Ce îți dorești de Crăciun? Intreabă un manechin viu dintr-o vitrină pe trecatorii îngândurați care străbat bulevardul


Trec ingandurata pe strada si dintr-o vitrina rasar doi tineri zambareti, in pijama, care ma saluta. Ciudat!!! Manechine vii in vitrina?!?!

M-am apropiat sa vad motivul pentru care mi-au facut din mana si m-au deranjat de la gandurile mele.

Mi-au aratat un mesaj cu „Buna!” si m-au invitat sa comunic, de dupa sticla, cu ei. Hmmm! Foarte interesant. Ne-am apucat de chat. Afara, eu aveam la dispozitie foi de hartie si marker, ei inauntru la fel.


Ne trimiteam mesaje fara dispozitive electronice si fara sa ne auzim, dar cu posibilitatea de a ne vedea, de a fi fata in fata si de a putea oricand deschide usa sa ne apropiem, sa ne folosim si de limbajul verbal. Am preferat sa ne bucuram de acest joc si sa continuam sa ne transmitem mesajele de dincolo de sticla.

Am povestit despre filme, cadouri de Craciun, si pijamale fine si pufoase. M-au abatut de la gandurile mele si mi-au schimbat starea de spirit. M-au molipsit cu optimismul lor si vibe-ul lor fain, tineresc si indraznet.

#FelicitareDeCraciunLive

Este cea mai neobisnuita felicitare de Craciun pe care am primit-o anul acesta. Live, personalizata, originala, scrisa de mana si in loc de emoticoane, fetele expresive ale tinerilor din vitrina.

Comunicarea face to face a luat locul celei digitale in care accentul este pus tot pe chat (scris) si pe limbajul nonverbal. Doar o bucata de sticla, o usa si 2 metri ne despart. Este, de fapt, un exercitiu de comunicare care reuseste sa ii opreasca pe oameni din activitatea lor si sa ii „comute” la o alta stare de spirit, provocandu-i sa iasa din rutina si sa intre in acest joc.

La mine a reusit. La voi?

Daca nu ati trecut inca, miercuri, 21 decembrie, va puteti intalni cu doi tineri simpatici si expresivi intre 14.00 si 18.00, la magazinul Sofiaman, vis a vis de Teatrul Tineretului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *