Oau! Costel al Doilea face furori în repetițiile cu public de la Teatrul Tineretului


Trecând pe lângă Teatrul Tineretului, nu am avut cum să rămân indiferentă la ce se întâmplă pe acolo. Se auzea muzică, mi-am mutat privirea spre curtea interioară a teatrului. Oau! La un geam am văzut-o pe Maria Hibovsky cu un superb păr roz pe stilul Rapunzel. Mi-a stat inima când am văzut-o că pune un picior pe geam, gata să sară. Dar nu, alarmă falsă. Slavă Domnului! La alt geam l-am văzut pe Dragoș Ionescu îmbracat ca Verde-Împărat. Cool! Aveam să aflu, de pe un banner atârnat de balcon, că i se zice de fapt Costel al Doilea. Corina Grigoraș cânta mândră în capul scărilor cu o cutie în cap. Minunat!

Oau! Costel al Doilea face furori în repetițiile cu public de la Teatrul Tineretului

Am stat preț de câteva minute și m-am uitat la ei, alături de ceilalți trecători fascinați de ce vedeau și auzeau. Unii dintre ei s-au așezat confortabil pentru a urmări cât mai mult din reprezentația gratuită. De doar câteva minute a fost nevoie pentru a mă întoarce, cu zâmbetul pe buze, la ale mele.

Teatrul în stradă are vechi origini, putem spune chiar că așa s-a și născut. Însă teatrul în stradă la Piatra-Neamț s-a născut în pandemie. Limitările din acea perioadă au născut noi idei ca teatrul să fie mai aproape de oameni, păstrând în același timp distanța. A trecut pandemia, dar actorii continuă să joace pe la geamuri, pe treptele de la TT sau chiar în stradă.


Repetiția în stradă, la care au acces și trecătorii, mi se pare o strategie de marketing foarte bună, o promovare eficientă atât pentru spectacol cât și pentru teatru, dar și o metodă excelentă de a apropia oamenii de cultură.

Există persoane care nu pun piciorul într-un teatru, dar care se opresc la o reprezentație stradală și chiar o urmăresc cu interes și cu plăcere. Există posibilitatea să le placă atât de mult încât să se intereseze de unde să cumpere bilet la următorul spectacol în sală.

Oau! Costel al Doilea face furori în repetițiile cu public de la Teatrul Tineretului

Ce este așa de ”Oau”?

M-am interesat ulterior vizionării momentului din repetiție că spectacolul se numește ”Oau”, exact cum exclamă trecătorii care se opresc câteva momente să privească jocul de culori, viață și bucurie din laterala teatrului.

Oau este un spectacol-concert semnat FĂRĂ ZAHĂR, în regia lui Bobo Burlăcianu și a lui Cosmin Panaite, cu versuri de Bobi Dumitraș (după textul Antoanetei Zaharia, „Scriitorul și mașina de scris”) și muzica: Bobo Burlăcianu și Paul-Ovidiu Cosovanu. Scenografia este realizată de Réka Oláh, iar mișcarea scenică, de Andreea Belu.

Spectacolul va avea premiera pe 1,2 și 3 iulie și va putea fi vizionat din stradă. Biletele pot fi achiziționate de aici: bilete.ro.

Paul-Ovidiu Cosovanu, Nora Covali, Andrei Merchea-Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Rareș Pîrlog, Corina Grigoraș, Emanuel Becheru, Iulia-Paula Niculescu, Maria Hibovski, Gina Gulai, Cătălina Eșanu și Cătălina Bălălău sunt actorii pe care îi veți întâlni în această piesă de teatru.

Oau! Costel al Doilea face furori în repetițiile cu public de la Teatrul Tineretului

Ce spune TT despre piesa de teatru

”OAU este uimirea pe care o nasc poveștile. Este un basm contemporan, desfășurat în ritmuri și culori vii, cu versuri pline de umor și ironie, cu jocuri și locuri din copilărie.
Dincolo de magia poveștii, spectacolul creează ocazia unui dialog între generații – copii, părinți, bunici – în jurul întrebărilor: Este arta parte din cotidianul fiecăruia dintre noi? Unde ne întâlnim cu arta? Cum se transformă arta și cum ne transformă ea pe noi?”

Și, ce ziceți, ne vedem la teatru?


Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *