Băiețeii nu poartă rochițică. Sau poate că da!


Băiețeii nu poartă rochițică?!

Într-o dimineață, băiețelul meu de 2 ani și jumătate m-a văzut îmbrăcată cu o rochie. E la vârsta la care vrea tot ce vede și mi-a zis că vrea și el o rochițică.

Primul instinct a fost să îi zic că e băiețel și băiețeii nu poartă rochie. Greșit! Și bărbații poartă rochie. Am văzut și văd tot mai des pe net, la TV și chiar în comunitatea noastră. Așa că nu am putut decât să caut o rochie de-a mea și să i-o dau să se îmbrace. Foarte fericit a defilat, a dansat în ea până a hotărât singur să o scoată.

Și bărbații poartă rochie!

Pozele cu podiumuri pe care defilează modele masculine îmbrăcate de designeri celebri în rochii sau fuste devin virale pe net. Postările sunt pline de comentarii mai mult contra decât pro. Multă lume se arată indignată de îndrăzneala designerilor de a atribui piese de vestimentație feminină bărbaților.


rochie bărbați din colecția Gucci

Cu toate acestea, artiști celebri, precum Kurt Cobain și Freddie Mercury, s-au afișat îmbracați în haine de femei și opinia publică nu a părut atât de deranjată ca atunci când designerii propun noi tendințe în moda masculină printre care se inserează și câte o rochițică. Că motivele purtării rochiilor sunt diferite, asta e altă poveste, dar în esență sunt aceleași piese considerate feminine, puse pe corpul unui bărbat.

Așadar baiețeii/ bărbații pot purta sau nu, rochie, tocuri, fuste. Este însă o alegere personală motivul pentru care o fac: marketing, atragerea atenției, pro feminism, trans, job sau poate pentru simplul fapt că le place să poarte aceste haine.

Cât de îndreptățită sunt eu să judec și cum pot să-mi învăț copilul că băiețeii nu poartă rochițică, nu poartă tocuri, roz sau mărgele?!?!


Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *