Cum să arăți fabulos în orice poză!?


Mi se întâmplă de multe ori să îmi fac poze pentru a le posta pe Insta și nu-mi place niciuna. Ba am părul ciufulit, ba se vede nasul prea mare, ba se văd ridurile, cearcănele, picioarele sunt prea grăsuțe, se vede burta, nu știu să țin capul si deși nu am gușă, în poză apare de parcă aș avea. Oricum aș face, nu-mi iese.

Plângându-mă ca nu-mi ies pozele, un fotograf mi-a spus odată că nu există fotogenie, ci doar arta, talentul de a ști cum să pozezi. M-am interesat la ce trucuri apelează acei influenceri cu poze perfecte pentru a arăta fabulos. Ți le împărtășesc și ție:

Zâmbește!

Un zâmbet e cel mai bun truc de a scăpa de disconfortul de a sta la pozat. În funcție de fizionomia feței, poți râde cu toți dinții la vedere sau poți zâmbi ușor, natural. Unele persoane arată bine cu gura până la urechi, în timp ce altora un zâmbet larg le strică toată estetica feței (modele de catwalk precum Cara Delevingne sunt un exemplu bun în acest sens).


Descoperă-ți cele mai bune unghiuri

Poți descoperi care sunt unghiurile tale cele mai bune analizând pozele pe care le ai. Cel mai bun mod este să-ți faci selfie-uri. Cu ajutorul lor, vezi cel mai repede care parte a feței e mai fotogenică, cum trebuie să ții capul, bărbia, să-ți aranjezi părul. Deși destul de blamat, selfie-ul e un adevărat profesor.

Ține bărbia sus!

Pentru poze reușite, bărbia trebuie să fie paralelă cu pământul, pentru ca fața ta să capete cât mai mult lumină. Dacă bărbia e prea jos, riști să pățești „efectul de bărbie dublă” și să îți accentuezi cearcănele. Iar dacă e prea sus, vei avea imortalizată pentru posteritate o poză în care pari că te rogi.

Georgiana Alexa

Privește puțin mai sus de obiectiv!

Atunci când privești puțin (dar puțin!) mai sus de obiectiv, vei da impresia că te uiți direct în cameră! E un efect foarte interesant, care funcționează de fiecare dată. Pentru a-l testa, experimentează acest truc de mai multe ori înainte să faci poze care știi că vor ajunge pe Facebook sau Instagram.

Expiră!

În cele mai reușite poze, modelul expiră! Explicația este că, în poze, după ce eliberezi aerul din piept, vei oferi senzația că ești mai relaxată. Vei elimina astfel senzația de soldățel din poze.

Stai dreaptă!

Deși manechine celebre apar în poze de fashion încovoiate, aplecate, ghemuite, acestea sunt poziții studiate și exersate, după muuulte ore de pozat. Dacă tragi un ochi pe covorul roșu, toate vedetele au o postură impecabilă la poze, toate stau drept și ”prezintă” fotografului cel mai bun unghi al lor.

Stai dreaptă, indiferent de cum și unde faci poza. Aduci umerii ușor spre spate și pui pieptul înainte.

E OK să zici „nu” când ai o zi proastă!

Dacă într-o zi nu te simți bine, ești tristă, supărată, se vede și în poze. Oricât ai vrea să afișezi un zâmbet, dacă nu ești un model profesionist sau un actor foarte bun, se va vedea că e fals sau forțat.

Așadar mai bine zici pas și pozezi când te simți cu adevărat bine.

Folosește o lumină bună pentru a arăta fabulos în orice poză!

La o poza bună contează foarte mult lumina. Cele mai bune selfie-uri se fac în lumină naturală. Pentru a compensa lipsa unei lumini favorabile, foarte mulți influenceri apelează la filtre. Deși folosirea lor e tot mai controversată și mai blamată, filtrele sunt din ce în ce mai des utilizate de către toată lumea.


Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *