Cele 10 semne că obișnuința a luat locul iubirii într-o relație


De cele mai multe ori iubirea apare spontan, fără să ne dăm seama când ne-a lovit. Oare e adevărat că dragostea durează 3 ani, așa cum fredonează Tudor Chirilă într-o melodie de-a lui? Răspunsul la această întrebare este la fel de concret cum este și la întrebarea dacă există extratereștri. Dragostea chiar e oarbă! Apare din senin și, de cele mai multe ori, dispare tot la fel. Nu degeaba se spune că încurcate sunt căile dragostei.

Cu toate acestea, există povești de dragoste care durează o viață întreagă. Bineînțeles că nu este totul roz, dar unde există comunicare, sinceritate și înțelegere, (sună clișeic, știu), toate problemele se rezolvă de la sine. Și totuși cum putem să ne dăm seama că relația noastră se bazează pe iubire sinceră sau e doar o obișnuință care ne ține în zona noastră de confort? Iată 10 semne care indică faptul că obișnuința a acaparat relația:

  • Dispar acei fluturi din stomac
  • Apare monotonia în cuplu
  • Vă spuneți “te iubesc” ca și cum spuneți “bună ziua”
  • Nu vă mai faceți complimente
  • Simțiți nevoia de ceva nou
  • Pe zi ce trece se înmulțesc defectele partenerului
  • Nu te mai simți fericit
  • Vă certați mai des
  • Atracția fizică scade
  • Te complaci în relație din teama de a nu rămâne singur

Linia de demarcație între iubire și obișnuință este atât de fină încât nu este tocmai ușor să facem diferența. Iubirea este intensă, vie și oferă o stare euforică continuă, iar persoanele care iubesc trăiesc fiecare clipă în doi la intensitate maximă și se bucură una de cealaltă.


De cele mai multe ori, distanța este cea care ne apropie și dacă acea persoană este pentru noi, va fi până la final

Obișnuința însă aduce o stare de liniște și chiar plictiseală, iar sentimentele puternice de bucurie și mulțumire lipsesc, stările neutre fiind cele care primează. De multe ori, dacă simțim că obișnuința s-a instalat, pentru a ne da seama de ce avem nevoie cu adevărat în viața noastră și a vedea dacă relația în care ne aflăm este cea perfecta pentru noi, trebuie să ne oferim o pauză în care să medităm la ceea ce ne dorim cu adevărat de la partener. O perioadă de separare va fi benefică amândurora întrucât răspunsurile cele mai bune vin din interiorul nostru. De cele mai multe ori, distanța este cea care ne apropie și dacă acea persoană este pentru noi, va fi până la final.

E adevărat că iubirea naivă de la început nu poate dura toată viața, dar urmele ei trebuie să rămână veșnice.

foto: pinterest.com


Citește și:

Despre iubire, perfecțiunea umană și secretele unui cuplu reușit și longeviv, cu dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *