Treisprezece, cu medicul Gabriela Simionescu


Întotdeauna am fost fascinată de profesia de medic. Cred ca a fi doctor nu e un simplu job, ci o vocație, un har cu care te naști. Faptul că viața altora e în mâinile tale, e o responsabilitate enormă, dar și o satisfacție incomensurabilă atunci când salvezi oameni, când îi faci bine, sănătoși sau când îi aduci pe lume.

Gabriela Siminonescu e medic, unul foarte bun și foarte drag mie. A fost cu mine într-unul din cele mai importante momente din viața mea și a făcut să fie unul minunat. Este un super om care aduce pe lume viață. Ba mai mult, în foarte multe cazuri, ajută să se formeze viața în pântecele unor femei care poate și-au pierdut și ultimele speranțe. E greu de imaginat bucuria acelor părinți, bucurie la care contribuie zi de zi, pas cu pas, doctorul Gabriela Simionescu.

Dincolo de medicul iubit de atâția părinți fericiți, se afla femeia Gabriela Simionescu cu secretele, obiceiurile, visurile ce o ajută și o motivează să aibă o carieră minunată într-o continuă ascensiune. Cunoaștem deseori o persoană doar prin prisma muncii pe care o face, dar foarte mult contează lucrurile mici din viața fiecăruia, ce anume ne face pe noi fericiți ”acasă” pentru a fi cei mai buni în carieră.


Treisprezece, cu medicul Gabriela Simionescu
Dr. Gabriela Simionescu

Care este ritualul tău de dimineață?

Ritualul de dimineață are urme de cafeaua pe care mi-o prepar tot timpul acasă, la ibric. Îmi place să mă aranjez, să am fața proapătă, îmi crește tonusul și dimineața îmi ”surâde” altfel. Obligatoriu, 10-15 minute de muzică, cât mă pregătesc, dar lucrurile se întâmplă în grabă de obicei pentru că e musai să ajung la spital în jur de 7:30.

Ce parfum folosești?

Folosesc Lady Vengeance – Juliette has a gun, dar mai am câteva care îmi plac la fel de mult și le port în funcție de emoție și moment. Spre exemplu, la petreceri optez pentru Narciso Rouge.

De ce produse de beauty nu te poți despărți?

Produsele de curățare a feței nu lipsesc din rutina de zi cu zi. La fel și crema de hidratare, rimelul și rujul sunt și ele tot în uzul meu zilnic. Îmi place să am grijă de mine ?.

Care este răsfățul tău preferat?

Răsfățul perfect îl regăsesc în ședințele de masaj și mă mai străduiesc să alerg la finalul zilei de consultații, de obicei, de două ori pe săptămână. Mulțumiri speciale dragii mele Oana Grosu care mă așteaptă de fiecare dată când întârzii și-mi dă o stare de bine de nedescris la finalul unor zile lungi și istovitoare.

Vacanța ta ideală, unde ar fi?

Vacanța ideală trebuie să fie una activă pentru mine. De obicei înseamnă liniște și să mă detașez cât de mult pot de tot și de toate. Obișnuiesc să pun telefonul de-o parte, să mă bucur de libertate, de sălbatic, de locuri greu accesibile în primul rând. Niciodată nu aleg să vizitez cu prioritate obiectivele recomandate și foarte cunoscute, ci prefer wild life-ul, safariul, plajele pustii și băștinașii. De la fiecare cultură și civilizație îmi îmbogățesc mantra și sufletul cu ce au mai de preț în tradiția lor. În general mergem foarte mult, avem activitate fizică efectiv. Îmi doresc să descopăr toate cotloanele fiecărui loc și să iau cu mine fiecare imagine sălbatică. În program e o vacanță în Insula Borneo, arhipelagul Malaezian, în Asia, la începutul lui 2023.

Ce mâncare preferată ai?

Îmi place gastronomia simplă: brânzeturile, fructele de mare proaspete, preparate cât mai ușor și mai natural, salatele. Nu am pasiuni culinare, nu e tocmai un domeniu pe care să-l cultiv și căruia să-i aloc foarte mult timp. :))

Cum te relaxezi?

Relaxarea e o stare greu de atins pentru că nu-mi mai rămâne cine știe ce timp la finalul zilei. Încerc să aloc, din puținul timp rămas, câteva ore sportului, cititului și activităților în aer liber. Dar uneori se întâmplă atât de rar ultima parte încât uit când am făcut ceva diferit decât muncă.

Ce carte te-a impresionat cel mai mult?

Recitesc cu plăcere de fiecare dată operele lui Gabriel Garcia Marquez. ”One Hundred Years of Solitude” e printre preferatele mele.

Gabriela Simionescu

Dar film?

”Lista lui Shindler”, ecranizarea din 1993 îmi e aproape de suflet. Mă interesează tot ceea ce ține de holocaust și suferințele omului din acea perioadă.

Ce muzică asculți?

În mare parte, muzica jazz sau cea instrumentală. Mă relaxează cel mai mult.

Ce persoane ți-au influențat, în mod evident, viața?

Oh! Sigur că sunt destule persoane care și-au pus amprenta asupra mea ca medic și ca om. Mulțumirile speciale vor merge întotdeauna către mentorul meu dr. Bogdan Doroftei care a crezut în potențialul meu și m-a încurajat să urmez acest drum și să-i devin coleg și membru al echipei. De asemenea muți alți colegi au contribuit câte puțin la ceea ce sunt astăzi, iar determinarea și curajul le-am deprins de la mama mea, omul care m-a susținut necontenit.

Gabriela Simionescu-atelier47

Proiectul de care ești mândră?

Proiectul de care sunt mândră e legat de echipa și clinica Origyn, de tot ce avem bun în fiecare și de acolo, de modul în care reușim să păstrăm niște valori și să le ducem mai departe.

Emoția reîntâlnirii copiilor creați în clinica noastră și neînchipuita bucurie a sufletului pe care o simți când privești o familie completată cu ajutorul nostru și a tehnicilor de reproducere umană asistată, mă fac să realizez că am cea mai frumoasă meserie din univers. Sunt zile în care asta este motivația mea de a merge mai departe, indiferent cât de obosită sunt.

Care sunt visurile tale?

Unul dintre ele este să facem o celebrare a anilor de muncă organizând o petrecere de revedere cu toți coiii care au venit pe lume și poartă emoția și semnătura echipei Origyn în celulele lor. Cred că m-ar bucura teribil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *