat la Paris, a continuat să vorbească mereu cu ea la telefon. Răbdător și hotărât, a reușit să o cucerească, s-o convingă să divorțeze și să se mute în capitala Franței alături de el. S-au căsătorit în 2007 și s-au mutat împreună cu cei trei copiii ai ei. El a devenit tată vitreg pentru fiica soției sale, Tiphaine, si pentru cei doi fii, Sébastien și Laurence, deși aceștia sunt aproape de aceeași vârstă cu el.

foto: instagram.com

Este asemănată cu Michelle Obama

În ciuda criticilor răutăcioase și a diferenței de vârstă, cei doi formează un cuplu fericit, mai ales dacă e să luăm în calcul mulțumirile lui Macron din discursurile publice făcute soției sale sau afecțiunea pe care cei doi și-o arată în public. Dacă mai ținem cont și de influența pe care prima doamnă a Franței o are asupra soțului ei, nu ne mai întrebăm de unde aceste similitudini observate de presa internațională între cuplurile Obama și Macron.

Aparițiile ei sunt feminine, elegante și stilul vestimentar  este permanent analizat de către criticii de modă. Îi plac ținutele moderne și are o preferință pentru Louis Vuitton.

„Este sufletul meu pereche, care mă stimulează din punct de vedere intelectual, și confidenta mea. O să iau decizii mult mai bune dacă ea mă susține și este fericită“, a declarat politicianul în campania sa electorală.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *