Blondrienne sau cum să faci înconjurul Lumii cu bani puțini?


Am ales să fac cu tot dragul un articol despre Blondrienne, cel mai fain vlog de travel pe care l-am urmărit până acum – fără exagerări. De ce spun asta? Pentru că merită cu adevărat toate aprecierile. Sunt foarte dedicați, nebuni, extrem de talentați și ingenioși și restul…nu mai fac spam. Urmariți canalul lor de YouTube și vă veți convinge singuri!

Cum l-am descoperit? Pur și simplu, butonam YouTube-ul pentru a afla mai multe despre atracțiile turistice din Egipt și… voila! De atunci, în fiecare zi în pauza de masă asta fac: îmi iau porția de Blondrienne. :)) Cu atât mai mult cu cât Bogdan este născut în Piatra Neamț, orașul copilăriei mele, iar Adriana este din Iași, orașul care m-a adoptat după facultate și în care am și rămas.

Fiecare vlog pe care l-am urmărit, pe lângă că îmi oferă acel dor de ducă, mă ajută să trec pe propria listă țările pe care aș vrea să le vizitez, cazările foarte avantajoase ca preț, cât și ofertante prin prisma condițiilor oferite, atracțiile turistice must visit din fiecare oraș, plus locurile instagramabile. Să nu uităm că ele sunt foarte importante când călătorești. Mai ales pentru conturile de Instagram ale fetelor. :))

Așadar, am ales 8 întrebări la care eram foarte curioasă să aflu raspunsul, iar Adriana m-a ajutat cu răspunsurile. Hai să vedem ce înseamnă Blondrienne dincolo de acele vloguri cu atâta încărcătură emoțională, pozele absolut superbe de pe Instagram, istoria locurilor atât de frumos povestită și surprinsă în cadrele filmate în stil cinematic și visul de a călători în înconjurul Lumii cu bani puțini.

1. Când și cum v-a venit ideea de a deveni travel influenceri?

În primul rând, nu ne-am gândit niciodată că ne dorim să fim influenceri. Pur și simplu s-a întâmplat. Vlogurile au fost încă de la început pentru noi un jurnal online pentru a ne păstra amintirile „fizic” pe o platformă și a le putea împărtăși de la distanță cu familia și prietenii.

Astam se întâmplă și acum, doar că prietenii s-au înmulțit și am ajuns să povestim întâmplările din călătoriile noastre, în fața a 17 000 de persoane. În 2018 mai exact, am început acest „proiect”, însă abia în septembrie 2020, în plină pandemie am început să călătorim full – time.

2. Care este primul vlog de călătorie și cum v-ați decis să îl faceți?

Primul vlog de călătorie l-am filmat în Taormina, un orășel de pe coasta de Est a Siciliei, în octombrie 2018. E un clip cinematic, în care am adunat imaginile surprinse în vacanță, cu un voice – over. Nici nu ne gândeam la vremea aceea că la un moment dat vom ajunge să filmăm integra tot ce facem atunci când călătorim. De asemenea, ideea de a călători full – time ni se părea de neconceput. A fost pur și simplu o joacă.


3. Care e cel mai rău lucru care vi s-a întâmplat până acum de când filmați vlogurile?

Covid-19. Era extrem de ușor să călătorești, înainte de pandemie. Puteam ajunge de oriunde-oriunde atunci când voiam. Puteam participa la evenimente, puteam interacționa cu oameni, fără să ne fie frică și nu exista conceptul de „distanțare socială”. Acum, planurile ni le facem de la o săptămână la alta. Multe țări sunt în continuare închise, restricțiile se schimbă des, se cere carantină, se anulează zboruri și totul este mai scump. De la cazări, mâncare la închiriere mașini.

4. Care este, de departe, cel mai WoW loc în care ați fost și de ce?

Destinația sufletului nostru rămâne Islanda. O insula izolată în Nordul Oceanului Atlantic, cu peisaje desprinse de pe o altă planetă. Cascade imense, vulcani activi, geysere, băi termale, canioane impresionante, plaje cu nisip negru, coloane de bazalt și ghețari.

Mi se taie respirația doar când îmi amintesc. E o poveste!

5. Cum vă permiteți să călătoriți? Din ce bani ați făcut primele călătorii?

Primele călătorii le-am făcut cu ajutorul economiilor, atunci când amândoi lucram full-time că Visual Merchandiseri în magazine de brand. Mai târziu, am renunțat la job-urile fixe, eu mi-am început cariera de tattoo artist, iar Bogdan de graphic designer, ceea ce ne-a permis să avem un program mult mai flexibil și un venit mai consistent. Cu asta ne ocupăm și acum, dar s-au adăugat și job-urile part-time: fotografia, videografia, YouTube și Instagram.

6. Mai lucrați și altceva sau vă întrețineți doar din activitatea de influencer?

Încă suntem dependenți de job-urile de dinainte, deși câștigăm și din proiectul Blondrienne. Să călătorești full-time, chiar dacă folosești un buget mic, e destul de costisitor. Să și documentezi tot ceea ce faci, necesită camere,baterii, cabluri, carduri, drone, care costă… mult. Mai ales dacă îți dorești o calitate bună a imaginii. Deocamdată, e imposibil să ne întreținem călătoriile din activitatea online. Suntem încă la capitolul „investiție”, dar suntem optimiști, pentru că în România nișa de travel vlogging este încă la început.

7. Cum vă alegeți destinațiile, cazarea, locurile pe care le vizitați și cât durează o călătorie? Va influențează și urmăritorii voștri in alegerea destinațiilor?

Până în 2020, am ales destinațiile în funcție de buget și preferințe personale. Ei bine, din 2020 viețile tuturor s-au schimbat, lumea s-a schimbat și activitatea nomazilor digitali s-a schimbat. Acum ne alegem destinațiile în funcție de buget, ca și înainte. Însă, trebuie să ținem cont de restricții și să alegem dintre țările care sunt deschise în acest moment și nu cer carantinare.

Cazările le rezervăm prin Booking.com, o platforma care nu ne-a dezamăgit niciodată. Urmărim review- urile foștilor oaspeți și avem grijă să alegem o cazare poziționată suficient de aproape de punctele de interes, care să ofere un minimum de confort și curățenie la preț mic. Locurile pe care le vizităm, de cele mai multe ori, le hotărâm în urma căutărilor pe Internet. Facem o listă și în funcție de timpul pe care îl avem disponibil, bifăm toate atracțiile pe care dorim să le explorăm.

Durata călătoriilor nu e mereu aceeași, depinde de foarte mulți factori. S-a întâmplat să stăm într-o țară 3 zile, la fel cum s-a întâmplat să stăm într-o altă și 3 luni. Se întâmplă să ne ajute și urmăritorii în alegerea unei destinații. Chiar recent am făcut un joculeț prin care ei au decis care va fi următoarea destinație, pe care am și bifat-o de altfel – Madeira. Dar, în general alegem singuri pentru că trebuie să ținem cont și de buget, timp, vreme, pe care urmăritorii nu le au în vedere.

8. Care sunt următoarele destinații de bifat pe lista Blondrienne?

În câteva zile zburăm către Gran Canaria, după care vom ajunge în Spania și mai târziu probabil, în Insulele Azore. Încercăm să prelungim vara, cât de mult posibil. Încă așteptăm să redeschidă pentru turiști. Ne dorim ca un an să îl petrecem explorând acest continent, atât de ofertant.

Nu știu voi, dar eu abia aștept să stau în pat cu o ciocolată caldă în mână, învelită într-o pătură pufoasă și să mă uit la vlogurile de pe meleaguri însorite. Poate – poate revine vara și la noi. Like pe Facebook: @blondrienne, follow pe Instagram: blondrienne și subscribe pe YouTube pentru că oamenii aștia știu ce fac și o fac din și cu toată pasiunea și dăruirea. Enjoy it big!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *