Cum să trăiești mult și sănătos consumând zilnic vin și ciocolată!? O călugăriță de 118 ani dezvăluie secretele longevității sale.


La știri, zilele trecute, povesteau despre o femeie care a reușit să ajungă la fabuloasa vârstă de 118 ani. Și ca să îți dai mai bine seama ce înseamnă această vârstă, imaginează-ți că ai 50 de ani și mai stai pe pământul ăsta încă vreo 70 sau că ai deja 90 de ani și că mai poți trăi încă vreo 30. Ce zici, ți-ar plăcea?

Mie mi-ar plăcea și mai mult dacă de pe la 70 de ani aș începe să tot întineresc ca Benjamin Button. Asta da viață! Ce tinerică de 100 de ani aș fi? :))

Oamenii au căutat dintotdeauna secretele longevității. Se pare că adoptarea unui stil de viață sănătos, o viață trăită calm, frumos, fără prea mult stres și adrenalină, asezonate toate acestea cu puțin sport ar fi rețeta unei vieți mai lungi.


O călugăriță pare să fi descoperit secretele longevității, ajungând la venerabilă vârstă de 118 ani. Cine este cea mai bătrână femeie din lume?

Potrivit Guiness World Records, o călugăriță stabilită într-un azil de vârstnici din sudul Franței este considerată cea mai bătrână persoană din lume, având vârsta incredibilă de 118 ani. Sora Andre, pe numele ei adevărat Lucile Randon, s-a născut la data de 11 februarie 1904, iar cea mai mare parte a vieții sale a fost dedicată credinței și serviciului religios.

Cum să trăiești mult și sănătos consumând zilnic vin și ciocolată

Până să devină călugăriță, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, femeia a îngrijit copii orfani și bătrâni într-un spital, timp de 28 de ani. În 2021, sora Andre a devenit și cel mai bătrân supraviețuitor de Covid din lume, după ce a fost infectată cu virusul la începutul anului trecut, iar în 3 săptămâni și-a revenit complet.

Când a împlinit 118 ani la începutul acestui an, sora Andre a primit un bilet de naștere scris de mână de însuși președintele francez Emmanuel Macron, potrivit informațiilor apărute pe rețelele sociale din Franța.

„Simt că mi-ar fi mai bine în rai, dar bunul Dumnezeu încă nu mă vrea”, a declarat călugărița, potrivit CNN, numind titlul o „trista onoare”.

Ce alimente consumă zi de zi cea mai bătrână femeie din lume

Mulți curioși s-au întrebat ce obiceiuri alimentare are cea mai în vârstă femeie din lume. Sora Andre a mărturisit că iubește ciocolata, iar în fiecare zi consumă, fără excepție, un pahar de vin roșu, în centrul Résidence Catherine Labouré, unde locuiește de ani buni.

Fanii vinului roșu și ai ciocolatei trebuie să știe că oricât de tentant ar fi, acestea trebuie consumate cu moderație pentru a aduce beneficii organismului.

Beneficiile consumului de ciocolată și de vin

Ciocolata neagră este un antioxidant foarte puternic care încetinește îmbătrânirea creierului. Conține flavonoide, antioxidanți și cofeină, care stimulează memoria și cresc concentrarea. Consumul de ciocolată neagră, care conţine cel puțin 70% cacao, are efecte pozitive asupra stresului, stării de spirit, memoriei și imunităţii. Acestea sunt concluziile a două studii care au fost prezentate la reuniunea Experimental Biology 2018 din San Diego.

Vinul roșu, prin polifenolii pe care îi conține, favorizează menținerea sănătății vaselor de sânge prin promovarea formării de oxid nitric, o substanță chimică primordială pentru relaxare, care joacă un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.

Resveratrolul, antioxidantul cu efect antitumoral pe care vinul roșu îl conține din plin, este una dintre substanțele recunoscute pentru efectele sale de prevenire a cancerului. În testele de laborator, resveratrolul și-a demonstrat puterea de a reduce incidența tumorilor, deoarece inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Totodată, resveratrolul are și efect antiinflamator, proprietate care contribuie la scăderea riscului de îmbolnăvire de cancer, precum și la scăderea evoluției bolii. Studiile din laborator au arătat că efectul anti-cancer al resveratrolului este vizibil în cazul leucemiei, a cancerului de piele, sân și prostată.

Cum să trăiești mult și sănătos? Ce alte obiceiuri mai pot prelungi viața?

Cu siguranță, pe lângă consumul ponderat de ciocolată și vin, sora Andre mai are și alte obiceiuri care i-au permis să rămână atâția ani pe acest pământ. Specialiștii susțin ca există o legatură între longevitate și următoarele obiceiuri:

Activitatea fizică – chiar și exercițiile moderate îți pot prelungi viața;
Relațiile sociale – socializarea de calitate are efecte benefice asupra sănătății și speranței de viață;
Reducerea stresului – alege provocări care te stimulează și te ajută să evoluezi, dar care nu te copleșesc;
Gestionarea corectă a banilor – problemele financiare sunt o sursă majoră de stres, potrivit studiilor. Este important să ai întotdeauna o rezervă de bani;
Alimentația sănătoasă;
Somnul suficient, de aproximativ șapte, opt ore pe noapte;
Activități care îți aduc bucurie;
Consumul de cafea.

Ce alte femei longevive au mai trăit

Pe durata vieții sale, Sora Andre a fost contemporană cu 10 papi diferiți care prezidează Biserica Catolică. Călugărița a devenit cea mai mare din lume după moartea lui Kane Tanaka, o japoneză certificată anterior drept cea mai în vârstă persoană din lume, care a murit la vârsta de 119 ani pe 19 aprilie.

Titlul de cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată îi aparține unei franceze. Născută la 21 februarie 1875, viața lui Jeanne Louise Calment a durat 122 de ani și 164 de zile, potrivit declarației Guinness World Records.


Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *